Temperaturfall så langt i 2020 - La Nina underveis?

Started by Telehiv, 09.09.2020, 11:57:48

Previous topic - Next topic

ConTrari1

Quote from: Telehiv on 12.04.2021, 14:51:24
Quote from: ConTrari1 on 12.04.2021, 14:37:32
Nero d'Avola fra Sicilia holder tempen, helt uten frostvæske som de brukte i Østerrike. Kjøpte en gang en SVÆRT dyr vin fra det distriktet rett før skandalen brøt løs. Den flasken ble aldri åpnet...

https://www.winemag.com/2019/04/16/beginners-guide-to-the-wines-of-sicily/

Hoho, det med frostvæsken var litt av en historie, du:
Her hadde de såkalte "vineksperter" (i dag erstattet av like komiske "klimaeksperter" blant de dannende klasser) sittet i årevis og sniffet og smattet på det de rangerte som "førsteklasses bouquet", "smal men saftig kropp", "et raffinert stenk av sadellær", "en aura av nordvokst liljekonvall på ugjødslet sand", osv., mens det de egentlig satt og fjollet seg med var smaksvirkningen av frostvæske som skulle skjule at druene ikke var bra i utgangspunktet. Hadde ikke noen helt vin-ufaglærte tilfeldigvis oppdaget den skjulte tilsetningen av frostvæske hadde disse fjottene sittet der og smattet ennå. Det sies at rødmingen hos denne standen kunne lyst opp store deler av Holmenkollåsen.

De såkalte "vinekspertene" var altså omtrent like avanserte i sine smaksløker som krigsseilerne som satt under broene og drakk rødvin - unnskyld, rødsprit - med skjelvende velbehag - bortsett fra at krigsseilerne hadde ærbare grunner for å søke glemsel i mindreverdige og kjemisk infiserte drikkevarer.
Østerriksk og sørtysk hvitvin er for alltid bannlyst i mitt hjem...og vineksperter av tilpasset slag.

Jeg forstår ærlig talt ikke hensikten med det Polet skriver på merkelappene sine. "Preg av røde bær, anstrøk av karamellisert pottaske med hint av vineddik og gummitre. Lukket ambiens, tenderer mot noe utviklet liktorn, snurp."

(ok, når ikke helt ditt nivå her) Hvordan i huleste hjelper det meg med å velge mellom to Barolo-viner?? Dette er stammespråk som de innviede blærer seg med.

American Thinker har et grundig innlegg om solsykler, vulkaner og Grand Solar Minimum.  Sjeldent stoff på det nettstedet, godt skrevet av Anomy Mee (pseudonym?) og med referanser til Zharkova.

Over the past couple of years, sunspot activity has been remarkably low. Correspondingly, we've seen more late spring and early fall rains in the northern hemisphere. Grain crops have been adversely impacted.

As we rise to the lowered maximum of solar cycle 25, things may become more "normal." However, when we move into the deepest period -- the minimum between cycles 25 and 26, and start the rise into solar cycle 26 -- the cloud cover will become quite dense, and our climate quite cool. The dark, cold years of 2028 through 2032, lingering for perhaps several more years, are coming.

Coincidentally, there appears to be a correlation between significant solar minimums and increased volcanic activity. Violent eruptions put cubic miles of material up into the atmosphere. Kuwei (Sporer Minimum) and Tambora (Dalton Minimum) had darkening, chilling global impacts as their particles blocked the sun and augmented cloud formation.


https://www.americanthinker.com/articles/2021/04/dark_cold_years_are_coming_so_youd_better_get_ready.html
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: ConTrari1 on 13.04.2021, 20:25:14
Coincidentally, there appears to be a correlation between significant solar minimums and increased volcanic activity.

Ja, jeg har siste året lagt inn en rekke studier på dette her, og omtalt en del sentrale forskere som mener å kunne påvise disse koblingene. Så langt solens kobling til vulkaner. Det som synes å være en uklarhetsskapende faktor for forståelsen av solsyklusenes klimapåvirkning er tregheten (lagging) i de tyngre energibærerne, og da særlig verdenshavene. Jeg viste nylig til en studie som anga at det er ulike syn på laggingen ifm. dette, fra 10 år og helt opp i hundre år. Dermed kan det fort oppstå uklarheter rundt bakgrunnen for observasjonen av relativt kortvarige klimaendringer. Over tid (gjerne flere hundre år så vel som mange tusen år, jfr. de tydelige minoiske, romerske og middelalderske varmeperiodene innenfor 500/1000 års sykler) kan man imidlertid tydeligere observere tilbakevendende sykluser av ulik karakter og type.
Problemet er som sagt at det ikke er så lett å peke på en kortsiktig årsak mens man observerer syklusskifter.
Derfor er det rimelig lett for dagens alarmister å skylde på CO2 etter 1979 når man mest trolig har en ganske så ordinær varmere fase av en 30/60 års syklus. Om et par tiår vil dette være langt mer avklart, ikke minst hvis det nå er i ferd med å snur mot noen kaldere tiår igjen.Telehiv

Huff, april vil gå inn som en av de kaldeste månedene bl.a. i Europa og Nord-Amerika de siste hundre år.
Og meteorologenes værmodeller for mai (ikke klimaforskernes, gud bedre..) lover ingen bedring: Store deler av Europa kan frykte en ekstrem maikulde med tunge snøvarsler for Skandinavia, Alpene, Tyskland, og til og med UK.
UK er forresten på vei til sin kaldeste april siden 1922, Tyskland har ikke frosset mer siden 1917.

