Author Topic: Joe Bidens Delaware - USAs skatteparadis  (Read 135 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 126
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Joe Bidens Delaware - USAs skatteparadis
« on: 20.01.2021, 09:36:42 »
Det har vært mye skumling rundt Biden-familiens diverse tvilsomme økonomiske engasjementer, som toppet seg med Joes sønn Hunter og hans "forretninger" bl.a. i Øst-Europa.

I går så vi Joe gråte på TV, mens han skamroste sin lille idylliske hjemstat Delaware med knapt 1 mill. innbyggere.
Jeg har selv vært et par ganger i denne nest minste delstaten, og kan underskrive på at staten har mye å skryte av, både historisk og mht. å greie seg godt i vår tid (bl.a. høy gjennomsnittinntekt; har unngått de fleste andre delstaters nedgang).   


Delawares hovedstad Wilmington, med bare 70-80.000 innbyggere

Men går vi litt under overflaten, finner vi en nokså betenkelig økonomisk og skatteteknisk "spesialtilpasning" som kan forklare mye av delstatens suksess, og kanskje også litt av hvor the Bidens kan ha hentet sin inspirasjon til ekspansive økonomiske foretak fra. Delaware har nemlig mange av trekkene fra de mest fordekte skatteparadisene rundt om i verden.
Av ren latskap siterer jeg bare kort fra Wikipedia:

"Over 50% av de børsnoterte selskapene i USA er offisielt registrert i Delaware. Årsaken til dette er at Delaware har en selskapslovgivning som er svært fordelaktig for bedriftene. Som en følge av det høye antallet selskaper som er underlagt Delawares jurisdiksjon er selskapsretten svært utviklet i denne delstaten, noe som gjør at den ofte er mer forutsigbar enn i andre delstater.
Delaware har fremdeles under en million innbyggere, men over en million registrerte aksjeselskaper. I tillegg er det registrert mange personlige selskaper med begrenset ansvar, LLC (limited liability corporation). Hvor mange det finnes av disse i Delaware, er vanskelig å finne ut, og hvem som eier dem, er umulig å finne ut, siden det ikke er noe generelt krav i USA om å oppgi den reelle eieren av et selskap, ikke engang til myndighetene. Dermed finnes det heller ikke noe offentlig aksjonærregister. I mars 2019 skrev Global Financial Integrity at «mer personlig informasjon kreves for å få lånekort på et bibliotek enn for å opprette en juridisk enhet som kan brukes til skatteunndragelser, hvitvasking, svindel og korrupsjon»
."

Dette bare som en liten påminnelse om at økonomisk suksess i dagens stadig mer haltende USA ofte er koblet til (litt for) smarte finans- og skattetekniske grep. Hvorvidt man klarer å klistre noe mer grums på the Bidens enn det som allerede har vært ute i media gjenstår å se.

For meg er det ikke så interessant, da det neppe vil ha noen betydning for hans posisjon i presidentstolen uansett. Når man åpenbart ikke klarer å naile the Clintons pillråtne og Epsteinkoblede fondssvirksomhet (med Norge som tenåringskåt bidragsyter), Bush-klanens, o.a., innser nok de fleste at dette er mønsteret og ikke unntaket.   

Det bør interessere mer om Biden vil klare å løfte USA og et helt folk inn på et bærekraftig spor igjen.
Der er det i alle fall lettere å se hvordan ting foregår. 
 
« Last Edit: 20.01.2021, 09:40:37 by Telehiv »

translator

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 734
  • View Profile
Re: Joe Bidens Delaware - USAs skatteparadis
« Reply #1 on: 20.01.2021, 15:54:36 »
I går så vi Joe gråte på TV,

Minner om at også Putin gråt på TV etter at han ble "gjenvalgt" til president i 2012 etter fire år med Medvedev. Sammenligningen er relevant på flere måter slik dette "valget" har utviklet seg.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/bRGRB/roert-putin-om-brakseieren-aapen-og-aerlig-kamp

IPCC - They've told us what it's NOT. But NOT what it is.