Author Topic: Mer enn 20 europeiske skisentre allerede åpne!  (Read 596 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 3 642
  • Qui vivra verra
    • View Profile
Mer enn 20 europeiske skisentre allerede åpne!
« on: 24.09.2020, 11:56:09 »
Vi har allerede fått melding om betydelige snøfall i Rocky Mountains etter hvert som arktiske jetstrømmer har kjølt ned store deler av Nord-Amerika en stund. Slik ser det ut i Colorado nå:New Zealand har som kjent en lang vinter i år og har fremdeles en rekke skisentra åpne:

 
Men Europa ligger jammen ikke langt etter nå:
Årets tidlige vinterlige tilstander i Mellom-Europa - der modellene i over 30 år har spådd snøkrise - har gjort at f.eks. Østerrike (se:  https://www.skiresort.info/snow-reports/europe/filter/open-ski-resorts/ ) melder at skisentrene Molltal Glacier, Kaun Gletscher og Soelden Com planlegger åpning nå, i tillegg til Hintertux og Pitztal som allerede er åpne. Midt i september! Dette må da være en "klimakrise" motsatt av en "snømangelkrise"?! Gode råd er dyre: Når får vi høre at "global warming" gir for store snømengder?!Alpene ventes uvanlig kalde til minst 10. okt
Dermed er det bra muligheter for at snøen kan være kommet for å bli.
Her er forresten et eksempel fra Tyskland nå:Finland bruker overskuddssnø fra i fjor
De finske sentrene Ruka og Levi ligger ikke særlig høyt og pleier å måtte vente en stund til stabil snødekning inntreffer.
Men i år har man begynt å tilbakeføre til løypene de enorme snøhaugene som samlet seg opp i forrige sesong, og regner dermed med å ha operative løyper om en drøy uke (til neste helg): 


Sommeren klarte ikke å smelte ned fjorårets snømengder

« Last Edit: 24.09.2020, 12:04:58 by Telehiv »