"The Abraham accord" signeres utenfor Hvite Hus: Ligner på 1994 og Clinton

Started by Telehiv, 15.09.2020, 16:13:53

Previous topic - Next topic

Telehiv

Trump vil trolig være en meget fornøyd vert når De forente arabiske emirater og Bahrain idag undertegner det som omtales som en historisk avtale om normalisering av forholdet til Israel. Over 700 gjester skal komme til plenen utenfor Det hvite hus.
Vi får håpe at norske TV-medier svelger stoltheten og viser litt fra dette? Men foreløpig ser det ikke lyst ut: NRKs Tekst-TV har ennå ikke tatt inn saken, nesten utrolig når vi ser alt ubetydelig tøv de ellers har satt av plass til der. Og TV2s Græsvik havner nok skikkelig på flaska igjen i kveld...

På plass er både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og de to lands utenriksministre, Abdullah bin Zayed Al Nahyan fra Emiratene og Abdullatif bin Rashid Al Zayani fra Bahrain. Dette betyr at de to araberstatene nå vender ryggen til den arabiske fredsplanen fra 2002, opphever sin boikott av Israel og etablerer normale forbindelser til landet.
Fredsplanen lover full arabisk anerkjennelse av Israel når landet trekker seg ut av de palestinske områdene som ble okkupert i 1967.



Problemet er selvsagt Palestina, som trolig vil trappe opp sine angrep på Israel som en motvekt.
Så får vi se om det internasjonale samfunnet vil oppfordre Palestina til å heller inngå i konstruktive samtaler de også, eller om de vil fortsette å holde striden gående.

Denne avtalemarkeringen ligner svært på Clintons tungt NRK-dekkede avtalestunt i 1994
Vi har neppe sett et slikt avtalegjennombrudd i Midt-Østen siden 1994. Vi kan for letthets skyld sitere fra wiki ad bakgrunnen for at Trump 2020 minner om Clinton 1994:

I 1987 prøvde den israelske utenriksministeren Shimon Peres og kong Hussein i hemmelighet å arrangere en fredsavtale der Israel ville innrømme Vestbredden til Jordan. De to signerte en avtale som definerte rammer for en fredskonferanse i Midtøsten. Forslaget ble ikke gjennomført på grunn av den israelske statsminister Yitzhak Shamirs innvendinger. Året etter forlot Jordan kravet på Vestbredden til fordel for en fredelig resolusjon mellom Israel og PLO.
Diskusjonene begynte i 1994. Israels statsminister Yitzhak Rabin og utenriksminister Shimon Peres informerte kong Hussein om at etter Osloavtalene med PLO, kan Jordan bli "utelatt i det store spillet". Hussein rådførte seg med den egyptiske presidenten Hosni Mubarak og den syriske presidenten Hafez al-Assad . Mubarak oppmuntret ham, men Assad ba ham bare om å "snakke" og ikke signere noe. USAs president Bill Clinton presset Hussein for å starte fredsforhandlinger og inngå en fredsavtale med Israel og lovet ham at Jordans gjeld ville bli tilgitt. Innsatsen lyktes, og Jordan signerte en nonbelligerency-avtale med Israel. Rabin, Hussein og Clinton signerte Washington-erklæringen i Washington, DC , den 25. juli 1994. Erklæringen sier at Israel og Jordan avsluttet den offisielle fiendens staten og ville starte forhandlinger for å oppnå en "slutt på blodsutgytelse og sorg" og en rettferdig og varig fred.



USAs president Bill Clinton (sentrum) ser på Jordans kong Hussein (til venstre)
og den israelske statsministeren Yitzhak Rabin (til høyre) signere Washington-erklæringen
på plenen i Det hvite hus, som avsluttet det offisielle fiendskapet mellom de to landene, juli 1994



Telehiv

Jeg har gått gjennom alle riksavisene og -kanalene på nettet for å se hvordan de omtaler dagens avtaleinngåing.
Men man kan nesten ikke tro det, den er helt fraværende i alle riksfora.
Det er bare alternativnettavisene Document og Resett som omtaler saken.
VG, Dagbladet, Aftenposten? Ikke ett ord! De har ikke engang tatt inn NTBs standardutsendelse om saken!
Vi får se om de kryper til korset utover kvelden når utenlandske medier begynner å vise bilder og rapportere fra saken?

Vi vet at de nevnte riksaviser fremdeles ikke har klart å svelge flauheten over de grovt feilaktige valgvurderingene i 2016 (som de forøvrig synes å være i full ferd med å gjenta nå), men dette må vel ta kaka?



Telehiv

Jeg så på NRKs 1700-sending nå: Ikke ett ord om fredsavtaleprosessen i D.C., som ellers dekkes av alle de store nyhetsnettverkene ute i verden.
Den hjelpeløst PK-fikserte Ingunn Solheim (som måtte tas av som programleder for Debatten...) slapp derimot til Støre som filosoferte rundt 50 Moria-inntak eller ikke, og et innslag om at biler ikke kunne kjøre helt inn til skolene i Sandnes for å unngå utrygge situasjoner.

Resten av PK-Norge synes like samstemte; her skal det ikke snakkes om noe man ikke liker å høre om.
Vi må nesten ta det for gitt at reklamefinansierte TV2s Græsvik vil finne en skitten vinkling på dette HVIS de dekker det, men hvis ikke Dagsrevyen dekker saken skikkelig i kveld snakker vi om et totalt brudd på samfunnsforpliktelsene den skattefinansierte statskanalen har.
Men SÅ dumt og barnslig kan vel ikke dette fortsette?


translator

Verken Dagsrevyen eller TV2-nyhetene sa et pip, og ingenting i Kveldsnytt heller. Denne avtalen har ikke funnet sted, det er hva norske tv-seere blir fortalt.

Derimot hadde Dagsrevyen en fyldig reportasje om Bob Woodwords nye bok om Trump, der NRKs korrespondent Veronica Westhrin var inne i en bokhandel (selvfølgelig med munnbind) og spurte hvor mye bøker om Trump de selger, fulgt av intervju med en EKSPERT i studio. Tror de brukte nærmere ti minutter av sendingen på dette.

Svt hadde under vignetten "Historisk avtal" reportasje i sin Rapport-sending om avtalen, med Live-bilder fra det Det hvite hus der både Trump og Netanyahu kom til ordet.

Dette er bare enda et eksempel på http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1650.msg12503#msg12503

For øvrig hadde svt også en reportasje fra Hviterussland der landets egne journalister blir kastet ut og erstattet av russiske journalister. Lukasjenkos besøk i Moskva har tydeligvis hatt effekt.
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

translator,
greit å se at andre ser det samme kvalitetsproblemet i norske medier mht å dekke de faktiske forhold i våre samfunn!
De oppfører seg jo som små fornærmede barn!