Author Topic: NVE: Like store snømengder som i den kalde etterkrigsperioden  (Read 80 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 2 600
  • Qui vivra verra
    • View Profile
Det kommer stadig flere signaler om at vottene bør holdes klare hos folk på nordkalotten i årene framover:
En ting er den mangeårig observerte nedkjølingen av Nord-Atlanteren, så Barentshavet, årets sjøisutbredelse langt sør for Bjørnøya, flere ships of fools faste i polisen, og den tunge tilfrysingen av bl.a. Hudsonbukta i Canada. Men Norge har faktisk ikke hatt større snømengder siden 1958, altså midt i den kalde 30-årige etterkrigsperioden som varte til slutten av 1970-tallet:Men snømengdene gjelder altså ikke bare Skandinavia; hele den nordlige halvkule har denne vinteren registrert blant de høyeste registrerte snømengder med rundt 500 Gigatonn over 1981-2012 gjennomsnittet:Kort sagt, som jeg har vist til i flere tråder nylig, så meldes det fra ulike forskerhold (jfr. mine spesifikke henvisninger til solforskere som Zharkova, Scafetta, Soon m.f.l.) at en ny kuldeperiode antas å overta for de siste tiårs varmere periode på de lavere breddegrader (særlig nordområdene).
Og vi begynner å se de samme mønstre vi så i den kalde etterkrigstiden; "low solar activity", "cloud-nucleating Cosmic Rays", og en "meridional jet stream flow".

Men akk, nå gjelder det å stålsette seg for vårflommene, som selvsagt blir en del av CO2-narrativet om vi vil eller ikke  :o
Ekte klimaforskning er jo nå noe bare maktesløse tullinger fremdeles holder på med. De røyker sikkert også, sponset av Phillip Morris.
« Last Edit: 26.05.2020, 16:12:19 by Telehiv »