FN-undersøkelse om klima-opinion

Started by ConTrari1, 28.01.2021, 10:55:11

Previous topic - Next topic

ConTrari1

Det eneste forbausende er at man ikke klarte å få 97% til å svare at det er klimakrise.

FN: Nesten to av tre i verden sier det er klimakrise
Den største meningsmålingen som noen gang er gjort om klimaendringer viser at et stort flertall i 50 land vil ha kraftig handling mot global oppvarming.

Andelen som sier klimaendringene er en «global krise» er høyest blant de mellom 14 og 18 år. Greta Thunberg (bildet) fylte 18 år 3. januar i år.

Det er FNs utviklingsprogram UNDP som har spurt 1,2 millioner mennesker i 50 land om deres holdninger til klimakrisen.

Unge og gamle, rike og fattige, i alle land er det et klart flertall som mener at menneskeheten står overfor en klimakrise.

– Bekymringer rundt klimakrisen er langt mer utbredt enn vi trodde, sier Stephen Fisher til AFP. Han er en sosiolog ved Oxford-universitetet og har vært med på å lage undersøkelsen.


Ja, da blir det nok reelle og dramatiske utslipp-kutt i Kina og India?

https://www.nrk.no/urix/fn_-nesten-to-av-tre-i-verden-sier-det-er-klimakrise-1.15348026
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

#1
Som kjent skal vi bøye oss for klimaalarmismen fordi 97% av alle "klimaforskere" mener den er sann (hva nå slags ulike "vitenskaper" den kohorten kan bestå av) .
Denne utøvelsen av konsensusmakt er ikke noe nytt:
Har av og til grublet litt over hva folk flest ville svart den gangen Einstein kom med relativitetsteorien og minst 97% av alle fysikere og teoretiske matematikere startet med å avvise denne "patentassistentspiren" kontant, og de fikk flg. spørsmål:

"97% av verdens forskere går i mot Einsteins relativitetsteori. Tror du at disse forskerne ikke vet hva de snakker om?"

Jeg vil tro at her hadde kanskje opp til 97% gitt tommelen ned for Einstein-spirrevippen.

Det var nemlig slik hans motstandere (som Einstein i praksis hadde plukket i filler) kjørte kampen mot ham i de ulike vitenskapsinstitusjonene.
Og det er slik folk blir spurt om klimasaken nå, når det skal bevises at man er kjetter om man ikke tilslutter seg konstruksjonen om de "97%".

Dette misbruket av konsensusmakt for rundt hundre år siden - i stedet for å bedrive søkende, falsifiserende vitenskap - førte til at Einstein leverte et svar for evigheten: "Ukritisk respekt for autoriteter er sannhetens største fiende".

I tillegg til en av flere versjoner av hans klassiske "Hva betyr det at tusen forskere er i mot min teori? Det hadde holdt med en - om han kunne vise at hans kritikk var gyldig".


ConTrari1

97% tøyset startet jo i 2008 med Doran & Zimmermanns undersøkelse, som viste at verden har 79 klimaforskere, og at alle sammen bor i Nord-Amerika.

https://wattsupwiththat.com/2013/12/10/an-oopsie-in-the-doranzimmerman-97-consensus-claim/

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.