Author Topic: Null-surr om Grønlandsisen  (Read 96 times)

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 911
  • View Profile
Null-surr om Grønlandsisen
« on: 06.10.2020, 18:51:48 »
Meget pinlig, men hva annet kan man vente fra alarmist-pressen, som aldri møter noen kritikk eller krav om kvalitet fra eget hold, enn si fra myndighetene?

Dagbla' skriver:

Ifølge studien som er basert på data fra kjerneboring i den flere kilometer tykke isen og modeller, vil 36 000 milliarder tonn is smelte i de neste ti årene om den globale oppvarmingen fortsetter som nå. Det er nok til å heve havnivået med 10 centimeter.

10 mm pr år bare fra Grønland, altså. Det er jo heftig. Men når klimakrisa kommer i år "tenk-på-et-tall",  så er det vel forståelig at dette med nuller ikke er NTBs sterkeste side.

xpoolman skriver på VGD:

36000 Gigatonn på ti år !!!
Dette vil da altså utgjøre 3600 GT i året, noe som er mer enn 7 ganger det som angivelig skal ha gått tapt av vannekvivalenter på Grønlandsisen i fjor, som var et usedvanlig år.
Helt sånn plutselig skal det altså nå smelte 7 ganger mer årlig alle de neste 10 åra enn det gjorde i 2019. 


Men...som Limaxm skriver:

At NTB-journalisten som har skrevet dette har rotet til omregninga og endt opp med noen nuller for mye er jo ikke annet enn helt vanlig journalistisk kløneri.
Edit: De 36000 Gt pr. århundre er jo maksimalestimatet. Det er snakk om en mulig rate, og ikke hva som kommer til å smelte tilsammen neste hundre år.


Og xpoolman tar opp saken med NTB:

NTB innrømmer feilen i en epost jeg har fått etter å ha gjort dem oppmerksomme på det:

"Hei, takk for at du sier fra. Du har rett, det dreier seg om 36.000 milliarder tonn over hundre år, ikke ti, slik vi skrev. Her har det skjedd en feil i bearbeidingen av stoffet fra AFP, og vi har nå sendt ut en rettet melding til våre kunder.   Mvh Ole Morten Eriksen
 Vaktsejf NTB utenriks"


Så da er maksimal estimatet 1 fattig mm pr år fra Grønlandsisen. Kanskje ender man med halvparten? Og når kommer dementiene hos Dagbladet og de andre?

https://vgd.no/samfunn/miljoe-og-klima/tema/1864503/tittel/gigaloegn-om-groenlandsisen

PS det er helt taust fra alarmist-siden på denne VGD tråden :-)
« Last Edit: 06.10.2020, 19:11:52 by ConTrari1 »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 847
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Null-surr om Grønlandsisen
« Reply #1 on: 14.10.2020, 11:18:49 »
Det har i det siste, åpenbart drevet av visse forskermiljøer som frykter å havne i medienes baklekse i disse coronatider, vært ualminnelig mange bakspiller-regisserte løgnkampanjer i media om Grønlandsisens faktiske tilstand og utvikling. Og ikke minst om Antarktis i det samme bildet.
Reelle klimabeskrivelser glimrer her med sitt fravær, media ender stort sett med å gi spalteplass til kjendiser som "med egne øyne" har sett polarisen smelte i sommer. Sukk...

Jeg planlegger derfor en tråd som kan vise hvor langt disse løgnene har blitt drevet i desperasjonen etter å holde "klimakrisen" levende.
Det er jo ikke mulig for klimaskremmerne lenger å vise til de steder der lese- og skrivekyndige folk bor (f.eks. USA og Europa) og kan se med egne øyne hvordan værforholdene faktisk er. Her er tilstanden i Frankrike nå, som er i ferd med å oppleve sin kaldeste høst på flere tiår:


 
Men til saken om Grønlandsisen tilstand:
Danske DMI leverer daglige oversikter for vekst og nedgang i Grønlandsisen. Som vi ser er det ikke akkurat kritisk smelting som preger bildet:Men det er vel for mye forlangt å be media (eller Samset & de) sjekke med de som faktisk måler tilstanden, samt holde seg til sannheten de finner der?

« Last Edit: 14.10.2020, 12:13:49 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 847
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Null-surr om Grønlandsisen
« Reply #2 on: 14.10.2020, 11:21:56 »
Her er forøvrig en informativ artikkel om utviklingen på Grønland over lengre perioder:

GREENLAND GAINED 349 BILLION TONNES OF ICE OVER THE PAST YEAR + RECORD OCTOBER SMB GAINS

Link: https://electroverse.net/greenland-gained-349-billion-tonnes-of-ice-over-the-past-year/