Author Topic: Grønn bløff avslørt  (Read 262 times)

ConTrari1

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 1 899
    • View Profile
Grønn bløff avslørt
« on: 15.04.2021, 11:34:10 »
Av en samfunnsdebattant som man kanskje ikke umiddelbart regner som klima-skeptiker:

Bare fordi nye industriprosjekter pakkes inn i grønt glansa papir, betyr ikke det at skattebetalerne bør åpne lommeboka, skriver Mímir Kristjánsson.

For den som bruker sunt bondevett er det vanskelig å forstå, men i Norge i 2021 er det visst grønt å rive opp tusen år gammel matjord og legge anleggsveier gjennom urørt natur.

Grønt skifte er også det nye sesam sesam for den som vil ha politikere til å lukke opp statens pengebinge. Vi bruker milliarder av fellesskapets midler på å bygge kraftledninger til utlandet, elektrifisere oljeplattformer og subsidiere at velstående mennesker får kjøpe seg ny Tesla.


Det nye sesam-sesam -ikke for å "redde" klimaet, men for å åpne statens lommebok- er datasentre som skal gi oss tusenvis av arbeidsplasser og gjøre Norge til enda mer av et u-land som i hovedsak livnærer seg på eksport av en "råvare"; elektrisitet.

Nå banker en ny næring på fellesskapets dør med fagre løfter om grønt skifte. Datasenternæringen ber om tusenvis av dekar med jord og billig norsk vannkraft subsidiert over skatteseddelen.

Til gjengjeld lover de tusenvis av arbeidsplasser, nytt liv i distriktene og ikke minst: klimavennlig industri.


Et eksempel på hvordan næringen går fram finner vi på Kalberg og Kvernaland på Jæren i Rogaland. Her, midt i Norges rikeste matfat, vil man nå bygge ned opp mot 2000 dekar matjord for å anlegge en ny næringsklynge med det erkejærske navnet «Kalberg Valley».

Hvor reelle er slike anslag? I Luleå i Sverige ble det snakket om 30.000 arbeidsplasser da Facebook etablerte seg med datasenter. I dag jobber det 56 mennesker på anlegget. Det er dyre arbeidsplasser for fellesskapet, for staten har bidratt med 140 millioner svenske kroner i etableringsstøtte til Facebook.


Mye sunn fornuft på Jæren, sier jeg!

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/vi-ma-avslore-de-gronne-bloffene/o/5-95-215767

translator

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 883
    • View Profile
Re: Grønn bløff avslørt
« Reply #1 on: 22.05.2021, 11:54:06 »
Nå har også nrk.no en artikkel om en "grønn" satsing som slo feil. Det handler om et datasenter i Nord-Norge:

Quote
Ballangen ble lovet 3000 arbeidsplasser i bytte mot gigantisk tomt. Fire år senere havnet store summer i private lommer og kommunen sto igjen med ei millionregning. Hva gikk egentlig galt?

Artikkelen er irriterende å lese fordi man må scrolle seg nedover siden forbi bilder/video, en ny trend som har kommet på flere msm-kanaler i det siste. Men den er slett ikke uinteressant for den illustrerer hvordan det GRÅ skiftet fører til at "smarte" forretningsfolk (les kjeltringer) får fritt spillerom med naive kommunepolitikere og skattebetaleres penger.

Quote
Aksjonærene i Kolos har tjent millioner. Hive har sikret seg en lukrativ tomt i Ballangen.Ballangen kommune? De satset en tomt de ikke lenger eier. De betalte for helikoptertur og fest.3000 arbeidsplasser kan de bare drømme om.

(...)

Oppkjøpet på 86 millioner gir ingen resultater. Ingen arbeidsplasser til fattige Ballangen. I tillegg venter de nå på oppgjørets time. Kommunen er nå fastlåst på hender og føtter. Eiendommen er i kanadisk eie. Ballangen kommune har mistet all styringsrett.

https://www.nrk.no/nordland/xl/datasenter-i-ballangen-skulle-redde-bygda_-men-dodsfall-og-kryptoselskap-stoppet-kolos-og-lillebo-1.15483391


IPCC - They've told us what it's NOT. But NOT what it is.