Mer enn 20 europeiske skisentre allerede åpne!

Started by Telehiv, 24.09.2020, 11:56:09

Previous topic - Next topic

Telehiv

Vi har allerede fått melding om betydelige snøfall i Rocky Mountains etter hvert som arktiske jetstrømmer har kjølt ned store deler av Nord-Amerika en stund. Slik ser det ut i Colorado nå:



New Zealand har som kjent en lang vinter i år og har fremdeles en rekke skisentra åpne:


Men Europa ligger jammen ikke langt etter nå:
Årets tidlige vinterlige tilstander i Mellom-Europa - der modellene i over 30 år har spådd snøkrise - har gjort at f.eks. Østerrike (se:  https://www.skiresort.info/snow-reports/europe/filter/open-ski-resorts/ ) melder at skisentrene Molltal Glacier, Kaun Gletscher og Soelden Com planlegger åpning nå, i tillegg til Hintertux og Pitztal som allerede er åpne. Midt i september! Dette må da være en "klimakrise" motsatt av en "snømangelkrise"?! Gode råd er dyre: Når får vi høre at "global warming" gir for store snømengder?!



Alpene ventes uvanlig kalde til minst 10. okt
Dermed er det bra muligheter for at snøen kan være kommet for å bli.
Her er forresten et eksempel fra Tyskland nå:



Finland bruker overskuddssnø fra i fjor
De finske sentrene Ruka og Levi ligger ikke særlig høyt og pleier å måtte vente en stund til stabil snødekning inntreffer.
Men i år har man begynt å tilbakeføre til løypene de enorme snøhaugene som samlet seg opp i forrige sesong, og regner dermed med å ha operative løyper om en drøy uke (til neste helg): 


Sommeren klarte ikke å smelte ned fjorårets snømengder