Author Topic: Corona-finansiert havforskningsskip skal bygges i Nederland(!)  (Read 220 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 3 595
  • Qui vivra verra
    • View Profile
Stortinget vedtok en oljepakke for å hjelpe norsk industri gjennom coronakrisen. Et tiltak var at Havforskningsinstituttet skulle få bygge nytt skip. Det fikk de. Men det skal bygges i Nederland.

Leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp) kaller det en skandale og krever at Stortinget kansellerer kontrakten.
– Hele forutsetningen for oljepakken var at vi skulle hjelpe norsk industri gjennom coronakrisen. Så velger man et verft i Nederland. Vi krever at hele avtalen omgjøres, sier leder i næringskomiteen på Stortinget, Sps Geir Pollestad til VG.

«Få folk tilbake i jobb»
Han viser til at det ble satt av 110 millioner kroner til å bygge et nytt fartøy for Havforskningsinstituttet (HI). Dette var et tiltak som en del av verftspakken og sto under overskriften «Tiltak for økt aktivitet og sysselsetting – få folk tilbake i jobb», sier Pollestad.Vår maniske globalist-regjering mumler i sine svar om at dette "ikke er lett å omgjøre pga. det internasjonale regelverket vi er omfattet av". Les: Enda et eksempel på elefanten i rommet; hvilken kastrering EU medfører for oss.

Link: https://e24.no/norsk-oekonomi/i/qAmW4o/sp-raser-mot-at-norske-coronamillioner-havner-i-nederland?referer=https://www.aftenbladet.no

PS: Er det ingen andre enn Sp som finner det nødvendig å slå i bordet for dette på Stortinget?