Author Topic: Fra mappen "Klima galskap" #1  (Read 519 times)

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 625
  • View Profile
Fra mappen "Klima galskap" #1
« on: 02.07.2020, 09:35:56 »
En mappe som stadig får påfyll. Sist inn er Elling Tufte Bere, professor i folkehelsevitenskap ved universitetet i Agder og seniorforsker ved FHI. På propaganda nettstedet forskning.no få han boltre seg fritt i formaninger om hvordan vi skal trene og ikke trene, spise og ikke spise.

All bevegelse er utslipp av CO2

Klimautfordringen er omfattende, og alle sektorer må bidra. Trim er viktig for helsa, men fysisk aktivitet kan ikke slippe unna klimaregnskapet.

Vi holder pusten av spenning (hvis Bere holder pusten lenge nok, sparer han kloden for store co2 utslipp), hvilke gullkorn venter?

Om syklisten kun spiser biff, så gir det et utslipp av CO2 på 163 g/km – altså nesten tilsvarende en vanlig bil, mens spiser syklisten kun soya gir det et utslipp på skarve 6 g/km.

Halle-Hallesby-luja! Nå kommer sikkert alle kineserne til å kutte kjøttrasjonen, look to Agder! Dette er norsk forskning anno 2020. Det er bare så trist at offentlige midler skusles bort på dette.

https://forskersonen.no/kronikk-meninger-trening/du-blir-sprek-av-a-spinne-pa-et-treningssenter-men-sykler-du-til-jobb-er-du-ogsa-med-pa-a-redde-verden/1704327

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 625
  • View Profile
Fra mappen "Klima galskap" #2
« Reply #1 on: 02.07.2020, 19:29:09 »
Her var det skarp konkurranse mellom mappene "Klima galskap " og "Klima humor"  men galskapen vant til slutt.

Politisk redaktør i Dagsavisen Lars West Johnsen føler klimaendringer i sommerværet. Mens andre ser glede, ser han et mareritt.

– Som en usynlig fare i vannet, sniker klimaendringene seg innpå oss. Klare for å bite mens vi er svimeslåtte av varme, lykkelige og fulle av tilværelsens letthet, skriver han.

West Johnsen skriver videre at supersommer er dessverre ingen velsignelse. Det er et rødglødende faresignal om at noe er galt.


West Johnsen må snarest oppsøke en klimapsykolog. Men har han ikke fått med seg de siste dagenes regn og kjøligere vær i Oslo? Nei det er sant, sommerregn er vår skyld, kaldere vær er vår skyld, alt vær er skyldbetont og galt. Han kommer også med et spark til Sps nestleder, som har våget å angripe det grønne skiftet:

I Borten Moes øyne skal alt være rasjonelt, regningsbærende og konkurransedyktig. Borten Moe er haien i vannet, mener West Johnsen. En stor, farlig hvithai med mangel på reell forståelse av hvor akutt problemet vi står overfor er.

– Trist å måtte mase om disse klimaendringene, nå som vi hadde det så hyggelig, avslutter han.


Tja, hva skal man si? Kanskje Borten Moe trives med å se seg selv som hvithai? Det finnes verre skapninger på jorden. Som f.eks. redaktør i Dagsavisen.
Og overskriften?
Dagsavisen: Ola Borten Moe minner om Stutum

Stutum Hvithai? West Johnsen er ikke den skarpeste haikjeften i havet. Men man kan jo sy sammen et dramatisk bilde: – Som en usynlig fare i vannet...Borten Moe er haien i vannet....en stor, farlig hvithai...klar(e) for å bite mens vi er svimeslåtte av varme, lykkelige og fulle av tilværelsens letthet.

