DNB blir klimadiktator

Started by ConTrari1, 28.02.2021, 15:00:10

Previous topic - Next topic

ConTrari1

DNB vil tvinge byggeprosjekter over på "grønne løsninger", de som ikke føyer seg blir straffet med dårligere betingelser. På tide å tenke på å skifte bank?

Landets største bank går «all inn» i grønne eiendomslån, og varsler bruk av både gulrot og pisk for å nå sitt nye utlånsmål: 130 milliarder kroner innen 2025.

Det klekkelige beløpet utgjør over halvparten av DNBs samlede utlån i eiendomssektoren, opplyser storbanken til E24 – som i dag har utlån på rundt 250 milliarder, inklusive boligutvikling og næringseiendom.

DNBs nye plan innebærer dermed en markant endring i utlånsporteføljen. Men det betyr også at eiendomsaktører på kapitaljakt står overfor tøffere miljøkrav og endrede lånebetingelser hos storbanken.

Det er anslått at eiendomssektoren alene forbruker 40 prosent av materialressursene og inntil 40 prosent av energien i samfunnet.

– Klimautslippene fra eiendomssektoren har nok blitt litt underkommunisert i Norge, sier DNB-topp Olav T. Løvstad til E24.

– Og eiendomsutviklere som ikke vil eller kan innfri de nye miljøkravene deres – må de belage seg på dyrere lån?

– Ja, svarer Løvstad kontant:

– Å bygge grønt innebærer lavere risiko, sånn vi vurderer det. Derfor skal det også få bedre lånevilkår og betingelser.


Lavere risiko for hva? En grønnere og mer frodig planet?

DNB opptrer som politisk press-aktør her, og det er ikke slik en bank bør fungere. Med stor markedsmakt tvinger de kundene til å være lydige slaver av klimakrise-evangeliet. Og vips, så har man et "grønt skifte innen finansnæringen.

https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/1BVQ9q/dnb-vil-trigge-130-groenne-milliarder-straffer-brun-eiendom-med-dyrere-laan
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.