Author Topic: CO2 utslipp en menneskerett i Kina  (Read 332 times)

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 994
  • View Profile
CO2 utslipp en menneskerett i Kina
« on: 11.05.2021, 08:32:31 »
Beijing kjører finger'n rett i øyet på  IPCC og alle verdens klimadårer. Det virker som de ikke lenger gidder å engang late som de bryr seg om "klimakrisen".

Chinese state media revived a quote by a Chinese Communist Party official on Sunday equating pollution with the “basic human right” of development, arguing that urging China to remedy its status as the world’s worst greenhouse gas emitter was a violation of the rights of Chinese citizens.

Alle som følger litt med har jo  sett fra dag 1 at Kina forlanger å være utenfor alle  avtaler om kutt, likevel er de blitt priset himmelhøyt som "klimareddere" av nyttige idioter.

Ding’s argument, as the Times interpreted it, was that polluting the earth was a “basic human right” of Chinese people, as developed nations in the West had engaged in the use of fossil fuels and other environmentally compromising activities for over a century following the Industrial Revolution and not met with criticism.

Som om Vesten ikke allerede velter seg i selvskading og skyld for innbildte  gamle synder? Så gøy det hadde vært om det kommer forslag i FN om at CO2 utslipp defineres som en menneskerett. Det sitter jo en del sære nasjoner i  den komiteen, så hvorfor ikke?

https://www.breitbart.com/national-security/2021/05/10/worlds-worst-polluter-china-right-to-emit-is-a-basic-human-right/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Sabben

 • Nybegynner
 • *
 • Posts: 35
  • View Profile
Re: CO2 utslipp en menneskerett i Kina
« Reply #1 on: 11.05.2021, 08:43:14 »
Vi kan i dag lese at kinas befolkning har passert 1,4 milliarder mennesker.
https://www.nrk.no/nyheter/1_4-milliarder-innbyggere-i-kina-1.15491523.
 Hvis vi ser litt på karbontrykket en så stor folkemasse produserer kun ved åndedrett kan en bli litt matt når en tenker hva en her i landet må ut med av avgifter og restriksjoner for å senke vårt beskjedne karbon utslipp på 50.900.000 (50,9 millioner “ 2019 tall”) ton Co2 i året.
Bare åndedrettet til befolkningen i kina produserer ett årlig Co2 utslipp på; 1.400.000.000 innbyggere x 0,4t per hode per år som gir ett utslipp på 560.000.000 (560 millioner) ton Co2 eller retter sagt, 11 ganger høyere Co2 utslipp enn hele Norges totale utslipp per år. Legger man så på all industri, kullkraft verk etc. Kom dette på 13 milliarder ton Co2 per for året 2017.
Ser man på disse tallene i perspektiv kan en selv tenke seg hva politikkere i molbo staten Norge holder på med, de dreper vår egen velferdsstat for peanøtter.
Vi er dessverre dit hen at de som virkelig har slitt og bygget opp denne fantastiske velferds staten vår som nå er i ferd med å ruineres av våre politikere skal fores på bønner og erter for å redde klima heter det.

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 588
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: CO2 utslipp en menneskerett i Kina
« Reply #2 on: 11.05.2021, 18:50:47 »
Interessant sak du tar opp her, Contrari1.
Det vi ser er at det etter hvert har oppstått en miljøverningstanke i kinesisk samfunnsdebatt. Hvor mye kineserne tror på "klimakrise", AGW og CO2-hypotese og tilsvarende svevende kriseprek er ikke lett å si, men de er blitt stadig mer bevisste på udiskutabel forurensing; at de store industribyene og de tettest befolkede områdene omgis av ved- og kull-smog og klassisk industriforurensing vi ikke har sett i Vesten på mange tiår.

Vil tro kineserne, akkurat som Vesten i sin tid når toppfolkets unger fikk hul hoste, kommer til å rette mer innsats mot konkret miljøvern, og samtidig holde Vesten med godt prat om "klimakrise"-sirkuset. De er jo ennå ikke blitt så generelt velfødde at de kan produsere større mengder selvskadere av MDG-typen ennå.« Last Edit: 11.05.2021, 22:31:38 by Telehiv »