Author Topic: Grønt skifte -til skifteretten?  (Read 112 times)

ConTrari1

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 1 899
    • View Profile
Grønt skifte -til skifteretten?
« on: 13.06.2021, 20:12:01 »
Nei å nei, gresset var visst ikke grønnere på den andre siden av skiftet likevel:

Den åtti år gamle papirmøllen Whakatāne Mill på New Zealand bekreftet tirsdag at den ville stenge etter å ha mistet nøkkelkunden og ikke funnet en kjøper, noe som resulterte i tap av  210 arbeidsplasser. Flere andre industriselskap i New Zealand sliter med det samme problemet, etter at den røde regjeringen omfavnet grønt skifte for ti år siden, og stengte ned landets kullkraftverk for å redde kloden.

(---)

Det er Norske Skog som eier fabrikken, og en talsmann for avdelingen Norske Skog Tasman uttalte nylig til stuff.co.nz at produksjonen er redusert med 25 til 30 prosent, ettersom fabrikken begrenser eksponeringen for høye spotpriser på kraftmarkedet.

(---)

Også Finansavisen har omtalt «grønt skifte»-katastrofen (bak mur) som er i ferd med å ramme New Zealands næringsliv. Norske næringslivsledere pleier ellers å konkurrere i å rope hurra for alle grønne tiltak, og følger lydig NHOs grønne MdG-linje rundt Merkel og Solbergs «Energiwende» – men i et usedvanlig ærlig intervju skylder Norske Skogs Konsernsjef Svein Ombudstvedt direkte på det grønne kraftmarkedet New Zealand for at Norske Skog må legge deg industrivirksomheten i New Zealand.

Nei, det er ikke gull alt som grønn-glitrer.

https://www.document.no/2021/06/13/norske-skog-sjef-med-klar-advarsel-om-gront-skifte-etter-konkurs-i-new-zealand/

Vi har vår egen grønne klima-konkurs-klovn:

Etter å ha tapt milliardbeløp på «grønne investeringer», vil næringslivsprofilen Jens Ulltveit-Moe se om han kan gjøre det bedre med andres penger – som MDG-politiker. Han vil nå stå på partiets liste til kommende stortingsvalg.

https://www.document.no/2020/09/10/tapte-milliarder-i-naeringslivet-na-prover-ulltveit-moe-seg-som-mdg-politiker/