Mobilbruk og hjernekreft

Started by Telehiv, 22.05.2021, 12:04:28

Previous topic - Next topic

Telehiv

Det er sterke meningsbrytninger hvorvidt stråling fra mobiltelefon holdt mot hodet medfører økt fare for kreft, og i tilfelle hvor stor denne faren er. Det alltid politisk korrekte forskning.no v/ redaktør Nina Kristiansen (som bl.a. har rensket ut all kritikk mot klimaindustrien) uttaler f.eks. at "stråling fra trådløs teknologi er trygt". Og som i klimasaken, lener hun seg på FN (her WHO) som sannhetsvitne.

Andre er mer bekymret, jfr. denne artikkelen lagt ut hos Steigan. Det opplyses for øvrig at "Innlegget er tilbudt forskning.no, som ikke ønsket å publisere kritikken. Også NRK Ytring avviste publisering.":
Denne grafen lagt ut i artikkelen bør kanskje gi en viss bekymring:Link: https://steigan.no/2021/05/sminke-ubehagelige-fakta/
Kreftforeningen om strålingsfare: https://kreftforeningen.no/forebygging/straling-fra-mobiltelefoner-sendemaster-og-tradlost-nett/

Forholdsregler man uansett bør ta
Uansett om risikoen er stor eller liten (neglisjerbar) kan man enkelt gardere seg ved å bruke håndfriutstyr, dvs. unngå å holde mobilen presset mot hodet i lengre perioder. Under bilkjøring har vi jo ikke lov å snakke i annet enn handsfree-utstyr, så der er saken indirekte løst ved offentlige krav for kjøresikkerhet.

Hjemmebruk er litt annerledes, der jeg ser veldig mange holde mobilen mot øret i lange perioder. Trådløs mic på øret synes å ha mye stråling også. Min oppfordring er derfor å venne seg til å bruke ørepropp m/ledning i hjemmet.
Jeg har ofte lange mobilsamtaler med gamle kolleger, venner og kjente, så personlig har jeg i flere år anvendt ørepropp m/ledning til mobilen. Enkelt og billig, og dessuten mer komfortabelt om man skal snakke en stund.