Nye supersoniske "Concorde"-planer på gang

Started by Telehiv, 04.06.2021, 11:01:17

Previous topic - Next topic

Telehiv


AVTALE: United Airlines vil kjøpe 15 supersoniske jetfly fra Boom Supersonic.

Det er kanskje bare optimistiske planer som vil ende like fort (eller fortere) enn gamle gode Concorde, men her er saken:
United Airlines har lagt en plan om å satse på superrask transport av flypassasjer, og har signert en kjøpsavtale for 15 supersoniske jetfly fra det Denver-baserte oppstartselskapet Boom Supersonic. Planen er å frakte passasjerer innen 2029, ifølge en melding fra selskapet.
Hvis United Airlines følger planen vil det bli de første kommersielle supersoniske flyvningene siden Concorde-flyene ble satt på bakken i 2003.
Flytypen til Boom Supersonic har fått navnet «Overture» og skal stå ferdig innen 2025. Testflyvninger skal begynne året etter og planen er å frakte passasjerer før 2030. I tillegg til ordren på 15 fly har United Airlines en opsjon på ytterligere 35 fly.
Flyet er planlagt å fly på Mach 1.7, eller omtrent dobbelt så raskt som dagens kommersielle jetfly. Den vil dermed kunne fly fra United Airlines base i Newark, New Jersey, til London på bare tre og en halv time. Det kan også gjøre turen til Newark til Frankfurt på fire timer, og San Francisco til Tokyo på kun seks timer.

Grønt drivstoff og skeptiske eksperter
I tillegg til den luftige målsettingen om farten på flyene planlegger Boom også å fly på 100 prosent bærekraftig flydrivstoff (SAF).
«Dagens fremskritt innen teknologi gjør det mer levedyktig for det å inkludere supersoniske fly i porteføljen», sier adm. direktør i United Airlines, Scott Kirby i meldingen.

Ikke alle eksperter har like stor tro på Uniteds og Booms superjet-planer. Luftfartsanalytikeren Richard Aboulafia i Teal Group er i tvil om det noen gang vil være økonomisk levedyktig å gjennomføre kommersielle supersoniske flyreiser.
«Du må ha nok premiumpassasjerer som betaler full pris for å rettferdiggjøre å drifte flyene», sier Aboulafia til CNN.

Vel, da må vi nesten forvente at MDG - verdens nye frelser - vil fremme en proposisjon i Stortinget om å forby Boom. I alle fall over kaffelattekoppene og neslesuppa på Grønlands torv. Det kan jo være at folk blir lykkelige av slik rask transport i en travel verden?
Måtte Gud (og MDG) forby.frankolsen

BA og AF tjente vel aldri penger på Concorde-flya så jeg tror nok heller ikke dette blir noen kassasuksess  ;D

Telehiv

Quote from: frankolsen on 04.06.2021, 17:40:07
BA og AF tjente vel aldri penger på Concorde-flya så jeg tror nok heller ikke dette blir noen kassasuksess  ;D

Tja, kanskje de har lært litt fra forrige gang?  :o