Author Topic: Borten Moe vs Barth Eide  (Read 159 times)

ConTrari1

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 1 321
    • View Profile
Re: Borten Moe vs Barth Eide
« Reply #15 on: 16.02.2021, 17:44:51 »
Barth Eide langer ut mot "høyreradikale" klimarealister:

Det gikk ikke upåaktet hen da Bergensavisen redaktør Sigvald Sveinbjørnsson gikk til frontalangrep på klimapolitisk talsmann Espen Barth Eide i Arbeiderpartiet.

I en kommentar skrev redaktøren at «Arbeiderpartiets problem har et navn: Espen Barth Eide». Han viste til at Barth Eide har tjenestegjort for det meste internasjonalt, og jobbet i World Economic Forum i Davos - og dermed ikke har kontakt med vanlige folk.


Dette ble kanskje litt for avslørende for Ap-Eide?

Barth Eide og Sveinbjørnsson møttes i NRK politisk kvarter tirsdag morgen. Der gikk de i strupen på hverandre, og Barth Eide endte opp med å beskylde Sveinbjørnsson for å flørte med konspirasjonsmiljøer.

– Jeg har sett i en del av kommentarfeltets mørkeste sider og ytre høyre-blogger, at det bygges en idé om at klimapolitikken er en slags merkelig allianse mellom storkapitalen, Greta Thunberg og noe klimaforskerne har funnet på. De møtes i Davos og FN og sånt. Det jeg opplever Sveinbjørnsson gjør her, er å flørte litt med den ideen der, sier han.


Barth'en kommer også med en avslørende advarsel mot å tro på at det finnes en konflikt mellom folk og elite:

Men jeg mener du bidrar til at det er en myte om en elite som er ute etter å ta folk. Det er grunnleggende farlig. Og det vil jeg advare mot. Ikke for min skyld, men det budskapet ville jeg passet meg for.

Farlig for hvem?

https://www.nettavisen.no/nyheter/espen-barth-eide-i-strupen-pa-redaktor-florter-med-ytre-hoyre/s/12-95-3424089333