Author Topic: Vindkraft er billig -for produsenten, med subsidier  (Read 238 times)

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 223
  • View Profile
Var det ikke slik at vindkraft erblitt så voldsomt billig at det ikke er behov for støtte lenger? Ne-eei, sier MDG, altså, når det gjelder havvind, så kan det hende at dette blir dyrt, men vi må ha det! Uansett! Og da er det vel greit at forbrukerne betaler? "Bruker skal betale" er jo et gjengs prinsipp i samfunnet, ikke sant?

På MDGs landsmøte vedtok de en storsatsing på havvind. De så for seg å skape titusener av nye jobber. Men i motsetning til olje er havvind kostbart og uprøvd. MDG foreslår å sende regningen til skattebetalerne:
– Havvind bør subsidieres hvis det ikke er lønnsomt, slik at selskapene blir garantert en slags minstepris for å vite at man har inntekter over tid, uttalte Une Bastholm.


Men disse fiskerne er blitt helt utålelige etter at det ble slutt på subsidier til den næringen:

Han nevner at vingene på vindmøller er laget av plastmateriale, de avskaller mikroplast, og det er skadelig både for dyr, fisk og natur.
– Mikroplast i havet, som er vårt største matlager, er svært skadelig for fisk og skalldyr, og også for oss mennesker som spiser fisk og skalldyr som er foret på mikroplast. Han sier videre at konsekvensene for fiskeribransjen kan bli dramatiske:

– Våre havområder er levebrødet for fiskeflåten i Norge. Det vil være en katastrofe om verden får vite at fisk fra norske farvann ikke bør spises. Skåtøy avslutter med å si at vindmøller enten til lands eller havs, er misforstått klima- og miljøpolitikk.


Esse, esse, jeg får helt latten i halsen, esse.

https://resett.no/2020/11/11/fiskere-protesterer-mot-havvind-drommen-en-misforstatt-klima-og-miljopolitikk/

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 223
  • View Profile
Re: Vindkraft er billig -for produsenten, med subsidier
« Reply #1 on: 12.11.2020, 10:51:14 »
Nå har til og med Aftenposten / E24 innrømmet at vindmøller er, eh...unnskyld, BLIR, et miljøproblem:

De redder klimaet i dag – men er et avfallsproblem i morgen
Vindparker gir grønn energi. Men når de enorme bladene må skiftes, oppstår et enormt avfallsproblem. De er nemlig ikke nedbrytbare.


https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/dll6Rw/utrangerte-vindmoeller-er-et-miljoeproblem-naa-utredes-en-nordisk-loesning?referer=https://www.aftenposten.no
(betalingsmur)

Klimaredder i dag - miljøversting i morgen.
Jaja, Sic transit gloria mundi.

translator

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 718
  • View Profile
Re: Vindkraft er billig -for produsenten, med subsidier
« Reply #2 on: 25.12.2020, 22:16:13 »
Går ikke så greit i Kina heller

China’s winter chills clean energy transition as factories fire up


Quote
BEIJING/YIWU, CHINA (REUTERS) – China’s harsh winter and stunning manufacturing recovery this year have pushed up electricity demand across the country’s industrial belt, complicating Beijing’s drive to cut businesses’ power usage and their reliance on polluting coal-fired energy.

https://wattsupwiththat.com/2020/12/24/iced-covered-wind-turbines-hamper-chinas-efforts-to-retire-coal/?fbclid=IwAR16UhGI2br0jfCCuT685h63T8Z3by8n1wH8rJKjtrwCK_cMqjitJu3w7xM
IPCC - They've told us what it's NOT. But NOT what it is.