Smelter isen på Grønland og i Antarktis?

Started by Observer, 06.02.2015, 08:31:02

Previous topic - Next topic

Observer

av Willy Fjeldskaar, Tectonor/Universitetet i Stavanger      20. januar 2015

http://www.geoforskning.no/nyheter/grunnforskning/883-smelter-isen-pa-gronland-og-i-antarktis

Igjen er det geologene som må til for å få frem perspektivet.

Telehiv

#1
Supert at du legger ut dette, Observer!

Anbefaler alle å lese også de andre artiklene fra Fjeldskaar som det er linket til inne i denne artikkelen.

Fjeldskaar er en av de prisverdige forskere som med rak rygg fremdeles insisterer på å fremme reell vitenskap om disse temaene, og bidrar dermed til å sette sjuskete havstignings-alarmister i en solid faglig skammekrok.

Merk dere her den svært omfattende studien han viser til (Jevrejeva et al., 2014), som opererer med en gjennomsnittlig global havstigning de siste 40 år på 1,8 mm/år, dvs. bare halvparten av det som påstås av våre mest ihuga alarmister i Cicero- og Bjerknes-miljøene (riktig; de som ikke kjente til den faktiske effekten av gravitasjonslovene ved endring av slike ismasser før de uttalte seg, noe som Fjeldskaar i ettertid måtte belære dem om, da de sterkt feilaktig uttalte seg om "dramatisk" havstigning langs norskekysten).

Her vil nok mange av dere huske at disse pinlige forholdene for våre hjemlige alarmister (bl.a. Helge Drange og Eystein Janssen) har vært grundig debattert på tidligere klimaforskning.com, bl.a. her:

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1292.15.html


Gollum

Interessant stoff. Fjeldskaar ser her ut til å åpne for muligheten av at det er vekst i ismassene i både Arktis og Antarktis. Ikke vet jeg om han er i slekt med kong Sverre, men han taler i hvert fall klimavatikanet midt imot. Dette må en anta er et skaar i gleden for de mest klimaalarmistiske delene av både forskerstand og øvrig befolkning.

stjakobs

Jeg har fått inn en artikkel i Avisa Nordland om dette. Fikk iskart for januar av Per Jan Langerud med vedlagt tekst.

http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=81.msg896#msg896
Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.