Author Topic: Når skal Norge innrømme sin etterdilting av EUs vaksineflause?  (Read 364 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 3 649
  • Qui vivra verra
    • View Profile
Lille Norge med en befolkning på det halve av London har hatt alle muligheter til å bruke sin bunnsolide statsøkonomi til å skaffe seg vaksiner nok til å ligge i front av nasjonal vaksinedekning. I stedet er vi på bunn av alle statistikker på dette området, som BAs redaksjon påpeker:

- Over halvparten av innbyggerne i Israel har mottatt første dose.
- I USA, som mange har latterliggjort for hinsides elendig håndtering, er andelen rett under 10 prosent.
- Bare 2,3 prosent av den norske befolkningen har fått første stikk.
- Norge er så langt bak i vaksine-løpet at det er sjokkerende.

Hvordan har Norge havnet slik i vaksine-bakleksa?
Slå opp BA-link nedenfor, og se BAs forklaring:

"Grunnen er enkel: Norge valgte å klistre seg på EU sitt program for å sikre seg vaksiner. Rent formelt er det Sverige som kjøper for oss, da vi ikke er medlemmer i unionen. I motsetning til Israel, Storbritannia og USA har ikke Norge og EU tatt sjanser og risiko: Sammen med EU har Norge forholdt seg til innkjøp av vaksiner som om det skulle vært en hvilken som helst vare."

Og videre:

"Helseminister Bent Høie (H) sier i et intervju med VG at det ville vært umulig for Norge å kjøpe inn vaksiner på egen hånd. Derfor klistret Norge seg på EU, og i særlig Sverige, et land som nesten konsekvent har valgt feil i hvordan koronasituasjonen ble håndtert. Hadde Norge vært et fattig land, ville denne strategien vært forståelig. Slik er det ikke."

Og det bør vel også legges til:
"Nasjonal" tenkning er altså blitt no-go her til lands, her dilter man etter EU (og FNs tilhørende byråkrati- og poseringspolitikk) mer enn de fullverdige EU-landene selv. Dette har vi lenge sett i klima- og energibildet:
- et fulldekket vannkraftbasert land har lagt opp til hysterisk offensive nasjonale og tapsbringende vindkraftidiotinstallasjoner i stor grad eid av utlendinger
- den norske befolkning får kun regningen og økte strømpriser, og må plukke opp vernede - men kvernede - storfugl over hele Norge og spekulere på hvor man kan kvitte seg med gamle komposittbaserte anlegg (som ikke kan resirkuleres)
- En rekke politiske partier i Norge, med verdens minst forurensende og best HMS-funderte oljeindustri, overbyr hverandre i kravene om å nedlegge oljeindustrien - altså det som betaler disse opportunistenes slendrianliv nå, og som også skulle betalt deres pensjoner når de engang velger å trekke seg tilbake fra sine "yrkesliv". 
- altså alt det de store overnasjonale organisasjonene befaler, men som omtrent bare Norge henger seg på, fordi vi fremdeles har råd til å bedrive denne form for grov selvskading

Link: https://www.ba.no/sjokkerende-darlig/o/5-8-1543182

« Last Edit: 08.02.2021, 08:54:20 by Telehiv »