Det finnes ingen nedre grense for vulgaritet og banalitet når man lever av pressestøtte.

https://resett.no/2020/07/02/dagsavisen-ola-borten-moe-minner-om-stutum/
« Last Edit: 02.07.2020, 20:00:40 by ConTrari1 »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 625
  • View Profile
Krise for sjøfugl -fare for oljeutslipp!
« Reply #2 on: 03.07.2020, 06:59:27 »
Mens denne saken definitivt hører inn under klimahumor, ufrivillig sådan:

På mikrobloggtjenesten Twitter slo Miljøpartiet De Grønnes nasjonale talsperson Arild Hermstad alarm om en grunnstøtt tanker utenfor Røst i Nordland.

«Denne grunnstøtingen kan bli katastrofalt for sjøfugl og natur. Det er på tide å planlegge avslutningen på oljens tidsalder, da unngår vi ikke bare å koke livet på kloden, men vi unngår også å gamble med mistelige naturverdier», skrev Hermstad.

Det viste seg imidlertid raskt at det kun var fiskeolje ombord i skipet. Det er heller ikke meldt om at noe av oljen har lekket ut til havet, der den opprinnelig kom fra.


Godt dette ble oppklart før Bellona gikk til aksjon. Det kunne blitt for mye tran selv for Frederic Hauge.

https://resett.no/2020/07/02/mdgs-talsperson-slo-alarm-om-oljeutslipp-etter-grunnstoting-men-gikk-glipp-av-en-viktig-detalj/

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 365
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Fra mappen "Klima galskap" - mot normalt
« Reply #3 on: 03.07.2020, 09:34:43 »
Godt vi har MDG, når både Juster, Einar Rose og Dag Frøland er borte.

Juster er vel den som har bedrevet den viktigste klimaforskningen her til lands så langt:
https://www.youtube.com/watch?v=GE-f3dy4zkM&t=165s

« Last Edit: 03.07.2020, 09:41:42 by Telehiv »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 625
  • View Profile
Re: Fra mappen "Klima galskap" - mot normalt
« Reply #4 on: 04.07.2020, 09:25:07 »
Godt vi har MDG, når både Juster, Einar Rose og Dag Frøland er borte.

Juster er vel den som har bedrevet den viktigste klimaforskningen her til lands så langt:
https://www.youtube.com/watch?v=GE-f3dy4zkM&t=165s

Juster ville nok ha blitt møtt med "no platforming" i dag. Bare å tenke mot normalt er en fare for klimaet, drømmen om det konforme folk er sterkere enn på lenge, og bildet på  det ideelle samfunn er bildet av morgendagens termometer der bare nullpunktet vises, +/- 0,1C. "Outliers" i forhold til dette, både tanke- og temperaturmessig,  er "liars" og "deniers" og "outed".

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 625
  • View Profile
Re: Fra mappen "Klima galskap" #3
« Reply #5 on: 04.07.2020, 09:36:25 »
En mappe som stadig får påfyll.

Men Extinction Rebellion var ikke død! Nå tyter de frem fra Corona-skjulet og planlegger blokkering av det britiske parlamentet, no less. Det skal visstnok skje "fredelig", og dersom de blir flyttet på når de bryter loven, er det selvsagt politivold. Jeg vil anta at man lett kan få en situasjon med jo mindre vold fra politiet, desto mer vold fra borgerne.

Extinction Rebellion has warned it will set up blockades in Westminster to prevent MPs from returning to work. A statement on its website said: "We’re not going to let them back in until they agree to start anew with justice, care and life at the heart of it. From September 1 we will peacefully blockade the UK Parliament in London until they promise that the first thing they’ll do is debate our three demands."

Extinction Rebellion said: "We are at an intersection of global crises. Climate breakdown, COVID-19, racial injustice – all are symptoms of a toxic system that is driving us to extinction – a system built on economic inequality, extraction, the destruction of nature, and exploitation.


Skal vi le eller gråte av dette sammensuriet (unnskyld, har Erna copyright?) av pandemi, klima og rasisme, de er ikke de første som gir uttrykk for dette, men kan det ligge så mye som et snev av tankevirksomhet bak? Det er vel heller et lønnlig håp om et politisk korrekt Kinderegg, tre emosjonelle knapper å  trykke på samtidig. Men er det så mange Pavlovske hunder blant folk?

