Author Topic: Tomt i kriseskuffen?  (Read 204 times)

ConTrari1

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 1 625
    • View Profile
Tomt i kriseskuffen?
« on: 12.07.2020, 20:16:49 »
Er det bare meg, eller har også andre inntrykket av at klimakjøret i media er endret i det siste, om ikke avtatt ennå. Gamle "schlagere" glimrer ved sitt fravær, når leste du sist om at isbjørnene vil dø ut, om katastrofal havnivåstigning, om at korallrevene er i ferd med å forsvinne? Selv druknende stillehavsøyer er det blitt stille om.

I stedet er det kommet mer generelle skremsler, ofte knyttet til nymotens skam og moralske pekefingre mot alt fra plastposer til svinekjøtt. Hva dette skyldes er ikke godt å si, kanskje har redaksjonene innsett at de gamle traverne har mistet fryktens makt, kanskje satser de på at folket er skremt nok og nøyer seg med en nedtonet kampanje, mer for å opprettholde en allerede eksisterende sinnsstemning enn for å skape nye. Kanskje regner de med at "klima" nå er så Solbergsk sammensuriet i samfunnet at man ikke engang behøver å skrive "krise" i tillegg.

Men noe er gått tapt nå, gløden og kampviljen er stilnet, de høylytte ropene om "handling nå!" er overdøvet av ultralyden fra vindmøllene. Vi husker d'herrer Benestad, Drange og Samset som skriftlig lovet oss at de skulle begå sivil ulydighet.  Ble de skremt av Extinction Rebellion og BLM?
« Last Edit: 12.07.2020, 20:58:33 by ConTrari1 »