Meteorologene frykter Europa blir seende slik ut i mai:
Telehiv

Vi har tidligere lagt ut bilder fra Frankrike og Sentral-Europa, som i år opplever store frostskader på vinmarkene.
USA hadde som kjent rekordkulde i februar. Nå meldes det også om de samme ekstremt kalde forholdene for vinmarkene i USA, herunder Midt-vesten og østpå. 

Denne tråden ble innledningsvis fokusert på økende La Nina-effekter. Spørsmålet er om vi snart begynner å se et større og mer langvarig bilde enn en enkeltstående La Nina-fase.Link: https://electroverse.net/midwest-and-eastern-vineyards-hit-by-historic-snow-and-freeze-events/


Telehiv

Stakkars tyskere, det er ikke mye hjelp i solcellene deres for tiden...det er vel over på gamle Mercedes dieselaggregat snart, tenker jeg, for å løse de lokale kriser?
For vindmøllene står jo også stille i kulda...


Telehiv

Og her hjemme?
Ryktene sier at John Smits igjen har gått i dekning i NRKs bøttekott i fosterstilling med bitepinne og tennerskjærende fornekting mht å stille på skjermen med de forhold som må rapporteres nå:Link: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/aPM1JE/snoevarsel-flere-steder-paa-oestlandet-og-soerlandet

PS: Litt skadefryd er visst bra for folks mentale tilstand i disse coronatider.


frankolsen


Telehiv

Både Sør-Amerika, Sørlige Afrika og Australia/New Zealand har hatt uvanlig kalde perioder i det siste, flere steder med snø og som de ikke har sett i moderne tid. Og varmistene får mer å bite i nå:

Den kjente solforskeren Dr. Willie Soon kom i våres ut med et nytt paper (omtalt her tidligere) om solsyklusene som indikerer  en kaldere periode fram til 2050.

Link: https://electroverse.net/new-paper-uses-ai-to-predict-the-sunspot-cycles-low-solar-activity-until-2050/

Dette er for øvrig noe de mest seriøse solforskerne i NASA ikke avviser, jfr. grafen de selv har produsert om dette:Men NASA har stort sett tonet ned de videre konklusjoner om at dette indikerer en kommende kjøling - for å ikke havne i konflikt med resten av klimaindustriens hovednarrativ: En stadig økende global oppvarming utover i hele dette århundret.

Soon har imidlertid en ramsalt kritikk av denne maskepien, og sier bl.a. dette i en uttalelse hos electroverse.net nå:

""We are already in a very weak activity state," said Dr. Soon, "weaker than the active state of the 1980s/90s."
This reduced spell of activity we're in now started in 2008 and is expected to last until 2050, continues Dr. Soon.
The next 3 decades will be a "a very interesting time to be living, because we have another 30-years of the possibility of cooling.
""

Og noter dere denne sterke kommentaren:

"Soon hopes the IPCC will be honest and won't be tempted to manipulate their data – as Soon has personally caught and demonstrated them doing in the past. The IPCC charts show only linear warming, explains Soon, whereas the raw thermometer data reveals a clear ebb and flow of cooling and warming in a cyclical fashion.

"This shows you that they manipulated the data," says Dr. Soon.
"Ultimately it's about the truth, it's not about whether my predictions comes true or not."
We have to keep a close eye on the thermometer data used by the IPCC, stresses Soon, but also the data from the sun".


Vi får vel bare vente på en ny heksejakt på Dr. Soon....


Telehiv

Dr. Willie Soon har for tiden en rekke kritiske framstøt mot den enøyde og pinlig politiserte promoteringen av CO2-hypotesen, der alle klimavariasjoner forsøkes om-modellert til å passe inn i denne hypotesen, mens faktiske observasjoner falsifiserer denne CO2-klimabutikkens "vitenskapelige" premisser fortløpende.Soon har i årevis gitt gjentatte, veldokumenterte eksempler på hvordan klimamestrene gjør stadig nye forsøk på dekke til de senere års globale temperaturfall. WUWT har nå slått opp en ny artikkel rundt dette, og se spesielt foredraget som det linkes til inne i denne artikkelen:

https://wattsupwiththat.com/2021/07/28/dr-willie-soon-predicts-global-cooling-slams-politicised-science/

PS: Dere MÅ bare se det rene foredraget på ca. 53 min - Soon herjer hysterisk morsomt med klimamestrene.
Deretter følger et intervju som Soon-fans selvsagt kan se, men se foredraget! Fyren har jo baller av stål! 

 

Telehiv

Quote from: Telehiv on 29.07.2021, 18:16:41
Dr. Willie Soon har for tiden en rekke kritiske framstøt mot den enøyde og pinlig politiserte promoteringen av CO2-hypotesen, der alle klimavariasjoner forsøkes om-modellert til å passe inn i denne hypotesen, mens faktiske observasjoner falsifiserer denne CO2-klimabutikkens "vitenskapelige" premisser fortløpende.Soon har i årevis gitt gjentatte, veldokumenterte eksempler på hvordan klimamestrene gjør stadig nye forsøk på dekke til de senere års globale temperaturfall. WUWT har nå slått opp en ny artikkel rundt dette, og se spesielt foredraget som det linkes til inne i denne artikkelen:

https://wattsupwiththat.com/2021/07/28/dr-willie-soon-predicts-global-cooling-slams-politicised-science/

PS: Dere MÅ bare se det rene foredraget på ca. 53 min - Soon herjer hysterisk morsomt med klimamestrene.
Deretter følger et intervju som Soon-fans selvsagt kan se, men se foredraget! Fyren har jo baller av stål! 

Denne mye leste tråden har fulgt "værstemningen" siden oktober 2020 med en rekke eksempler kloden rundt på at klimaalarmismens modeller feiler mer og mer etter som årene går. De siste 5-6 årene har ikke gitt noen global oppvarming, og Dr. Soon og andre solforskeres varsler om et nytt (grand/modern) solar minimum i tiårene framover ser ut til å bli mer og mer sannsynlig.

I dag summerer electroverse.net opp en rekke eksempler på ualminnelig kalde og snørike forhold rundt om på kloden:

- HULUNBUIR, CHINA SUFFERS COLDEST DAY EVER (-54.4F);
- SEOUL REGISTERS LOWEST TEMP SINCE 1980;
- BIG BLIZZARDS BATTER RUSSIA AND NEPAL;
- 13 FEET OF SNOW BURIES TOWNS IN TURKEY;
- + VANCOUVER SEES COLDEST TEMP SINCE 1969
Osv.

Her et bildeeksempel fra Tyrkia:


Kina sprenger alle historiske kulderekorder for tiden:

"Following the host of Chinese locales breaking all-time low temperature records this week (which include Tuli River's -42C (-43.6F); Fuyuan's -42.3C (-44.1F); Wuying's -43.3C (-45.9F); and Jiayan's -44.4C (-47.9F)), the city of Hulunbuir has bested them all with its low of –46.9C (-54.4F) — thought to be the city's coldest temperature ever recorded."

Av den mer komiske varianten fra "klimaforskerne" er forsøket på bortforklaring av de store snømengdene i Canada for tiden, der en "klimaforsker" uttaler i en NTB-artikkel som er lagt ut i en rekke norske aviser at "global oppvarming er årsaken". Hvor lenge skal sånne folk få holde på uten at voksne vitenskapsfolk tar tak i dette?
Vi noterer samtidig at en annen forsker ser etter faktiske årsaksforhold bak noen overraskende varme steder i Alaska for tiden og konkluderer med at noen varme havstrømmer tidvis dreier inn mot nordspissen av Alaska - og har gjort det i hundrevis av år. Det fins altså håp for vettig tenkning noen steder.   

Men det overordnede/mer langsiktige bildet?
Vi har hatt en rekke godt besøkte tråder om solforskningen her på forumet, der hovedbildet (inkl. NASAs diskrete indikering av det samme; deres solforskere vel å merke) er at vi er på vei inn i en ny kald global fase i flere tiår framover.
- Den notorisk alarmistiske gruppen klimaforskere gjentar likevel som vanlig sitt mantra om stadig varmere tiår framover
- Og selvsagt har "the usual suspects" dermed også denne høsten spådd en ualminnelig varm vinter.
- Noen av de mer edru klimaforskerne innrømmer imidlertid at de ikke vet hva denne vinteren vil gi 
- Og - kryss i taket - stadig flere tidligere alarmisme-forskere begynner å antyde at det kan ta noen tiår før ny global oppvarming skyter fart igjen 

Men det endelige knefall for virkeligheten skal det nok noen flere år til å framtvinge når man vet hvor institusjonelt og prestisjemessig CO2-narrativet er forankret, og vil kreve en økning i avvikene fra de CO2-induserte modellresultatene som ikke lenger kan forsvares. 

Men veien videre blir stadig tydeligere:
Som de fleste etter hvert har innsett; den såkalte "klimaforskningen" har etter flere tiår med feilaktige modelleringer truffet så dårlig at den ikke kan tas på alvor som beslutningsgrunnlag for den videre samfunnsplanlegging.
Men falsifiseringen av den oppkonstruerte klimamodelleringen vil ikke ha noen effekt før politikerne og de overnasjonale maktapparatene også forstår at dette ikke kan forbigås lengre og begynner "et strategisk tilbaketog til empirisk basert vitenskap" som en ledende fysiker har uttalt.