Det koster å redde kloden -iallfall for nordmenn

Started by ConTrari1, 25.06.2020, 09:56:37

Previous topic - Next topic

ConTrari1

Ikke for kinesere, selvsagt, de bidrar jo bare med ca. 30% av våre co2-utslipp. Men de små må blø.

SSBs oppgave har blant annet vært å regne på kostnadene for samfunnet ved å redusere ikke-kvotepliktige klimautslipp med 50 prosent fra 2005-nivå innen 2030.

Et slikt utslippskutt vil koste norske husholdninger og selskaper totalt 7,6 milliarder kroner i 2030, ifølge SSB-rapporten.

SSB har bare regnet på kostnaden i 2030, og ikke de foregående årene.

Hvis man ser på de samlede kostnadene for hele samfunnet så er de over dobbelt så store som dette igjen, påpeker SSB.


Selvsagt jubler aktivistene for at folk flest må lide for klimafrelsen, som for annen frelse.

Det er bra at det kommer slike regnestykker, sier daglig leder Lars-Henrik Paarup Michelsen i Norsk Klimastiftelse til E24.

– Det er viktig å kommunisere at det ikke er gratis å kutte utslipp. I det tiåret vi går inn i nå, blir det heller ikke lettere å subsidiere klimatiltak, siden det økonomiske handlingsrommet blir mindre, sier han.

– Staten kan ikke subsidiere alle klimakutt. Næringslivet må være forberedt på å betale mer for å kutte sine utslipp, og forbrukerne må være forberedt på å betale mer for varer og tjenester. Det tror jeg vi må være ærlige på, sier Michelsen.

– Det vi skal gjennom blir et hygienekrav i Europa for bedrifter som ønsker å selge i dette markedet. Så det er ikke sikkert det er alternativ for Norge å gjøre ingenting. Sånn sett kan du se på dette som en investering, sier Michelsen.

I det store bildet handler norske klimakutt om å bidra til å nå de globale klimamålene, påpeker Michrlsen.


Men når verden utenfor EU og en håndfull tidligere engelske kolonier gir blaffen, hva da? Da skal vi redde kloden alene, for "vi har råd til det". Det blir nok Ernas budskap i Sikkerhetsrådet, og alle korrupte statsledere fryder seg. Og frekkhetens nådegave har de i fullt monn:

– Uansett så er kostnadene ved en mislykket klimaomstilling langt større enn kostnadene ved å fjerne utslippene, sier han.

Noe som er et rent postulat uten forankring i virkeligheten.

https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/QoQMp8/ssb-klimakutt-kan-koste-husholdninger-og-selskaper-76-milliarder-kroner-i-2030
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.