Nedsatte priser på Vinmonopolet fra 1. oktober 2020

Started by stjakobs, 04.10.2020, 08:22:54

Previous topic - Next topic

stjakobs

Klipp fra lokalavisa vår:

Quote1. oktober satte Vinmonopolet ned prisene på en rekke rødviner og hvitviner, slik de pleier å gjøre hver høst. Det gjør at du kan få mye godt drikke til en langt lavere pris enn før.

Priskuttene kan være på så mye som 35 prosent mot førpris, noe som gjør at du kan gjøre noen skikkelige kupp. For eksempel er Gran Feudo Rioja redusert fra 200 til 129 kroner, mens en lang rekke viner er redusert fra 140 kroner til under en hundrelapp.

Det største priskuttet i kroner er Samuel Billiaud Chablis Grand Cru Valmur som går fra 999,9 kroner til 829,9 kroner. Hvis det er noe utenfor sin prisklasse, er Balgera Sforzato di Valtellina satt ned med fra 529 kroner til 399 kroner, mens Kranskop Cabernet Sauvignon er satt ned fra 299,9 kroner til svært overkommelige 199,9 kroner.

Vin-nestor Ulf Dalheim på Vinplus trekker frem flere av vinene som godbiter.

Han trekker spesielt frem nevnte Balgera Sforzato di Valtellina 2001.

Han omtaler den som «den mest spesielle, men kanskje også den som best tåler lang lagring av de nedsatte vinene. Så en 2001-årgang skal egentlig være ganske så perfekt å drikke nå.»

I et annet prisspekter peker han blant annet på du kan få en 12 år gammel Bordeaux til 139,90 kroner, nemlig Château Carpena 2008. Den omtales på vinsiden Apertif som «en moden og saftig (...)bordeaux som er best innen 3-4 år» og får 84 poeng. Den betegnes som et godt kjøp allerede før prisnedsettelsen.

Et annet knallkjøp er Roger Goulart Coral Cava Brut, en rosévin som får 85 poeng på Apertif.no og som er nedsatt fra 180 til 130 kroner.

Også vinen Balgera Sassella Valtellina Superiore 2006 bør nevnes blant de prisnedsatte. Den får hele 89 poeng på Apertif.no og betegnes der som et meget godt kjøp allerede før prisnedsettelsen fra 319 til 229 kroner.

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Telehiv

Takk for tipset, stjakobs!
Jeg har prøvd den omtalte Château Carpena 2008 med stor fornøyelse før, og må nok dermed prøve å få tak i et knippe til den prisen!

ConTrari1

Har lest at man en gang i en fjern fortid hadde 1. april vits om salg på Polet, store mengder rødvin måtte ut p å grunn av skader på tønnene de var kommet i, og Polet hadde mangel på flasker...så ta med bøtte! lød parolen.

Visstnok var det noen enfoldige sjeler som stilte seg håpefullt i køen med bøtte. En av dem la merke til at folk sto og flirte, og skjønte tegningen. Men han ga seg ikke! Han gikk inn, kjøpte ti flasker vin, tømte dem i bøtta og gikk triumferende ut igjen.

"Det er dritbillig! Hent bøtte og kom!"
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.