1977: Da ny istid var like sikkert som dagens Thermageddon-spådommer

Started by Telehiv, 12.07.2020, 12:30:51

Previous topic - Next topic

Telehiv



På 1970-tallet hadde man registrert at man var i gang med det tredje tiåret med kaldere klima, og en rekke av datidens klimatologer og klimaforskere var fortørnet over myndigheter som ikke begynte med mottiltak (se avisutklipp over). Og derfor stilte de villig opp i denne filmen for å fortelle om observasjonene som viste at verden var på vei mot en ny istid:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=L_861us8D9M

Det man ikke visste vinteren 1977/1978 var at akkurat det året snudde trenden motsatt vei i løpet av få år; vi gikk i stedet inn i en 30-årig varmeperiode slik vi observerte i mellomkrigstiden. Derfra begynte klimaagitatorene en reversert framskriving: Nå skulle det ikke lenger bli istid, men Thermageddon; en ukontrollert global - og varig - oppvarming forårsaket av menneskelige utslipp av drivhusgasser, jfr. CO2-hypotesen.

Men det siste tiåret, etter hvert som den såkalte hiatus/pausen i oppvarmingen har nektet å gi slipp, har flere forskere begynt å stille spørsmål ved om vi igjen er på vei tilbake til de 30 kalde etterkrigsårene, som toppet ut nettopp i 1977/1978.
Dermed har vi igjen - som på 1970-tallet - fått filmer som truer med ny istid, som inntil ting er mer avklart akkurat nå er i en økende konkurranse med de som fremdeles framskriver de siste tiårenes varme periode til å bli varig og økende, dvs. bryte med de historiske (naturlige) kalde/varme syklusene.

Lenker ikke til noen av disse ny filmene foreløpig, men vi kan merke oss at de nye skremslene om hva som vil ramme verden i en ny istid i stor grad sammenfaller med hva som iflg. dagens AGW-alarmister vil ramme verden i en varmere tilstand; avlingssvikt, sammenbrudd i dyreliv, epidemier, folkevandringer, krig, nød, sult, osv. Ingen - uansett utfallsrom til kaldt eller varmt - synes å ha noe beroligende å si.

Lite tyder imidlertid på annet enn at vi lenge ennå (det er jo tusenvis av år til en ny istid syklisk sett SKAL inntreffe) vil fortsette å bevege oss mellom disse relativt milde syklusene (selv en ny liten istid av Maunder Minimum-typen vil nok være overkommelig for dagens globale håndteringsevne) uten den helt store dramatikken.

Over dette svever derfor de som kommenterer mer avansert enn de fleste klimaforskere:
"The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed—and thus clamorous to be led to safety—by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary."
—H.L. Mencken

Telehiv


The frozen Thames av Abraham Hondius. Bildet er fra 1677, under den lille istiden.

Som kjent har NASAs solforskere de siste årene vist fram en framskriving av solsyklusen som indikerer at vi kan være på vei inn i en ny liten istid som på 1600-1700-tallet:



Solforskere som Zharkova, Scafetta m.fl. har de siste årene vært enda tydeligere med å indikere hvor denne syklusen bærer:




Men i 2015 - før NASA la ut nye grafer - avviste Samset dette som "rent tull"
Samset hadde nok da sett seg stor og fryktløs på den foreliggende NASA-grafen, som da så slik ut - og dermed ikke altfor mye truet hans Thermageddon-visjoner:



Her er Bjørn Samsets avvisning av solsyklusen i 2015: https://forskning.no/stjerner-fysikk-klima/far-vi-virkelig-en-liten-istid-i-2030-arene/480902

Kunne vært artig å spørre Samset om han nå er enig med NASAs reviderte syn fra 2019, eller om dette fremdeles er bare "rent tull"?



Boris den nye

Huffameg! Dette var en nifs film. Godt at den er mer enn 40 år gammel. ;)