Dagbladet det nye skeptikermiljøet?: "Full vinter i august"

Started by Telehiv, 26.08.2020, 08:21:53

Previous topic - Next topic

Telehiv

I dag våknet Dagbladet til 15 cm snø i Nordfjord, mens jeg våknet til et lettere sjokk over hvor denne infoen kom fra:
Dagbladet har jo normalt en rik tradisjon med å løpe ærend for all slags klimaalarmister.
Men i dag oversteg nok sensasjonslysten og clickbait-behovet den motsvarende trangen til å kjøre en "standard Samset": 


AUGUST: Slik ser Skålatårnet ut i august-måned. Foto: Privat.

Vel, vi får glede oss over at den syklende delen av Oslofolket igjen blir minnet om at dette landet har både motbakker og fjell, og til og med snø i dem - i august!

Link: https://www.dagbladet.no/nyheter/full-vinter-i-august/72778175

Telehiv

Men de har det nok verre i Sør-Amerika for tiden, som er rammet av en ualminnelig hard vinter mange steder:
Fra Patagonia (drømmelandet som Kristiania-bohemen ville reise til i sine absint-drømmer på slutten av 1800-tallet) meldes at kulde og snøstormer har drept minst 100.000 sauer og 5000 storfe de siste ukene.

Begynnelsen på denne trusselen meldte electroverse om allerede den 1. aug.: https://electroverse.net/historic-snowfall-in-patagonia-buries-sheep-alive-and-leaves-entire-cities-without-power/

Noe som igjen minner oss om at det er kulde og snø som står for de store globale dødstallene, ikke varme.


Bilde tatt i månedskiftet juli/august 2020, da den truende kuldeperioden ble varslet men mange av dyrene ennå var på beina

Og nå har vi altså sett resultatet etter den hardeste vinter på minst 20 år i denne regionen:
https://electroverse.net/extreme-patagonia-snowstorm-kills-at-least-100000-sheep-and-5000-cattle/


Telehiv

Vi har tidligere tatt opp den ualminnelig harde vinteren også i Australia, der "AUSTRALIA RECORDS ITS MOST SNOWFALL EVER OUTSIDE OF AN ALPINE AREA"

Link: https://electroverse.net/australia-records-its-most-snowfall-ever-outside-of-an-alpine-area/


Photo taken August 23, 2020 near Oberon.
Telehiv

I det enorme Russland finner man selvsagt det vær man ønsker for sin sak bare man leter lenge nok, jfr. oppstyret rundt et par varme dager et sted i Sibir tidligere i sommer.
Hadde man i den seriøse vitenskaps navn reist andre steder i Russland ville man imidlertid funnet områder med kulderekorder i samme periode.
Et sånt eksempel er sentral-Russland for tiden:


Augustvær i Sibir 2020

Mens man i nord i en periode altså opplevde at en varm korridor strakk seg nordover og det ble varmere enn normalt, får vi samtidig vite at:

The most unenviable weather, according to hmn.ru, was observed in the Tambov region. Here, the mercury has held well-below normal for a while now. On Saturday night, thermometers plummeted to a record-breaking low of 4C (39.2F); busting the previous record of 4.4C (39.9F) set back in 2010.

In addition, bone-chillingly low temps have also infected the Yakutia Republic of late. Officially known as the Republic of Sakha, Yakutia is Russia's coldest district and encompasses a whopping 3.084 million km² of the nation's east:
Link: https://electroverse.net/record-setting-cold-invades-central-russia/

Læringen fra disse ulike verdenshjørner?
At verden - som før - består av områder som er vekselvis varmere og kaldere enn normalt. Og i snitt omtrent som vanlig innenfor de naturlige syklus-rammene.

Og til slutt: Man må som oftest utenfor norske medier for å få bilder og opplysninger rundt disse spesielt kalde forholdene.
Med et lite unntak for dagens Dagbla', som får min honnør for å bryte varmekodeksen til en forandring.Telehiv

La oss heller ikke glemme Nord-Amerika, som har hatt flere uventet kalde raptuser denne sommeren, og som står foran et skikkelig temperaturfall nå:
Man venter nå inn en enda sterkere kaldfront som ser ut til å senke temperaturene 14 C (!!) under normalen i en rekke av statene i Midt-Vesten, og da særlig i Wisconsin, Illinois, og Indiana. I Canada er bl.a. Saskatchewan og Manitoba-provinsene på vei til nye kulderekorder:La oss håpe de mest eksponerte områdene her har bedre muligheter til å passe på dyrene sine mot snø og kulde enn de fattige gjeterne i Patagonia.
Snø og kulde rammer som kjent de fattigste og mest ressurssvake verst. Selv om de sikkert må betale CO2-avgift på kjøretøyene sine de også...Telehiv

Men alt håp er ikke ute for alarmistene her hjemme, bl.a. all snøen som falt i vinter kan man komme rundt med ren retorikk:

I NRK gir mer snø mindre permafrost og mer global oppvarming
Jeg har stor glede av å følge med på samenyhetene på NRK TV. I går kom det fram fra samene at Finnmark hadde fått lovlig mye snø i vinter.
Men alas - der dukket en kvinnelig klimaforsker opp og kunne fortelle at all denne snøen trolig ville være enda verre for den videre globale oppvarming, fordi snøen isolerte bakken mot kulden ovenfra slik at permafrosten ble svekket. Den intervjuende journalist glemte dessverre å spørre om dette har vært et problem i tidligere sykluser også, med mye snø. Og hvordan permafrosten ble så robust da?!

Jaja, snøproblemene står i enda større kø for NRKs klimaspesialstab:
Nå meldes at de store snømengdene i vinter har ført til at flere av landets isbreer vil legge på seg. På Nigardsbreen har man ikke sett så store snømengder siden målingene startet i 1962. Storbreen i Jotunheimen hadde cirka 30 prosent mer snø enn normalt.
Men NRK løser det hele med sin overskrift:

"MYE SNØ GIR HVILEÅR FOR BREENE""Hvileår", altså. Men likevel litt urovekkende i de miljøer. Men NRK søker trøst hos sin store klimaforsker Arild Hjermstad, nestleder i Miljøpartiet De Grønne (MDG), som kan forkynne at:

"Klimakamp viktigere enn noensinne"
NVE har flere ganger meldt om enorme snømengder i fjellet i år, og på Sognefjellet har det ikke vært så mye snø på 20 år.
Dette vises også i snømålingene som har vært gjort på breene denne våren.
Arild Hermstad, nestleder i Miljøpartiet De Grønne (MDG), forteller at selv om breene ser ut til å få et hvileår i år, så betyr ikke det at klimaendringene er avblåst.
– Norske breer er i sterk nedsmelting og går en trist skjebne i møte. Én snørik vinter endrer ikke på det. Kampen mot klimaendringene er viktigere enn noensinne, sier han.


Heldigvis, så var den saken løst.
Kommer det mer snø nå, omkommer vi av varme.

Link: https://www.nrk.no/innlandet/mild-og-nedborrik-vinter-gir-rekordmye-sno-pa-breene-1.15134703?fbclid=IwAR2uq1E28OzkDLm-cDj5Zs9AuR5205299iaboCf0EGz7LYrhSLd43wlOnAE