USA: Enormt havvindprosjekt utsettes i lang tid

Started by Telehiv, 14.12.2020, 16:34:02

Previous topic - Next topic

Telehiv

Et gigantisk offshore vindprosjekt i USA blir utsatt i lengre tid etter søknadstrøbbel.
Vineyard Winds søknad om å bygge en vindmøllepark til havs utenfor kysten av Massachusetts i USA har fått status som «offisielt tilbaketrukket» av U.S. Interior Department. 1. desember sendte selskapet inn en egen søknad om utsettelse for å endre på vindturbinene, men hovedsøknaden er nå ikke lenger gyldig, melder Bloomberg.

Utsettelsen er et stort skudd i baugen for prosjektet på 800 megawatt, som er anslått til å bli den første storskala vindparken i amerikanske farvann. Prislappen på parken var i søknaden satt til 2,8 milliarder dollar.

Reglene til U.S. Interior Department tilsier at en eventuell ny søknad nå må sendes inn som en helt ny søknad, som kan utsette prosjektstarten i alt fra 12 til 18 måneder. Prosjektet, som er en joint venture mellom Avangrid Renewables og Copenhagen Infrastructure Partners, skulle i utgangspunktet starte i 2023.



Vet ikke noe mer om hvorfor man har valgt å bremse dette prosjektet.
I USA har jo vindmotstanden (på land) begynt å spre seg til stadig større områder som har sett sine tidligere naturperler bygges ned av svære turbinanlegg.
Men at at et havvindsprosjekt dyttes ut i tid på denne måten må nok skyldes også andre årsaker. Martha's Vineyard og Nantucket er forøvrig spekket med landssteder for den ypperste elite, bl.a. Kennedyklanen. Kanskje de ikke vil se denne styggedommen i horisonten?
Det kan jo også være at de godkjennende myndigheter fryktet en nykvernet havørn i hodet under synfaringen?
Eller rettere: At det vil skje under åpningsfesten og sjampisknusingen mot et turbintårn? Med FOX News til stede med kamera....


ConTrari1

Ikkeno' problem, Biden og Kerry fikser det. Regler er til for å brytes, hvordan skulle man ellers kunne vite at de eksisterte? Hvis alle regler alltid følges, er det ikke behov for dem mer. Men...hva med Kraken? Den kan hamle opp med alle vindmøller.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv