Hvorfor man ikke ønsker å vise arktisk isutbredelse før 1979

Started by Telehiv, 17.09.2020, 14:17:47

Previous topic - Next topic

Telehiv

Jeg skal gjøre saken kort:

1. Arktis sjøis før 1979



2. Arktis sjøsis etter 1979



Tricket for dem som setter "budskapet" over vitenskapen (Climategate-syndromet) var selvsagt å starte en anomali fra 1979, forklart ved å late som man ikke har gode nok data før dette.
Dermed unngår man å måtte forklare hvorfor det var enda mindre is i Arktis i mellomkrigstiden - på mye lavere CO2-nivåer.

Grønlands massebalanse (land)
Fremdeles gjelder perioden 1981-2010 som anomali for Arktiske observasjoner, her for Grønlands massebalanse per idag målt av danskenes DMI.
Som man ser er det ikke akkurat lett å se at Grønland har passert et katastrofalt "tipping point", som visse representanter for NOAA og NASA ynder å hevde ut fra sine alternative datatolkninger:




Telehiv

Men man har ikke nøyd seg med å dekke over de opprinnelige grafene med sterk vekst i arktisk sjøisutbredelse i årene før 1979, Bremen-gjengen har etterhvert like godt snekret en ny graf fra 1972 (sic) som har fjernet hele stigningen i arktisk sjøis fram til 1979:



NB: Se på de opprinnelige grafene i trådstarten...



....og sammenlign deretter med hvordan hele dette bildet er snudd(!) i den nye grafen øverst.

Man kan kalle denne "forskningen" hva man vil, men det er rimelig sikkert at de ikke har fortalt mora si hva de driver med...