Author Topic: Nye nettariffer herjer også med Hydro og annen nøkkelindustri  (Read 135 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 2 786
  • Qui vivra verra
    • View Profile
Enorm ekstrakostnad for Norsk Hydro etter Statnett-endringer


Norsk Hydros aluminiumsverk i Sunndal.

Statnett har ifm. den kostbare infrastruktursatsingen på vindkraft de senere årene justert stadig mer på nivået på nettariffen. Det er altså ikke bare de vanlige husstander dette tres ned over hodet på, men vil nå medføre en ekstrakostnad på 250 mill. kroner for bl.a. Norsk Hydro, melder TDN Direkt.

Torsdag vedtok Statnetts styre nemlig en ny modell som medfører at de norske metallverkene vil få en årlig ekstrakostnad på en kvart milliard kroner fra 2022 sammenlignet med modellen fra 2015-2018.
– Det er et paradoks at store EU-land som Tyskland og Frankrike sikrer sin industri rammevilkår som gjør det mulig å konkurrere globalt, mens vi i Norge gjør det motsatte og svekker vår konkurranseevne, sier Ola Sæter, direktør for Hydros metallverk i en kommentar.
– Vi har investert milliarder de siste årene for å utvikle våre norske metallverk. Dette har vært basert på en fremtidstro for norsk aluminium som et viktig bidrag til det grønne skiftet og en forventning om at de rammebetingelsene som har gjort det mulig, ville videreføres, sier Sæter.

Link: https://finansavisen.no/nyheter/industri/2020/06/19/7539539/enorm-ekstrakostnad-for-norsk-hydro-etter-statnett-endringer

Et hjertesukk:
Våre grønnskollingers evne og vilje til selvskading er fortsatt under utvikling, skjønner vi.
 


« Last Edit: 19.06.2020, 13:06:06 by Telehiv »