Author Topic: Radikalisert tysk klimakamp  (Read 261 times)

ConTrari1

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 1 625
    • View Profile
Radikalisert tysk klimakamp
« on: 11.07.2020, 16:06:42 »
Lovlig sent vil noen kanskje si, men tyske myndigheter har iallfall fått øynene opp for ekstreme og samfunnsskadelige elementer i  klimabevegelsen.

Deler av den tyske klimabevegelsen utgjøres av venstreekstremister, og radikaliseringen av bevegelsen blir stadig tydeligere. Det går frem av en analyse fra den tyske innenlandske sikkerhetstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) som Die Welt har fått innsyn i.

Verfassungsschutz advarer om at radikaliserte aktivister infiltrerer stadig større deler av klimabevegelsen. I denne sammenheng nevnes konkret ekstremistorganisasjonen Interventionistische Linke (IL). Medlemmer derfra er akseptert i Fridays for Future.

Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Regensburg, Alexander Straßner, som forsker på ekstremisme, sier til Die Welt at flere klimaaktivister har krysset den røde linjen som skiller fredelig og voldelig protest.

Miljøaktivismen er den nye kommunismen, sa Tsjekkias tidligere president Vaclav Klaus i 2007. I skarp konkurranse med migrasjonsaktivismen, kunne vi legge til for egen del. Ikke desto mindre fikk Klaus rett. Og denne nye kommunismen har fått balletak på nesten hele det politiske spekteret.

https://www.document.no/2020/07/11/klimabevegelsen-radikaliseres-mener-tyske-sikkerhetsmyndigheter/