Kina tar jobbene

Started by ConTrari1, 23.09.2020, 07:53:18

Previous topic - Next topic

ConTrari1

Også i Skottland ble man lovet massevis av nye arbeidsplasser som følge av vondkraft (pun intended) både til lands og til vanns. Men, som MSM ynder å skrive:

SÅ SKJER DETTE:

Scottish firm Burntisland Fabrications (BiFab), whose three currently mothballed yards include the Arnish facility, near Stornoway, has failed to win any work on the £3 billion Seagreen project.

A Chinese yard has been chosen to fabricate 84 of the 114 turbine jackets for the development before shipping them to the North Sea.


Fraktes på seilskip, selvsagt.

GMB organiser Hazel Nolan said: "We would warn industry majors like SSE and the governments at Holyrood and Westminster that constant disappointment is now turning to growing anger.

"Communities dependent on offshore wind fabrication contracts... are being totally failed, and so is the country.

"Scraps off the table from our own offshore wind sector is bad enough, but when billion-pound fabrication contracts are wholly completed abroad and then shipped to the waters off Scotland, you know that any credible prospects for a green economic recovery are sailing by."


Men når man narrer seg selv, har man ingen andre å klandre.

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2020/09/20/more-green-jobs-farmed-out-to-china/

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Men Kina kan vel tilgis dette, for Kina redder jo klimaet, ikke sant? "Ola Pottit" journalist Geir Ramnefjell er trollbundet:

I går sparket klimaorganisasjonen Zero i gang sin store, årlige konferanse. En smart dame ved navn Peggy Liu, som er styreleder ved «Joint US and China collaboration on clean energy», trollbandt en skeptisk forsamling i Folketeateret i Oslo med tall og strategier for et fornybart Kina. De bygger høyhastighetstog i lynfart mellom de store byene, og sto i fjor for en tredjedel av alle investeringer i fornybar energi. (2016)

https://www.dagbladet.no/kultur/nar-kina-redder-verden/65370951

Og nå leser vi at Kina skal bli karbon nøytralt -mindre kan det ikke være! I år 2060. Mens de fortsatt lover å stanse veksten i co2-utslipp i 2030. Men da er det jo allerede for sent, for verden må kutte minst 40% av utslippene for å unngå katastrofen, sier alarmistene. Dessuten kan ingen vite hva Kina gjør, for de nekter konsekvent å la andre sjekke deres tall, selv ikke FN får tilgang. Så de kan si hva de vil. At de kommer med dette "glade" budskapet nå, skyldes nok behovet for å skape litt godvilje blant vestens prateklasse, etter deres aggressive og nedlatende oppførsel siden de slapp Wutan-viruset ut i verden.

https://www.document.no/2020/09/22/kina-vil-bli-karbonnoytralt-innen-2060/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Lurer på hvordan en kinesisk latter på vei til banken høres ut?


ConTrari1

Quote from: Telehiv on 23.09.2020, 08:53:12
Lurer på hvordan en kinesisk latter på vei til banken høres ut?

Klingende, mandarin er jo ganske "sing-song". Og selv om Kina nå er nær Norge i per capita co2 utslipp, er det likevel de "rikes" skyld alt sammen:

Den kinesiske visemiljøministeren Zhao Yingmin sa på en pressekonferanse onsdag at manglende vilje i rike land er det største problemet for den internasjonale klimainnsatsen. (2019)

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/11/27/195629779/kina-refser-usa-og-eu-for-klimamote
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Kina er nå verdens største økonomi.
Hvor mange vet at Norge, til tross for dette, i perioden mellom 2013 og 2018 har bidratt med 607 millioner kroner i bistand til landet. Tallene for 2019 og 2020 er ikke offentliggjort ennå, skrev Nettavisen i våres (se link nederst)

Når skal noen ta tak i den samlede u-hjelpsgalskapen, som går hånd i hanke med klimagalskapen ved å øse ut hardt innarbeidede norske kroner til all slags diktaturer og feilslåtte prosjekter over hele verden?
Og som bare tømmer den norske statskassen for midler som skulle gått til nødvendig utvikling her hjemme av infrastruktur, helse, velferd, og framtidsrettet innovasjon.

Her er Nettavisens kvikke oversikt over LITT av elendigheten (gå inn i artikkelen og klikk opp linkene med forklaringsinfo under hvert av disse punktene):

- Rapport om bistand vekker oppsikt: Når pengene utbetales, stikker rike eliter av med enorme summer
- Norge har brukt 280 milliarder på bistand - mer enn 52.000 kroner for hver eneste innbygger
- Norge har gitt bistand til 116 land - hvordan har de havnet på den listen?
- Brasil mener Norge har kastet bort åtte milliarder på regnskog - Norge mener det har vært «en stor suksess»
- KrF-utvalg vil skrote Jens Stoltenbergs store prestisjeprosjekt: - Dette er ikke god bistand
- Bistandsminister Dag Inge Ulstein (KrF) styrer 40 milliarder - fikk ikke ett eneste spørsmål

Link til Nettavisen: https://www.nettavisen.no/nyheter/kina-er-verdens-mektigste-land---norge-bidrar-med-hundrevis-av-millioner-i-bistand/3423928044.html




ConTrari1

#5
Mens kostnaden for restaurering av Norges 158 middelalder kirker i stein er på hele 2 milliarder i alt. Penger til utlandet er kos og klapp og god følelse i sjelen, penger til eget land gjør vondt.

https://www.document.no/2020/09/22/det-er-kostbart-a-restaurere-vare-middelalderkirker/

Mer om dette her;

NTB melder tirsdag kveld at det blir «rådyrt» å restaurere norske middelalderkirker i stein. I henhold til en ny utredning er nemlig prislappen «minst to milliarder kroner».

I vår kunngjorde statsminister Erna Solberg at Norge ville gi 13 milliarder kroner til utvikling av en koronavaksine. Men i NTBs dekning var det ingenting som etterlot inntrykk av at dette var dyrt.

Det er varierende hvor løst offentlige penger sitter. Aller løsest sitter de når de måkes ut av landet.


https://www.document.no/2020/09/22/de-sureste-pengene-er-de-som-brukes-pa-norge/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

"Ute best, og hjemme verst". Når det gjelder å strø ut penger til formål som ingen andre enn naive nordmenn tror har noen betydning eller effekt.

Regjeringen skal kjøpe satellittbilder av verdens regnskoger for opptil 100 millioner kroner i året. Kongsberg Satellite Services skal levere bildene.

– Vi revolusjonerer verdens skogovervåking. Med nye høyoppløselige satellittbilder får vi bedre innsyn i hva som skjer i de tropiske landene slik at vi kan forbedre arbeidet med å redusere ødeleggelsen av verdens uvurderlige regnskoger, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.


https://www.document.no/2020/09/23/regjeringen-bruker-405-millioner-kroner-pa-a-overvake-regnskogene/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.