Coviden rystes av? Amerikanske flyplasser overraskende travle

Started by Telehiv, 30.03.2021, 10:59:31

Previous topic - Next topic

Telehiv

Amerikanere som har vært delvis innesperret av coronatiltak i ett år, ser ut til å være ivrige etter å få luft under vingene. Søndag var det over 1 million reisende på flyplassene i USA for 18. dag på rad.


American Airlines selger flere billetter enn på lenge.

Flygiganten American Airlines opplyser at billettsalget nå ligger på rundt 90 prosent av nivået det var på i samme periode i 2019. I takt med at flere blir vaksinert, drar flere ut på reise igjen.

Det er først og fremst innenlandsreiser som bestilles, og korte internasjonale flyginger. Også selskaper som Delta og Southwest melder at billettsalget begynte å bedre seg i midten av februar.

Skal bli interessant å se hvordan de norske aktørene klarer seg i dette bildet. Det jobbes jo bl.a. med å etablere ny drift i asken etter Norwegian, og Braathen-arving er også på banen med selskapet Flyr.


Det nye flyselskapet Flyr med Erik Braathen (fra høyre) som fødselshjelper er klar med en slagplan. Her med påtroppende sjef Tonje W. Frislid og finansdirektør Brede Huser – og i bakgrunnen er flyene slik det blir et innslag på norske flyplasser før sommeren. (Foto: Elin Høyland)