Author Topic: Equinor med enormt havvindprosjekt i Sør-Korea - men ikke kostnadsvurdert?!  (Read 419 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 646
 • Qui vivra verra
  • View Profile
E24 har i dag lagt ut NTB-meldingen om at:

Equinor vil bygge verdens største flytende havvindpark
Equinor planlegger å bygge verdens største flytende havvindpark i Sør-Korea med opptil 100 turbiner.


Equinor planlegger verdens største flytende havvindpark i Sør-Kora. Dette bildet er fra den svenske havvindparken Lillgrund


Men hvor fundert er dette?
- Vi fikk forleden framlagt de halsløse oljefelt-skandalene i Nord-Amerika med tap i flere hundre milliarders klassen. Noe jeg advarte om for flere år siden her på forumet at det måtte komme.
- Så kunne oljeministeren vår nylig bekrefte at norsk sokkel - som så langt har kunnet finansiere Equinors kjempetap i utlandet - fremdeles skal elektrifiseres til en ny enorm kostnad, men departementet har ikke regnet på disse kostnadene.
- Samtidig hører vi at kapasitetspresset dette har lagt på den regionale strømforsyningen har medført at en rekke firmaer har havnet i en årelang kø for å komme til den samme strømmen.
- Nå skriver NTB om det nye havvindprosjektet Firefly i Sør-Korea at "Equinor vet ikke hvor mye Firefly vil komme til å koste. – Det er for tidlig å kommentere kostnadsestimater på dette tidspunktet", sier selskapets pressetalsmann.

Men samtidig siteres Equinor på at:
"– Vi har en plan for byggestart i 2023, noe som kan gi en mulig produksjonsstart i 2026, bekrefter pressetalsmann Erik Haaland i Equinor overfor Teknisk Ukeblad (TU)"

Men altså uten at man vet "hvor mye Firefly vil komme til å koste".

Jeg sier som byoriginalen Kjutta i Kristiansand da tyskerne traff kirketårnet med en bombe: "Nå må snart myndighedane gribe inn".

Link: https://e24.no/olje-og-energi/i/6jxa88/equinor-vil-bygge-verdens-stoerste-flytende-havvindpark


« Last Edit: 09.07.2020, 11:36:41 by Telehiv »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 044
  • View Profile
Takk for milliardene sier Equinor, de kommer godt med etter tapssluket i Amerika! Men nå har vi fått noen nye ideer så det er ikke sikkert vi bruker denne teknologien i andre prosjekter likevel. Men veldig hyggelig av dere å gi oss 2300 millioner altså! Og kommer det en fontene eller noe sånt i det nye regjeringskvartalet, kan dere bygge litt Hywind der.

Equinor fikk i fjor 2,3 milliarder for å utvikle Hywind Tampen. Men når selskapet skal bygge flytende havvind i utlandet, vurderer de å bruke en helt annen teknologi.

https://www.tu.no/artikler/fikk-2-3-milliarder-for-a-utvikle-hywind-teknologien-men-i-sor-korea-kan-equinor-vrake-hele-konseptet/495775
« Last Edit: 10.07.2020, 08:59:27 by ConTrari1 »
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.