La Nina kommer -Benestad er "føre var"

Started by ConTrari1, 05.10.2020, 07:39:55

Previous topic - Next topic

ConTrari1

Best å ta bortforklaringen med en gang: dersom det nå blir kaldere skyldes det VÆR, selvsagt.  Greit å kunne bruke den kommende Nina som dekning, men hva vil Benestad si dersom kulden fortsetter?

Under La Niña blir passatvindene sterkere enn vanlig. Samtidig blir havet utenfor Peru og Ecuador kaldere enn normalt.

Om den blir stor nok, kan La Niña være med på å sette global oppvarming «på en pause», skriver nettstedet Energi og Klima .

– El Niño gjør at man får litt kraftigere global temperatur enn det man ellers får fordi store deler av Stillehavet blir varmere enn normalt. Med La Niña er det litt motsatt. Her er det bare tilsynelatende at det ser ut som det er litt kjøligere.

– Men det varer bare et enkelt år vanligvis, så det spretter opp igjen veldig fort, sier klimaforskeren.


https://www.nrk.no/nordland/la-nina-er-motstykket-til-el-nino-_-kan-sette-global-oppvarming-_pa-pause_-1.15185758
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Ja, man er vel nå stadig sikrere på at en la Nina er i gang, og som iht. tidligere erfaringer vil vare langt ut i 2021:


Sabben

#2
Skal vi stole på spådommene som CFSV2 ligger inne med nå går vi en super La Nina i vente denne vinteren, muligens av de sterkeste noensinne observert i nyere tid.
Slår denne spådommen til vil man i teorien kunne tilbakesette all oppvarming siden super El Ninoen i 2015/16 og vi lander på en UAH middeltemperatur rundt 0°C på sikt en gang i 2021.
Muligens Samset da vil få ett forklaringsproblem, hvor ble det av den globale oppvarmingen? ;)

Vil bare tilføye at det er CFSV2 som så langt i år har gitt den mest presise/troverdige prediksjonen av kommende La Nina, men det er selvfølgelig ingen garanti for at den blir så sterk som de her melder.


Telehiv

#3
Quote from: Sabben on 14.10.2020, 10:43:33
Muligens Samset da vil få ett forklaringsproblem, hvor ble det av den globale oppvarmingen? ;)

Samset (og hans like som Benestad, Hygen, Drange, osv.) har en rekke forklaringsproblemer, fra det helt basale i svikten rundt CO2-hypotesen til den kroniske hangen til å levere cherry-pickede værhendelser i media som "grunnlag for alvorlige bekymringer". At Samset og andre forskerskampletter tidligere har benyttet El Nino-baserte varmere værperioder som "klima" er en del av dette bildet.

Mer seriøse folk pleier å respektere at kortvarige El Nino-oppvarminger ikke kan brukes som tegn på klimaendringer (her i betydningen global oppvarming)
Like lite som kortvarige La Nina-perioder kan brukes som tegn på klimaendringer (her i betydningen nedkjøling).

Begge fenomen er tilbakevendende værhendelser som med noen få års mellomrom veksler mellom å trekke global temperatur enten opp eller ned.
Nå tyder det meste på at vi har et kaldere La Nina-år foran enn oss enn på lenge.
Jeg er likevel mer opptatt av å få dokumentert (med seriøs forskning) de fysiske forhold som bestemmer de lengre klimatiske bølgene, dvs. over minst 30 + 30 år pluss.

Den lille nytte en kald La Nina kan ha i det offentlige bildet det neste året, er vel helst at media forhåpentligvis blir litt mer forsiktige med å legge ut de mest useriøse klimaskremslene fra de mest useriøse "klimaforskerne".
Siste året har media dessverre, trolig drevet av visse klimaforskermiljø sin redsel for å havne i skyggen av corona, fungert som de reneste mikrofonstativ for de mest begredelige useriøse tirader av spekulativt klimavrøvl. 

Så med tanke på seriøsiteten i den offentlig klimadebatten kan det kanskje være nyttig med en kald, guffen La Nina nå, ja?