Mediene kjører Grønlandsskremsler igjen

Started by Telehiv, 22.08.2020, 20:19:59

Previous topic - Next topic

Telehiv

De som har fulgt med i de mediene som typisk lar seg bruke til den verste bestillingsalarmismen, har for lengst lagt merke til at en ny skremselskampanje kjøres for tiden. Det hevdes at Grønlandsisen smelter som aldri før (hva nå "før" måtte være), og at man er nær et "tipping point" (igjen...).
 
Som alltid etter en sommers issmelting kan mediene fråtse i at kjendiser har sett dette dramaet med egne øyne, der bl.a. vår store ishavsforsker kronprins Haakon Magnus på dieselspyende sommerturer har sett isen smelte både på Grønland og på Svalbard. Og andre celebriteter har sett desperate isbjørn svømme i isvann etter mat! Fordi det ikke lenger var is som selen kunne ligge på. I alle fall ikke der kjendisene cruiset rundt i rib'en sin...

Denne gangen er det imidlertid ikke isbjørnenes snarlige død rundt om i Arktis osv. det dreier seg om - det gav forskerne stort sett opp i fjor (selv om noen aktivistorganisasjoner uansett faktafremleggelse nekter å gi opp), da Susan Crockford hadde slengt så mye dokumentasjon i bordet at de måtte diskret se opp fra modellene sine og innrømme en mangedobling av den "utdøende" isbjørnstammen.

Man har derfor startet nye og grovt feilaktige oppslag om smelteforholdene på Grønland.
Men igjen: Det er også denne gangen såpass lett gjennomskuelig alarmisme og tendensiøse framstillinger at det i miljøer utover sensasjonspressen omtrent bare er Bjørn Samset som har meldt seg på med sine dypsindige bekymringer.

For å finne igjen litt virkelighet, her er DMIs grafer over de siste årenes utvikling:I nedenstående artikkel finner man også noen nyttige kommentarer til disse grafene, bl.a dette:

Tipping Point? 
Note that in both 2017 and 2018, SMB ended about 500 Gt higher than the year began, and way higher than 2012, which added nothing.  Then came 2019 dropping below the mean, but still above 2012.  Lastly, this year is matching the 30-year average.  Note also that the charts do not integrate from previous years; i.e. each year starts at zero and shows the accumulation only for that year.  Thus the gains from 2017 and 2018 do not result in 2019 starting the year up 1000 Gt, but from zero.


Link: https://rclutz.wordpress.com/2020/08/21/greenland-ice-varies-dont-panic/


frankolsen

Issmeltingen på Grønland og i Antarktis foregår nå i et tempo som tilsvarer det mest ekstreme scenarioet til FNs klimapanel (IPCC):

https://sol.no/nyheter/smelter-i-et-tempo-som-er-i-trad-med-det-verste-scenarioet-vi-har/72802899

Telehiv

Quote from: frankolsen on 02.09.2020, 10:10:48
Issmeltingen på Grønland og i Antarktis foregår nå i et tempo som tilsvarer det mest ekstreme scenarioet til FNs klimapanel (IPCC):

https://sol.no/nyheter/smelter-i-et-tempo-som-er-i-trad-med-det-verste-scenarioet-vi-har/72802899

Hvis man slutter å lete etter "passelig" årstallsstart for grafer med tendensiøst oppskalerte målestokker i tillegg, og heller ser på de store talls lov for Grønlandsisen får man dette bildet for de siste 120 år:
frankolsen

Quote from: Telehiv on 02.09.2020, 16:19:22


Hvis man slutter å lete etter "passelig" årstallsstart for grafer med tendensiøst oppskalerte målestokker i tillegg, og heller ser på de store talls lov for Grønlandsisen får man dette bildet for de siste 120 år:


Hvor fant du den Telehiv ?

Telehiv

#4
Grønlands massebalanse
Jeg hentet ovenstående graf fra WUWT tidligere (hele poenget med denne grafen er å ikke la seg lure av altfor oppløste data som får mindre smelteforhold til å se mer dramatiske ut enn de faktisk er - man må se på hvor mye som smelter ifht samlet ismasse på Grønland og da er det ikke mange prosentene vi snakker om i vår tid), tror også den dukket opp i kommentarspalten i denne artikkelen nå:
https://wattsupwiththat.com/2020/09/01/claim-sea-level-rise-from-ice-sheets-track-worst-case-climate-change-scenario/

Og her er DMIs status pr. 1 sept. Som man ser er utviklingen nokså mye i tråd med gjennomsnittlig tilstand i referanseperioden 1981-2010 (noen som ser noen dramatiske endringer her - bortsett fra en uvanlig sterk tilvekst allerede fra tidlig i august?!):Så langt massebalansen for innlandsisen på Grønland. Ellers er dette notatet fra Solheim for noen uker siden ganske opplysende om sjøisdekket i Arktis:
https://www.klimarealistene.com/2020/08/09/arktisk-isdekke-for-og-etter-1979/


Telehiv

Her er litt mer om den tidlige høsten og overraskende tilfrysingen i Arktis allerede nå:
https://electroverse.net/record-early-arctic-sea-ice-growth/


Telehiv

Midt under presidentvalget tok Grønlands innlandsmassiv en skikkelig opptur i går:Ikke så overraskende at deler av nokså nærliggende Canada ser slik ut, uvanlig tidlig i sesongen:Her er varslene for snøstormer og snømengder i de trakter nå:
Telehiv

Ikke overraskende ser dermed årets snøgraf for Nord-Amerika slik ut:
Telehiv

#8
Siden hovedfokuset i denne tråden er på de patetiske (modellbaserte) Grønlandsskremslene, kan vi også vise en (observasjonsbasert) kombo-graf for Nord-Amerika og Grønland fram til 2019 (FØR snømengdene har tatt helt av nå i 2020):Det er rart med det, når man ser på faktiske observasjoner versus de kokte modellfantasiene.