De prøver å lure oss igjen

Started by ConTrari1, 21.03.2021, 11:00:28

Previous topic - Next topic

ConTrari1

Hørt den før? Det er Jørgen Randers opp ad dage:

Vinteren blir kortere og våren starter tidligere enn før. Meteorologen kommer med klar advarsel om fenomenet.

- Mildværet kommer tidligere på året nå enn tidligere, og det gjør at det tidligere blir grønt igjen. Samtidig påvirker det snøsmeltingen, og dermed kommer vårflommene stadig tidligere. Det betyr også at skisesongen blir kortere, legger Skaland til.

For å se endringen over tid har Meteorologisk institutt sammenlignet gjennomsnittstemperaturen i de to normalperiodene 1961 - 1990 og 1991 - 2020.


Men andre normalperioder holder de kjeft om. Det kunne bli ubehagelig å gå lenger tilbake i tid. Lurer på hvordan de klarte å overleve her i landet i salig kong Håkon Håkonssons tid, da de ble utsatt for en ekstrem-sommer der trærne bar frukt to ganger i løpet av en sesong?

Tallene viser at våren starter tidligere i hele landet, og ved Færder fyr starter våren hele 22 dager tidligere enn for 30 år siden. De fleste steder i landet er endringen på én til to uker.

Skisesongen! Det er skrekkbildet de truer med, for tidligere vår er vel ikke så fælt for oss i nord? Kortere vinter en katastrofe? Tru'kke det gitt. Men selvsagt er den faste bugbear med også her:

Hun forteller også at dette kan være farlig fordi det øker risikoen for ekstreme hendelser.

Men en ekstrem-hendelse som at klimaforskere gir oss sannheten om klima, er vi nok forskånet for i overskuelig fremtid.

https://www.nettavisen.no/nyheter/arstidene-i-forandring-denne-delen-av-norge-har-ikke-lenger-vinter/s/12-95-3424104056
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.