Torbjørn Berntsen med sentralt spørsmål: "Trenger vi egentlig vindmøller?"

Started by Telehiv, 05.06.2020, 14:43:13

Previous topic - Next topic

Telehiv

Jeg må innrømme jeg dro et befriende sukk da jeg nå leste Berntsens bekymringsmelding om vindmølleutviklingen, og oppdaget at det ennå fins folk igjen i Arbeiderpartiet med vett og forstand: "Leppa fra Grorud", den gamle sosialdemokratiske høvding som ikke unnslo seg for å kalle en britisk drittsekkminister for - nettopp - en drittsekk, har lagt ut en kommentar om vindmøllekjøret på sin facebookside, og VG har fått lov å legge det ut i avisen:

Link: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/OpvR1b/trenger-vi-egentlig-vindmoeller 



Berntsen avrunder med å peke på to helt sentrale verkebyller:
"Trenger vi dem i det hele tatt? I alle fall er det ikke utenlandske energiselskaper som skal styre dette og som også skal stikke av med inntektene."

Tenk at noen fremdeles tør å spørre om
a) hvorvidt vi trenger disse fuglekvernene som bare driver opp nettleien for norske husstander og stresser spredningsnettet slik at store oppgraderinger må til utover de lokale anleggskostnadene, og
b) hvorfor utlendingene skal stikke av med mesteparten av inntektene fra denne brutale herpingen av norsk vakker natur!

Heia Berntsen! Kan du ikke ta en periode til, vær så snill? Du er jo bare 85, og dobbelt så modig og klar som de som er bare halvparten så gamle.
Det har nemlig blitt så kaldt rundt føttene og klissete på ryggen i mitt gamle parti.


Telehiv

Den Norske Turistforening setter også foten ned nå, krever stopp i all utbygging til klager er behandlet.
Stort mer tydelig kan vel ikke en dannet organisasjon som DNT uttale seg før de må helt over i sivil ulydighet.

Link: https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/kJl3J6/dnt-krever-stopp-for-vindkraft-til-klager-er-behandlet

Men Document melder at Arbeiderpartiet ikke vil være med på en hastebehandling av vindkraftsaker i stortinget slik at ting kan settes i bero til dette er avgjort.
Ved at Ap henger seg på regjeringens utbyggingslinje kommer derfor neppe en avgjørelse før jul på dette. Og da er nok mange andre lokalområder enn Haramsøya mølleherpet også. Regner med Torbjørn Berntsen ikke er fornøyd med sitt gamle parti her heller?

https://www.document.no/2020/06/09/stortinget-sa-nei-til-hastebehandling-av-vindkraftstopp/





Telehiv


Det er vindmøller som er stridens kjerne når rettssaken Motvind Norge har anlagt mot staten startet i Jæren tingrett mandag.
Vindmøllene på bildet står i Eigersund kommune i Rogaland.


Apropos at Arbeiderpartiet ikke vil være med på en hastebehandling av vindkraftsaker i stortinget og gjør felles front med Høyreregjeringen:
Vi har dermed fått en av de mest uventede mot-allianser på stortinget noensinne:
De partiene som synes å forstå at man må stoppe den hemningsløse og unødvendige nedbyggingen av de fineste deler av norsk natur er partiene:

FrP, MDG, SV og Senterpartiet!

Tygg på den komboen en gang til!

Man får kanskje en anelse om at vindmøller i norsk natur kan begynne å møte veggen når to av de tradisjonelt mest klimaforvirrede partiene går sammen med FrP og Sp om å stanse fuglekverningen? Skulle nesten tro de har sett Michael Moores film og tatt konsekvensen av det?!
For dette energi- og miljøpolitiske teateret begynner nå å bli interessant: Kan vi risikere at sunn fornuft kan spores i våre mest selvskadende partier?

Resett tar opp saken her: https://resett.no/2020/06/09/frp-raser-etter-at-stortinget-sa-nei-til-vindkraftstopp-frykter-norsk-natur-blir-nedbygd/