Author Topic: Den store IPCC apologien  (Read 270 times)

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 899
  • View Profile
Den store IPCC apologien
« on: 27.05.2021, 10:31:32 »
Forskning.no, et av landets mest utpregede propaganda-sted for utilslørt klima-alarmisme, legger ut en lang artikkel om IPCC, der de tilsynelatende ønsker å imøtegå kritikken om politisk innblanding i IPCCs arbeid. Teksten er til tider komisk.

Hvordan kan vi stole på klimapanelet når rapportene deres skal godkjennes av politikere?

starter det, retorisk.

Men visste du at politikere faktisk skal godkjenne rapporten før den blir utgitt? Men vent ... Betyr det at IPCCs konklusjoner er styrt av en politisk hånd og dermed ikke er til å stole på?
Svaret er nei, forteller forskere som har inngående kjennskap til IPCC.
Men hvorfor svaret er nei, er litt mer komplisert.


Gjett om det er. For nå kommer en ulidelig lang gjennomgang av panelets irrganger og prosedyrer, men det er verdt å merke seg denne påstanden:

Hvis det er uenighet eller usikkerhet på et område, blir det også med i rapporten. IPCC driver ikke på noe tidspunkt sin egen forskning.

Frekkhetens nådegave!

Til slutt skal rapporten kokes ned til et kort «Oppsummering for Beslutningstagere.»

Den delen av rapporten blir lest av flest mennesker og har derfor størst politisk betydning. Selv om det som står i oppsummeringen er hentet fra den store IPCC-rapporten, kan det foregå en del tautrekking mellom regjeringene når det kommer til formuleringer i oppsummeringen.

Ifølge Jens Hesselbjerg, professor i is-, klima- og geofysik ved Københavns Universitet, er formuleringen det eneste stedet der IPCCs arbeidsprosess blir en anelse politisk og foregår bak lukkede dører.


En anelse! Mye av tektsen blir nå en studie i det absurde, der man hevder at nettopp det politiske aspektet og kravet om at alle land skal være enige , er bevis på at det ikke finnes politisk innblanding i SFP'ene, slå den!

Jens Hesselbjerg mener at hvis politikere fra 195 regjeringer kan bli enige om rapporten, er det ikke noe politisk i det. Hvis det var det, ville de ikke kunne bli enige:

– Det ville være merkelig hvis det var noe i rapportene som var politisk hvis alle verdens land er enige om det.

Hesselbjerg mener at IPCC er det eneste stedet der «vitenskapen vinner over tullingene på den politiske dagsordenen.»


Det er ikke noe nytt at forskning.no er et useriøst organ i klimasammenheng, og det er blitt verre etter at de stengte for kommentarer.

https://forskning.no/ipcc-klima-miljopolitikk/hvordan-kan-vi-stole-pa-klimapanelet-nar-rapportene-deres-skal-godkjennes-av-politikere/1848462

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 521
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Den store IPCC apologien
« Reply #1 on: 27.05.2021, 10:57:27 »
Flott at du lager en tråd for tvilsomme IPCC-grep, ikke minst den uvitenskapelige og notorisk tendensiøse blekka "Oppsummering for Beslutningstagere", som IPCC påstår gjengir den faktiske essensen i forskerfunnene i de tusenvis av sider i den vitenskapelige delen av rapporteringen, og dermed er en balansert innføring i rådende klimaforskning og -situasjon. Men dessverre framkommer det igjen og igjen at dette er et propagandaorgan for den alarmistiske siden av klimaforskningen der man dessverre plukker ut høvelige data som kan dreies i mer alarmistisk retning. Og slik fores uvitende politikere og medier om "klimakrisen". Opp gjennom årene har en rekke forskere med litt forskningsetikk intakt derfor protestert og trukket seg fra å bli representert av IPCC på denne måten.

Hos Klimarealistene har f.eks. prof. Ole Humlung og prof. Jan-Erik Solheim nå lagt ut en interessant artikkel om fagområdet som IPCC prøver å marginalisere så godt de kan: Solforskningen.

Som man har sett mange ganger: Om nødvendig vrenger IPCC litt ekstra på solforskningen for at den ikke skal uroe CO2-narrativet for mye. For IPCC frykter selvsagt at solforskningen og de naturlige endringer i klimapådriv som det arbeides med å påvise der, kan ødelegge den politisk dikterte CO2-konsensus.

Link: https://www.klimarealistene.com/2021/05/19/fns-klimapanel-feiltolker-sol-og-klimadata/ 

« Last Edit: 27.05.2021, 11:11:50 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 521
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Den store IPCC apologien
« Reply #2 on: 27.05.2021, 11:08:44 »
Forøvrig har en annen Klimarealist, Morten Jødal, levert en interessant og flengende artikkel på sine bloggsider om hvordan klimamakta og medlallende medier systematisk fortier hva noen av vår tids mest meritterte naturvitenskapsfolk og klimaforskere sier om svakhetene i CO2-narrativet:


Freeman Dyson (d. 2020), Ivar Giæver, Richard Lindzen, Steven E. Koonin og William Happer. Alle bilder: YouTube.

Link: https://miljomytene.no/2021/05/25/hvorfor-hevder-de-gronne-at-kritikerne-ikke-har-noe-a-fare-med/

PS: Jødal berører også det skammelige i at Bellona nå får offentlige penger for å kartlegge (med egentlig mål å oute/svarteliste) forskere og andre som opponerer mot CO2-narrativet.
« Last Edit: 27.05.2021, 11:48:59 by Telehiv »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 899
  • View Profile
Re: Den store IPCC apologien
« Reply #3 on: 27.05.2021, 11:11:49 »


PS: Jødal berører også det skammelige i at Bellona nå får offentlige penger for å kartlegge (med egentlig mål å oute/svarteliste) forskere og andre som opponerer mot CO2-narrativet.

Enda mer sjokkerende at DNB bank gir 600.000 til sensur og overvåking. Vekk fra den banken!