Klimapsykologi -den nye hersketeknikken

Started by ConTrari1, 01.07.2020, 09:59:20

Previous topic - Next topic

ConTrari1

Dersom du skulle tvile på alle påstandene om menneskeskapt klimakrise, så er det ikke et resultat av din kritiske sans og evne til selvstendig tenkning, nei, da har du mentale problemer. Gå til en klimapsykolog og lær hvor syk du er.

Stoknes hevder at et av de mest påfallende klimapsykologiske fenomenene er fornektelse. Det er fremdeles mange som ikke vil tro på at klimaforandringene faktisk skjer og at menneskelig aktivitet medvirker til oppvarming av atmosfæren. Blant forskere og andre har global oppvarming vært kjent i over 30 år, men det har vært vanskelig å skape konsensus om at dette faktisk er et problem og at menneskeheten må forenes om å få løst det,

Noen vil ikke forholde seg til klimaproblemet fordi det er mer behagelig å benekte det. Slike ser på det som noe fjernt fra sin tilværelse, og de vil ikke tenke negativt når livet fremstår positivt.


Dette er ikke annet enn en ny type hersketeknikk, der alarmistene benytter en ny variant av "refer to authority" på egne vegne. Nå er det altså vår psyke som det er noe feil med. Alarmistene vet de har tapt den faglige debatten (og derfor vil de ikke ta del i den) og forsøker stadig nye innfallsvinkler for å presse folket til lydighet. Det er tragisk at noen faktisk kan tjene penger på dette vrøvlet. Og det er utrolig frekt av Stoknes et al å postulere mentale lidelser hos store deler av befolkningen.

Peter Wessel Zappfe skrev en gang (etter hukommelsen) at troen på frelse er som å kaste et barn i sjøen for å få redningsmedalje. En kunstig skapt krise, akkurat som klimakrisen.

https://resett.no/2020/07/01/klimapsykologer-hvorfor-benekter-noen-klimaproblemet/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Stoknes hevder at et av de mest påfallende klimapsykologiske fenomenene er fornektelse. Det er fremdeles mange som ikke vil tro på at klimaforandringene faktisk skjer og at menneskelig aktivitet medvirker til oppvarming av atmosfæren.

Dette er noe ordentlig lureri, ingen skeptiker sier at det ikke finnes klimaendringer, dette er en så uttværet anklage at det er pinlig av Stoknes å repetere den. Og at menneskelig aktivitet bidrar til oppvarming? De fleste vil vel si ja til dette også, -bare det faktum at befolkningen er økt fra rundt 1 til over 7 mrd på et drøyt århundre tilsier det- det er bare snakk om hvor mye og om det er et problem. Dette vesentlige poenget glir Stoknes behendig unna. Disse to forholdene er rett og slett det som startet dogmet om 97% konsensus, Doran & Zimmerman i 2009:

Another widely cited source for the consensus view is a 2009 article in "Eos, Transactions American Geophysical Union" by Maggie Kendall Zimmerman, a student at the University of Illinois, and her master's thesis adviser Peter Doran. It reported the results of a two-question online survey of selected scientists. Mr. Doran and Ms. Zimmerman claimed "97 percent of climate scientists agree" that global temperatures have risen and that humans are a significant contributing factor.

The survey's questions don't reveal much of interest. Most scientists who are skeptical of catastrophic global warming nevertheless would answer "yes" to both questions. The survey was silent on whether the human impact is large enough to constitute a problem. Nor did it include solar scientists, space scientists, cosmologists, physicists, meteorologists or astronomers, who are the scientists most likely to be aware of natural causes of climate change.

The "97 percent" figure in the Zimmerman/Doran survey represents the views of only 79 respondents who listed climate science as an area of expertise and said they published more than half of their recent peer-reviewed papers on climate change. Seventy-nine scientists—of the 3,146 who responded to the survey—does not a consensus make.


...and the rest is history. Linken gir forøvrig en god oversikt over hele konsensus temaet.

https://climatechangedispatch.com/wsj-the-myth-of-the-climate-change-97/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

ConTrari1,
ja, her leverer du den ene gode demaskeringen av forsknings- og alarmisehumbuget etter den andre. 

MDG får satse på at de rettenkende får revet statuen av salig Holberg slik at ikke verden blir for mye minnet på hans uforlignelige beskrivelser av den hjemvendte student Erasmus Montanus, som er som tatt ut av biografien for MDG.




 

ConTrari1

Quote from: Telehiv on 01.07.2020, 11:48:23
ConTrari1,
ja, her leverer du den ene gode demaskeringen av forsknings- og alarmisehumbuget etter den andre. 

MDG får satse på at de rettenkende får revet statuen av salig Holberg slik at ikke verden blir for mye minnet på hans uforlignelige beskrivelser av den hjemvendte student Erasmus Montanus, som er som tatt ut av biografien for MDG.


Behøver ikke rive ned Holberg, litt metallurgisk jukstering av hans kontrafei og vips står Montanus der og skuler mot Universitetet. (i Oslo, det er vel ingen i Holberg-byen Bergen som har slike ideer?)
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.