Steigan klasker til om vindskandalene i Ontario

Started by Telehiv, 24.09.2020, 08:58:32

Previous topic - Next topic

Telehiv


Vindindustri i Ontario. Shutterstock

Dette er ikke noe vårt norske MSM vil legge ut frivillig, så da får vi ty til gamle stalinister for å få fortellingen om den mer enn ti-årige skakkjøringen av kanadisk energipolitikk:

https://steigan.no/2020/09/dyr-gronn-laerepenge-i-canada/?fbclid=IwAR109C6rtuc8h3BqOffjxMSQKIMxcSSRC_5TSHUzRcOhHWo8FzzGkERRQkE

Steigan introduserer slik:
"Canadas mest folkerike provins, Ontario, med over 12 millioner innbyggere, har levert et skrekkens eksempel på mislykket, grønn energipolitikk. Og det er dyrt å rydde opp etter fiaskoen.
Provinsen vedtok loven om grønn energi (GEA) i februar 2009. Den skulle starte en grønn gjenreisning etter finanskrisen. Det var ikke måte på hvor bra alt skulle bli.

Integrasjon av vind- og solenergi i elektrisitetsnettet skulle skape 50 000 nye arbeidsplasser allerede de 3 første årene. Urinnvånerne (les: indianerne) skulle styre sin egen strømforsyning. Det ble kalt «dekolonisering av energien». Politikerne lovet billigere strøm for de fattige.

Hva gikk galt? Praktisk talt alt sammen. GEA ble avskaffet i 2019, rett før den rundet 10 år. De 50 000 garanterte jobbene ble aldri noe av. Strømprisen ble mer enn doblet, og er nå blant de høyeste i hele Nord-Amerika. En tredel av indianerne er kastet ut i energifattigdom.

Vindkraftgribbene i Ontario har hatt enda lettere spill enn i Norge: – Inngåtte avtaler og forpliktelser kommer til å belaste provinsens innbyggere i ennå et tiår framover, ifølge kommentatoren Babatunde Williams i Spiked. Hvorfor gikk det så galt?"


Ja, hvorfor gikk det så galt?
De som fremdeles prøver å trykke dysfunksjonell "grønn energi" ned over folks arme hoder - bl.a. her til lands - bør lese resten av teksten hos Steigan.
Og skaffe seg litt mer realitetsorientering!

Ha en bekymret torsdag!


translator

Lettere spill enn i Norge?

Tja, etter å ha sett dagens første innslag i TV2-nyhetene (21-sendingen), er jeg i tvil.

Ingenting om det på tv2s nettside dessverre. Det handlet om vindkraftutbygging på Stadlandet, der kommuner har gått til sak mot vindkraftselskapene.
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

ConTrari1

Dersom virkeligheten ikke er som man ønsker, så forandrer man bare virkeligheten:

Det blåser friskt på Stad. Men før utbygging så må naturvern kartlegges. Det sier loven, og det gjorde utbyggerne på Stad. Hele to ganger, den første i 2005 ble konklusjonen «Stor til middels verdi». Men fem år senere ble konklusjonen helt forskjellig, da var Stad kun «Middels til liten verdi».

Rapport nummer to nedgraderte sjelden og truet natur på Stad. Fagfolk advarte, men de ble ikke hørt.


https://resett.no/2020/09/25/nve-likte-ikke-rapport-om-utbygging-av-vindmoller-pa-stad-bestilte-en-ny/

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

For at man skal forstå bedre hvor ille det miljømessige rundt vindmøller er, anbefaler jeg å lese artikkelen linket til nederst.
Det er jo helt utrolig at denne miljøgalskapen får lov å fortsette og fortsette.

Wind turbines generate mountains of waste



Link: https://wattsupwiththat.com/2020/09/26/wind-turbines-generate-mountains-of-waste/


ConTrari1

Og solkraft genererer altså 250.000 tonn farlig avfall hvert år, ifølge Sunniva Rose. Noe å merke seg er at et energi-utvalg i delstaten Washington smeller til med en meget konsis oppsummering av hvorfor de ikke grå inn for mer vindkraft:

In a recently released report, "Wind Power and Clean Energy Policy Perspectives," the utility's commissioners say they "do not support further wind power development in the Northwest."

More large-scale wind farms they say, will "contribute very little to keeping the regional power grid reliable and will not help Benton PUD solve our seasonal energy deficit problems" (when it needs to purchase additional power for winter and summer peaks), will drive up customer rates, won't make a significant contribution to reducing greenhouse gases that contribute to climate change, will hurt revenues that utilities like Benton receive from the sale of surplus hydropower and will needlessly clutter up the "scenic hillsides, canyons and desert vistas in our region for little if any net environmental benefit."


https://wattsupwiththat.com/2020/09/29/washington-utility-no-more-wind-or-solar/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

"Hydrogensatsing vil tapetsere Norge med vindmøller"

Nå har Jan Herdal på Steigan lagt inn en urovekkende artikkel om dysfunksjonaliteten for både hydrogen og vindmøller, bl.a. med eksempler fra Tysklands skakkjørte Energiewende og hvordan våre energidyslektiske aktivistpolitikere faktisk kan ende opp med å la denne ulykkeligheten regne ned over Norge også:



https://steigan.no/2020/09/hydrogensatsing-vil-tapetsere-norge-med-vindmoller/

ConTrari1

Mer nytt om norsk vindkraft.

