Ola Borten Moe har fått nok av "grønn svada"

Started by Telehiv, 28.06.2020, 15:05:25

Previous topic - Next topic

Telehiv

I en kronikk hos NRK skriver Borten Moe at "Det grønne skiftet kan bli en kostbar lek for særinteresser, uten reelt innhold."

Link: https://www.nrk.no/ytring/gronn-svada_-1.15064124



Selvsagt er Borten Moe i en annen og friere posisjon til å snakke fornuft nå enn da han måtte gjøre goder miner til slett spill som minister i Stoltenberg-regjeringen da den sørgelige "månelandingen på Mongstad" ble kjørt for en haug norske skattemilliarder. Mens man samtidig i norsk ødsel godhet forlengst var begynt å øse ut støtteordninger og konsesjoner til fuglekvernende vindmøller og deres utenlandske eierprofitører.

Vel, om man kunne stolt på at denne etterpåklokskapen vil modig og klart reflekteres i Sps politikk etter neste valg ville det vært enkelt å stemme.
Men jeg våkner av og til dyvåt av svette etter å ha drømt at Ap har dratt med seg SV, MDG - og Sp - inn i en regjering som kommer til å overgå seg selv i nasjonal selvskading. For Torbjørn Berntsen er dessverre nå for gammel til å komme inn og svinge riset over disse bortskjemte og virkelighetsfjerne barnerompene.   



ConTrari1

#1
Borten Moe er nestleder i landets tredje største parti. Det virker lite sannsynlig at han her kjører solo uten stilltiende samtykke fra ledelsen. Frp gir uttrykk for mye av den samme holdningen. Det betyr at rundt en fjerdedel av folket støtter klimarealisme. Spiller ingen rolle hvor mye disse partiene offisielt vedkjenner seg krise-troen, når det kommer til stykket, er det pengene som teller. Pengene rår, som Napoleon uttrykte det (og som også er gyldig for klimakrigen); "For å føre krig trenger man tre ting; penger, penger og penger."

Det er forbløffende hvor sterkt Borten Moe går ut her, det skal bli spennende å se om noen av klimakrigerne tør å ta opp hansken, eller om de holder kjeft.

«Foreløpig virker det grønne skiftet mest som en merkelapp på prestisjeprosjekter uten lønnsomhet, prosjekter som krever massivt med subsidier for å bli realisert.»

«Jo større subsidier som kreves, jo grønnere er resultatet, virker å være en slags hovedregel», formulerer Borten Moe det.

Borten Moe fortsetter å plukke fra hverandre de grønne mytene:
«Med hjelp av høyere avgifter til folk flest og overføringer fra skattebetalerne skal vi ikke bare berge verden, det skal skapes arbeidsplasser.


«I min tid som stortingsrepresentant og statsråd brukte staten mange milliarder på å realisere et testsenter for CO₂-rensing på Mongstad, og enda flere for å bygge ett fullskala CO₂-renseanlegg der.

Vurderingen da vi skrinla anlegget i 2013, var at det eneste vi ville oppnådd, var å vise verden at vi var villige til å bruke enorme ressurser på noe ingen andre kom til å gjøre. Altså ville det være uten overføringsverdi.

Og da har det ingen verdi utover å gi oss litt dyrekjøpt, god samvittighet – eller avlat som det også kalles. Den lærdommen må vi trekke med oss når nye anlegg nå skal vurderes», argumenterer han.


«Vi har aldri lykkes med industrireising basert på å produsere noe vi selv ikke har bruk for, eller verden ikke er villige til å betale for.»
[/b]

(Mine uthevinger)
Avlat, tenk det. Han må ha snust innom her i all hemmelighet. Og så på NRK, da. Dette må være vondt for vannmelon-hodene på Marienlyst.

https://www.document.no/2020/06/28/ola-borten-moe-sp-tar-et-knusende-oppgjor-med-gronn-svada/

Edit; Hvor Sp hopper, er ikke godt å si. Men de vil sikkert ha makt og innflytelse. Det er følere ute mellom Frp og Sp. Og det er rimelig klart at Sp ikke vil være i regjering med MdG, kanskje heller ikke en ny runde med SV. Kan godt være at en ny konstellasjon vil se dagens lys; H +Sp + Krf+ V (hvis de to siste fortsatt er i live), og med støtte i Stortinget fra Frp. På den måten slipper Sp det moralske ubehaget som mange der i garden sikkert føler overfor Frp, samtidig som de for det meste vil være sikret flertall på tinget. Og for Frp må da dette være en gunstig situasjon? De får makt til å avgjøre saker innen deres kjerneinteresser, slipper å spise så mange kameler, samtidig som de har mange sammenfallende synspunkter med Sp. Et slik uformelt Frp / Sp samarbeid kan svekke Høyres globalisme og knefall for overnasjonalt styre. Noe landet definitivt trenger.


Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

translator

"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

stjakobs

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.