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2020/07/03/xr-demand-net-zero-by-2020/


ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 625
  • View Profile
Re: Fra mappen "Klima galskap" #4
« Reply #6 on: 07.07.2020, 10:49:13 »

Rederen så at Svartisen krympet – bestilte fiskebåt med 42 prosent mindre utslipp

– Jeg er medlem av turistforeningen og ser hvordan Svartisen minsker. Vi har har et forhold til dette med klima, og da må vi ta høyde for å gjøre ting. Dette er en av tingene vi kan gjøre noe med, sier Egil Sørheim, ivrig friluftsmann og fiskebåtreder i selskapet Selvåg Senior. Rederiet holder til i Halsa kommune ved Svartisen i Nordland.


Jaja, så lenge det er ens egne penger som kastes bort...

https://www.tu.no/artikler/rederen-sa-at-svartisen-krympet-bestilte-fiskebat-med-42-prosent-mindre-utslipp/495488

Og Telehiv kommenterte:

Ja, det var vel noe sånt kronprinsen mente han så også på en båttur i Arktis en sommer, der han vitenskapelig fastslo at: "Vi kunne se hvordan isen smeltet".
Jaja, disse forderdelige somrene.
« Last Edit: 07.07.2020, 18:37:26 by ConTrari1 »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 625
  • View Profile
Re: Fra mappen "Klima galskap" #5
« Reply #7 on: 08.07.2020, 09:39:50 »

Og galskapen tar ingen ende, ikke før pengesekken er tom.

Beveren er kanskje verre enn sauen? Til og med verre enn kua? Den bokstavelig talt gnager klimaet i filler.

Når temperaturene stiger og permafrosten gradvis smelter får beveren tilgang til mer materiale å gnage på. Det gjør at flere områder blir beboelige for beverne – og forholdene ligger til rette for formering og vekst i bestanden. Slik sprer de seg til områder av tundraen hvor det ikke har vært bever før. Og de forandrer omgivelsene dramatisk.

I 2018 undersøkte forskerne et område på 18 000 kvadratkilometer, og fant ut at beverne der hadde bygget 56 nye demninger på fem år. Nå har forskere igjen undersøkt flere områder, ett av dem på rundt 100 kvadratkilometer. De kaller utviklingen oppsiktsvekkende.

– Vi visste at bevere har spredd seg betraktelig de siste tiårene. Men vi hadde aldri drømt om at de ville benytte muligheten i så stor grad, sier Ingmar Nitze i pressemeldingen. Nitze er en av forskerne bak studien.

I 2002 hadde det hundre kvadratkilometer store området to beverdemninger. I 2019 var tallet 98 – noe som utgjør en økning på 5000 prosent.


https://forskning.no/arktis-dyreverden-klima/er-beveren-et-klimasvin/1709501

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 365
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Fra mappen "Klima galskap" #5
« Reply #8 on: 08.07.2020, 09:54:50 »
I 2002 hadde det hundre kvadratkilometer store området to beverdemninger. I 2019 var tallet 98 – noe som utgjør en økning på 5000 prosent.[/i]

Nei makan, der klimafolket hadde tenkt å nyte sin urtete i fred - og så må de høre beverne gnafse seg innpå dem!?
Nei, få beverne i fengsel først som sist!

 

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 625
  • View Profile
Re: Fra mappen "Klima galskap" #5
« Reply #9 on: 08.07.2020, 10:12:39 »
I 2002 hadde det hundre kvadratkilometer store området to beverdemninger. I 2019 var tallet 98 – noe som utgjør en økning på 5000 prosent.[/i]

Nei makan, der klimafolket hadde tenkt å nyte sin urtete i fred - og så må de høre beverne gnafse seg innpå dem!?
Nei, få beverne i fengsel først som sist!

Hjelper ikke, de gnager seg gjennom alt, de kan ikke stoppes, det er verre enn vi fryktet, og halene deres er rett og slett stygge!