Værforhold Dagsrevyen gjerne kunne vist oss

Started by Telehiv, 29.09.2020, 14:44:06

Previous topic - Next topic

Telehiv

Nord-Irland
F.eks. at Nord-Irland har registrert den kaldeste september noensinne, med rekordkalde -3,7C i Katesbridge, County Down for et par dager siden, i et område der man knapt ser kuldegrader før tidligst om to mnd.:New Zealand
New Zealand knuser alle kulderekorder for denne tiden av året (de har begynt på våren der nede), der The National Institute for Water and Atmospheric Research melder at på South Island er det "record-breaking lows of -20C on Monday and Tuesday". Ikke rart sauene søker ly:Italia/området rundt Roma
Enda mer spektakulært er det kanskje at områder rundt Roma har målt de kaldeste september-forholdene på 50 år, dvs. på linje med den siste kalde perioden på inngangen til 1970-årene. Her er bilder utenfor Roma som kunne vært morsomme å se på Dagsrevyen:Håper ikke disse kulde- og snøsjokkene rundt om i Europa rammer oss for hardt her opp i nord, vi har det vel kaldt nok som det er?


Telehiv

Skal vi glede oss eller grue oss over at Levi-skianlegget i Finland allerede er åpnet - et par måneder før NORMALT?Telehiv

#2
I gårsdagens NRK fikk de en same til å fortelle at "klimaendringene" hadde gjort at det sist vinter var for MYE snø for reinen på Finnmarksvidda. Og at man så mørkt på framtida. Året før var det imidlertid de samme "klimaendringene" som gjorde at det var for LITE snø på Finnmarksvidda - og man så mørkt på framtida.
I år vet vi ikke ennå, men samen mente det så veldig bra ut der han rotet i det "passelige" snølaget så langt.
Det eneste vi vet er at terrenget har å bøye seg for klimakartet - vår skyld er det uansett hvordan det blir med snøen denne vinteren.

Stakkars nedsnødde Alpene
Vanligvis er det jo MDG-ere vi regner for det mest nedsnødde på den nordlige halvkule, men i Alpene kan det faktisk være verre for tiden.
Alpene snør nemlig aldeles ned i år - det rapporteres nå tidlig i desember om 2-3 meter snødybde mange steder - i områder der "klimaforskerne" allerede på slutten av 1980-tallet (etter et par snøfattige vintre) spådde at snøen skulle forsvinne allerede på 1990-tallet....

Men i helgen ble f.eks. ett av mange skirenn avlyst i Alpene på grunn av for MYE snø:PS: Klimavitsetegneren Josh (med gjennomgående bedre og sannere observasjoner enn mainstream klimaforskning) husker også den store forskningen ved årtusenskiftet rundt "snow - a thing of the past":

 

Telehiv

Stemningsbilde fra Madrid sentrum i dag:

Telehiv

#4
Vinteren på den nordlige halvkule er for lengst blitt en av de hardeste på rundt et tiår, og snømengdene stanser samfunn rundt hele nordkalotten. Akkurat nå er alpin-VM utsatt på tredje dagen pga. for store snøfall. På tyske autobahn har det lenge vært snøkaos. I Paris kjører de blåselamper i Eiffeltårnet for å holde tekniske systemer isfrie. I Moskva har de en vinter av den typen som i sin tid knekte Hitlers tropper. Osv. 

Men de sommerlige forhold vi normalt skulle observert på den sørlige halvkule nå, er heller ikke akkurat eksempler på "global oppvarming": Uvanlig kalde forhold for årstiden har bl.a. gitt massedød av fugler i Australia.

 

Men som trådtittelen antyder; hvor er oppslagene i norske medier om global nedkjøling og nye snørekorder?

Her er snøen vi aldri skulle se mer til:


La oss håpe vi kommer tilbake til mer normale og behagelige forhold etter hvert.
Som kjent er det kulde og ikke varme som dreper mest.

