Author Topic: John Smits på krigsstien, kan bli 40 grader i Norge innen 2050.  (Read 151 times)

frankolsen

  • Medlem
  • ***
  • Posts: 225
    • View Profile
Statsmeteorolog John Smits våger seg ut i rampelyset igjen etter å sittet i kottet under trappa helt siden den kalde vinteren.
Nå flesker han til skikkelig:

"Heten i Canada tilsvarer en økning til omkring 40 grader i Norge. Det kan bli en realitet i nær fremtid, tror statsmeteorolog John Smits."

https://www.nrk.no/urix/nesten-50-grader-i-canada_-_-sann-far-vi-det-nok-aldri-i-norge-1.15561664

translator

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 883
    • View Profile
Og lenger ned i artikkelen:

Quote
– Er dette menneskeskapte klimaendringer?

– Akkurat at de har truffet det værmønsteret trenger ikke å ha noe med klimaendringene å gjøre. Men når hetebølgen først er her, er den nok varmere enn den ville vært uten klimaendringene, sier statsmeteorolog Smits.

– Vi bør ta dette veldig alvorlig. Varmer vi opp planeten, så vil du se en økning i slik ekstrem og farlig hete, sier Michael E. Mann, professor i atmosfærisk vitenskap ved Pennsylvania State University til The Guardian:

Ifølge Mann blir klimaet forstyrret dels av den dramatiske oppvarmingen av Arktis. Klimaforskeren mener eksisterende klimamodeller ikke har klart å fange opp rekkevidden av det som skjer nå.

Michael E. Mann? Hvem var nå han igjen (neida, jeg tuller...)

For øvrig leser jeg nå Stephen Koonins "Unsettled". Han har med et veldig interessant diagram som jeg bare har sett en gang tidligere, nemlig i et youtube-foredrag med William Happer. https://www.youtube.com/watch?v=j8KxVQFoyT0&ab_channel=TheHeartlandInstitute&t=10m37s
Og av referansen så ser jeg at han har den fra Happer. Ser ut til å være en veldig interessant bok (og Koonin kjenner disse gutta, ja ikke Jon Smits da  8) )

https://www.amazon.com/Unsettled-Climate-Science-Doesnt-Matters/dp/1950665798
« Last Edit: 03.07.2021, 16:03:16 by translator »
IPCC - They've told us what it's NOT. But NOT what it is.