Author Topic: Oljeprisutviklingen og hvor mye klima-selvskading Norge kan tåle  (Read 102 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 2 778
  • Qui vivra verra
    • View Profile
Oljeprisen synes å etablere seg litt mer stabilt over 40-tallet, men videre utfall strides ekspertene om (som alltid):
- Rystad Energy tror 40-tallet vil være malen i mange år framover
- andre analytikere tror vi kan være i 60+ etter hvert

I mellomtiden er norsk leverandørindustri betydelig skadet av et Equinor som kontrollerer rundt 80% av verdikjeden på norsk sokkel.
De andre (utenlandske) oljeselskapene er stort sett skremt bort av selvskaderklikken i norsk politikk (borgersnobbene og klimaposørene i SV, Venstre, MDG, og halve Ap - dvs. de foreløpig ubekymrede offentlig ansatte i stor-Oslo) som notorisk gjør alt de kan for å skade oljeindustrien, inkludert de rabiate forsøkene på å ødelegge den geniale norske petroleumsskattemodellen som er eneste årsak til at vi har hatt skatteteknisk mulighet for å sette av til et oljefond

Grunnet Equinors enorme tap i bl.a. USA (og flere andre land man vil oppdage etter hvert) som norsk sokkels overskudd har måttet dekke, har Equinor i stor grad rasert verdensledende norsk leverandørindustri med fantekontrakter på norsk sokkel. Som ikke hadde vært nødvendig om de ikke hadde dummet seg så veldig i utlandet. På norsk sokkel er nemlig Equinor stort sett kompetente, fordi de der kan lene seg til ultradyktig og lojal norsk leverandørindustri. I utlandet vil den type leverandørindustri bare be Equinor ryke og reise om de prøver seg på de samme slavekontraktene som på norsk sokkel. Det er sånt Equinor aldri har skjønt; at utlandet ikke kryper for dem når de stiller sine krav. Dermed taper de på det meste de tar i i utlandet.

Dermed ser vi slike bilder i norske opplagshavner, her fra Skipavika ved Mongstad:


Slik ser det ut ved Skipavika terminal i dag. Til sammen elleve rigger og boreskip ligger til kai, og selskapet planerte i fjor deler av fjordbunnen for å få plass til flere.

Mens Equinor raserer verdensledende norsk leverandørindustri bedriver våre politiske partier inkl. regjeringen på sin side en økende nasjonal selvskading gjennom meningsløse "klimakutt" som ikke hjelper verken miljø eller vettug naturvern på noe vis, men i stedet raserer norsk økonomi på område etter område.

SSB har regnet på hvor mye såkalte "klimakutt" vil koste i årene framover. Man har f.eks. satt ett enkeltår (2030) og beregnet derfra, og funnet:

Klimakutt kan koste husholdninger og selskaper 7,6 milliarder kroner i 2030

Ferske analyser fra Statistisk sentralbyrå viser med det at et mål om å halvere ikke-kvotepliktige utslipp i Norge kan koste husholdninger og bedrifter 7,6 milliarder kroner i 2030.

NB: SSB har bare regnet på kostnaden i 2030, og ikke de foregående årene.
− Kostnadene reflekterer hva det i 2030 koster bedrifter og husholdninger direkte å endre atferd og velge dyrere teknologier med mindre utslipp, sier forskningsleder Taran Fæhn i SSB, som har ledet prosjektet.

Hvis man ser på de samlede kostnadene for hele samfunnet så er de over dobbelt så store som dette igjen, påpeker SSB.
Fæhn understreker overfor E24 at et kutt på 50 prosent er noe høyere enn det Norge har satt seg per i dag. Det betyr at kostnadene kan bli noe annerledes, alt etter hvilket mål Norge ender opp med.

Les resten av galskapen her: https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/QoQMp8/ssb-klimakutt-kan-koste-husholdninger-og-selskaper-76-milliarder-kroner-i-2030

« Last Edit: 24.06.2020, 11:23:24 by Telehiv »