Telehiv

#5
I dag må jeg gratulere NRK: Etter flere uker med listing rundt rekordkulden på nordkalotten der Jon Smits på det verste var mest opptatt av å fortelle om "fare for gressbrannfare" i Nord-Norge et sted (det var visst mulig å finne et snøfritt sted i fjæra et sted, mens han i stedet skulle advart folk mer skikkelig om sprengkulde landet rundt), våknet vi i dag til morgeninnslag på NRK om kulde- og snøforårsaket unntakstilstand i USA, bl.a. i Texas og Oklahoma. VG ville heller ikke gå glipp av en slik clickbait:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/9O6GXq/her-er-det-helt-texas-krisetilstand-og-22-grader

Den normalt oppvarmingsalarmistiske Washington Post gumler nok noen kameler nå:
https://www.washingtonpost.com/national/texas-power-outages-snowstorm/2021/02/15/7594cfba-6fbe-11eb-b8a9-b9467510f0fe_story.html

Det er ikke akkurat de mer typiske subtropiske forhold i Jackson, Mississippi for tiden:Telehiv

#6
Det er nokså tydelig at Dagens Næringsliv har fått et mer balansert syn etter at man fikk sendt klimaalarmisten Kjetil B. Alstadheim* over i AKP-reiret Aftenposten:

https://dntv.dn.no/m/egZujCWs/syv-delstater-har-erklrt-vintervr-krise

*Kjetil Bragli Alstadheim (født 26. september 1968 i Oslo) er et glitrende eksempel på de fraværende faglige krav i norsk presse for å slå seg fram i verda:

Denne selverklærte ledende klimaanalytikeren gikk ut fra Nesbru videregående skole i 1987 og klarte 3 år senere å vifte med et grunnfag i idéhistorie. Så var han i gang dere; daglig leder i det ledende klimaforskerorganet Natur og Ungdom 1987–1989, journalist i bakruspregede Klassekampen 1991–1995 og deretter (joda!) journalist i den politiske avdelingen i Aftenposten 1995–1996. Så fikk han sine mest orgastiske utslippsmuligheter for klimafølerier, da han mellom 1996 og 2014 var journalist, kommentator og fra 2014 politisk redaktør i Dagens Næringsliv i Oslo, hvor han også har vært klubbleder. Jeg vet ikke om Dagens Næringsliv begynte å frykte for sin journalistiske integritet, for i 2020 havnet Alstadheim tilbake i det mer trygge klimasluddermiljøet i Aftenposten.


Telehiv

Og snømengdene på nordlig halvkule øker samtidig som kulderekordene hagler inn i land etter land.
Det er faktisk litt uvanlig, oftest blir det lite snøøkning i strenge kuldeperioder med mange høytrykk.
Men nå sprenger altså snømengdene referanseperioden 1982-2012:
translator

"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

Det er ikke bare rekordkaldt i Nord-Amerika, snømengdene setter også rekorder:
Telehiv

#10
Heia Maiken i TV2!
I morges forteller Maiken i TV2s nyhetssending at "alle de fire første månedene i år har faktisk vært langt kaldere enn normalt", og "april har faktisk vært som en vanlig vinter".

For dem som følger med værfolkene både på NRK og TV2 har det over flere år dannet seg et interessant og stadig tydeligere bilde:
- NRK vil ikke vise nattetemperaturer på skjermen, du må inn på Yrs nettsider for å se hva som er den faktiske værtilstand gjennom døgnet. Dette er faktisk en sikkerhetsrisiko; de siste par mnd har f.eks. værbildet i Norge vært preget av nattefrost og farlige veier over store deler av landet. Noe som er typisk for Norge både høst og vår. Men NRK viser bare den varmeste temperaturen på døgnet, dvs. kl 1300. Dette er ikke seriøs værformidling.
- TV2s værmeldingsmodell skiller seg her positivt ut ved at de viser både morgen, middag og kveldstemperaturer på skjermen. Og mens notorisk CO2-infiserte John Smits i NRK/Yr parerer kulderekordene og glatt vei-problematikken for tiden med avsporinger om at det er "gress- og lyngbrannfare" noen steder langs Vestlandet, så er altså Maiken i TV2 ærlig nok til å informere det norske folk om hva slags vær vi FAKTISK har.

Jeg har sagt det før: Hvor lenge skal man tillate at NRK får holde på med sin systematiske underrapportering på TV av kalde (farlige) natteforhold? Dette er direkte pinlige brudd på allmennkringkasterens oppgaver.
 

Energisk

Har YR offentliggjort snittemperaturene for April ?

frankolsen

#12
Quote from: Energisk on 08.05.2021, 13:01:12
Har YR offentliggjort snittemperaturene for April ?

Det finner du som en pdf-fil på Met.no:

https://www.met.no/publikasjoner/met-info

Energisk

Hvis noe klarer å lime inn værmeldingen 1.05 med Wahl vil de finne noe interessant.

Energisk

re frankolsen

Jeg savner snittemperaturen for april i forhold til hva som har vært tidligere. Det blir som regel vist til at en temperatur er høyere enn normalt. Men ikke dersom den er betydelig lavere, -hvilket jeg har mistanke om nå for april.