Tror det blir ti år med stillstand for vindkraften
Vindkraftselskapet Zephyr tror Norge står overfor en lang pause i utbyggingen av vindkraftverk. Motvind Norge vil gjøre pausen permanent.

Mange vindkraftverk har blitt bygget, og flere aktører jobber på spreng for å bygge ferdig sine anlegg før fristen løper ut for å få subsidier gjennom ordningen med såkalte grønne sertifikater i 2021.

Men det kommer ikke til å bli satt i gang ny byggevirksomhet på ti år fra nå. Slik lyder spådommen fra administrerende direktør i vindkraftselskapet Zephyr, Olav Rommetveit.

– Konsesjonsprosessen som Tina Bru har foreslått, vil ikke gi nye konsesjoner før i siste halvdel av 20-tallet. Det betyr at det ikke kommer til å bli bygd noe særlig med vindkraft i perioden frem mot 2030, sier Rommetveit.


https://www.nrk.no/osloogviken/tror-det-blir-ti-ar-med-stillstand-for-vindkraften-1.15172421

Det er klart at politikerne har lest signalet fra velgerne når det gjelder vindkraft. Om det kommer omgåelser eller påskudd for å snik innføre mer ny vindkraft gjenstår å se, men det spørs om vindkraften nå ikke har fått et så stygt rykte at den er langt på vei uspiselig for flertallet av politikerne.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

#7
Dette har blitt en meget vanskelig sak for vindkraftlobbyen. Til og med MDG er mot slike frikjøpsavtaler, og...hold dere fast; vil begrense utbygging av vindkraft til:

Miljøpartiet De Grønne mener at vindkraftutbyggingen til lands bør foregå langs motorveier og i industri-felt, ikke i naturen og nær boliger.

Så er spørsmålet; hvor starter "naturen" i forhold til en motorvei? Strengt tatt der asfalten slutter. Så da er det vel bare midtrabatten som kan bygges ut. Og hvor mange industri-felt ligger i god nok avstand fra boliger? Følger man disse kriteriene, tipper jeg det blir svært få aktuelle områder å bygge ut. For ikke å snakke om at MDG  her ser ut til å gi totalt blaffen i om dette er de beste plasseringene mht. vindforhold? Og da må man igjen spørre om ikke dette bare er spillfekteri fra de "grønne", hva er vitsen med vindmøller som gir lite strøm (eller rettere sagt, enda mindre enn de "optimale")? Bli det noe grønt skifte ut av et så marginalt areal-potensiale? Hva sier vindkraftlobbyen til dette? En morsom konsekvens av dette utsagnet er jo at MDG nødvendigvis nå må støtte mer utbygging av motorveier. Tviler litt på om de har tenkt gjennom dette utspillet.

Og både Ap og SV er nå tilsynelatende blitt vindkraftmotstandere.

– Denne avsløringen føyer seg inn i rekken av saker som viser at det har skjedd så mange uheldige og stygge ting i prosessene rundt vindkraftutbyggingen, sier Arne Nævra, som er stortingsrepresentant for SV.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/VqbG0l/reagerer-paa-de-hemmelige-stoeyavtalene-vil-endre-reglene
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

"Landvind" i Tyskland er på dødsleiet når det gjelder nye installasjoner.

In the third quarter of 2020, only 85 turbines with a total capacity of 293 MW were installed. Germany has approximately 30,000 turbines operating.

In the first nine months of 2020, only a total of 306 new wind turbines  (1,104 MW) were added.


Flere tusen turbiner er snart modne for omfattende oppgradering / utskifting, og da er det store spørsmålet: hvor mange av disse vil fortsatt være i drift om ti år? Ikke underlig at tyske selskaper er desperate etter å skaffe seg ny norsk vindkraft.

https://notrickszone.com/2020/10/11/german-wind-energy-woes-intensify-a-farce-construction-licenses-plummet-70-percent-in-3-years/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

frankolsen

Quote from: ConTrari1 on 12.10.2020, 11:50:00
"Landvind" i Tyskland er på dødsleiet når det gjelder nye installasjoner.

Ikke underlig at tyske selskaper er desperate etter å skaffe seg ny norsk vindkraft.


Det skal de forhåpentligvis bli blå for:
https://www.nrk.no/osloogviken/tror-det-blir-ti-ar-med-stillstand-for-vindkraften-1.15172421

ConTrari1

#10
Quote from: frankolsen on 12.10.2020, 13:39:58
Quote from: ConTrari1 on 12.10.2020, 11:50:00
"Landvind" i Tyskland er på dødsleiet når det gjelder nye installasjoner.

Ikke underlig at tyske selskaper er desperate etter å skaffe seg ny norsk vindkraft.


Det skal de forhåpentligvis bli blå for:
https://www.nrk.no/osloogviken/tror-det-blir-ti-ar-med-stillstand-for-vindkraften-1.15172421

Takk, se også min post fra 17.58 (samme link) fra i går :-)

Og denne podcast fra Document om Haramsøya:

https://www.youtube.com/watch?v=TLIvhi0mJ-E
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Folk blir neppe mindre vind-forbannet og fortvilte i årene framover, ikke bare over naturødeleggelsene, fuglekverningen, støyen og den subsidierte kapitaleksporten av norske skattepenger til utlandet, men også når man etter hvert ser hva dette gjør med våre samlede strømkostnader. "Bompengene" for strøm vil etter hvert bli mye verre enn for bilkjøring.