Author Topic: Ekofisk er 50 år - og nå lyses ut 84 TFO-blokker  (Read 210 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 521
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Ekofisk: Oljefunnet som startet det heleDet var en gang dette landet hadde gnistrende dyktige energistrateger, de fleste i Ap men også i andre partier satt det kloke folk. Ikke en gang den tidens SF hadde noe i mot at folk fikk arbeid og gode betingelser i olja, uten at de utover det bidro noe til klok forvaltning den gangen heller.
Vi bør instituere en årlig takkefest for de store oljestrategene før vi glemmer hva som betaler for dagens kaffelatteslyngler i oslogryta. For nå spørs det hvor lenge vi kan opprettholde det geniale grunnlaget for norsk kontroll og velstand som man etablerte i petroleumsloven og i petroleumsskattemodellen.

Det er bare å håpe at ikke altfor selvskadende elementer kommer inn i regjeringskontorene til høsten, i praksis betyr det at SP må klare å holde SV og APs Barth-Eide fløy utenfor en hver regjeringsløsning. De virkelig maniske selvskaderne MDG er heldigvis ikke aktuelle hos noen, og selvskader-Venstre vil forhåpentligvis havne under sperregrensen hvis Erna klarer å fortsette likevel.   

Rocambole var ikke død: 84 nye blokker lyses ut i TFO-områdene
Grønnskollingene har ikke klart å handlingslamme oljeindustrien vår ennå, for nå lyser Olje- og energidepartementet (OED) ut 84 blokker i det såkalte TFO-området (tildeling i forhåndsdefinerte områder). Dette er den årlige lisensrunden der oljeselskapene kan søke om å få andeler i modne områder av norsk sokkel. Dette er helt nødvendig for at ikke oljeselskapene får nok av oslogrytedrittungene og pakker sammen og drar.

– I TFO 2021 er det i henhold til etablert praksis foretatt en utvidelse av det forhåndsdefinerte området med 84 blokker, hvorav 4 i Nordsjøen, 10 i Norskehavet og 70 i Barentshavet.
- Selskapenes søknadsfrist i denne konsesjonsrunden er satt til 8. september.
- Etter at søknadsbehandlingen er ferdig tas det sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2022.

Ekofisk kan produsere i hundre år til...
« Last Edit: 09.06.2021, 16:11:21 by Telehiv »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 899
  • View Profile
Re: Ekofisk er 50 år - og nå lyses ut 84 TFO-blokker
« Reply #1 on: 09.06.2021, 16:13:03 »


Ekofisk kan produsere i hundre år til...


Så flott, da blir det penger til WWF og CICERO i fremtiden også.

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 899
  • View Profile
Re: Ekofisk er 50 år - og nå lyses ut 84 TFO-blokker
« Reply #2 on: 10.06.2021, 08:35:29 »
Det er godt at noen griper fatt i våre klima-fanatikeres cherry picking når det gjelder den mye omtalte IEA rapporten:

Det internasjonale energibyrået (IEA) offentliggjorde nylig rapporten «Net Zero by 2050». Den viser at nullutslipp er fantasi, og at de som refereerr til rapporten ikke har lest den, hevder skribenter.

– Den unisone og servile aksepten av IEA-rapportens foreslåtte veikart viser at hverken politikere, miljøvernorganisasjoner eller journalister har satt seg inn i premissene, skriver Jonny Hesthammer og Halfdan Carstens i Finansavisen, og legger til:

– Her får vi forklart hva som må til for å nå nullutslippsmålet innen 2050. Det blir svært dyrt, ekstremt vanskelig, og får alvorlige konsekvenser både for klodens natur og oss mennesker. I teorien skal det være mulig, ifølge IEA.

De skriver at IEA-rapporten har fått overskrifter i norske medier fordi én av konsekvensene av fantasien om nullutslipp er å slutte å lete etter olje og gass.


(---)

Jonny Hesthammer er PhD, tidligere geologi- og geofysikkprofessor ved Universitetet i Bergen, nå adm. direktør i M Vest Energy og Halfdan Carstens er geolog og redaktør. De mener at det er stor forskjell på hva som i teorien må til for å nå nullutslippsmålet og hva som er realistisk mulig.

https://resett.no/2021/06/10/svaert-dyrt-ekstremt-vanskelig-og-far-alvorlige-konsekvenser-iea-viser-hvorfor-nullutslipp-i-2050-ikke-er-mulig/