Author Topic: Nord-Amerika kaldere siste 5 år: Mai 2020 med 233 kulderekorder  (Read 398 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 588
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Maleri som skildrer det historiske Maunder Minimum på 1600-1700-tallet:


Iht. de tyngst publiserte solforskere som har frontet et nytt og dypt solminimum ("modern minmum"/Eddy minimum) i tiårene framover (jfr. den parallelle tråden her på kd.com som omtaler forskere som Zharkova, Scafetta, Soon, m.fl.), så skulle denne nedkjølingen ha startet allerede for flere år siden.Men det har den faktisk gjort der det først ventes å kunne observeres tydeligst; på den nordlige halvkule. Her hjemme har vi jo de senere årene registrert stadig kaldere havtemperatur i Nord-Atlanteren og Barentshavet med is sør for Bjørnøya (ikke skjedd på 40 år), det blir bare ikke altfor tydelig kringkastet i MSM, for å si det sånn. Og ikke bor det så mange folk der som kan gi beskjed heller. 

Men tungt befolkede Nord-Amerika seiler nå opp som et tydeligere og tydeligere eksempel: Der opplever man nå en historisk kald mai så langt, som per. 18. mai har satt hele 233 nye "all-time MONTHLY low temperature records".

Kraftig temperaturfall i Nord-Amerika siden 2015
Dette iht. NOAAs datasett (som anses som de "varmeste", f.eks. betydelig varmere enn satellittmålingene), som i sin januar 2020 rapport sier at temperaturtrenden i Nord-Amerika (dekadisk utlignet) faktisk har falt med -2.03C mellom 2015-2019. Med de videre fall utover våren inkl. rekordfallet nå i mai er dette fallet mer fundamentert. Men selv om vi holder oss til NOAAs data per januar 2020 så er dette selvsagt et ekstremt fall på så kort tid:

Fallet på -2.03C motsvarer 29 ganger NOAAs estimat for den dekadiske temperaturøkning siden 1880, jfr. NOAAs rapport som sier: “The global annual temperature has increased at an avg. rate of 0.07C (0.13F) per decade since 1880.Også globalt fall de siste 5 år:
Selv når vi holder oss til NOAAs kritiserte globale oversikt (med bl.a. mye ubehandlet UHI-problematikk og dårlig begrunnede juksteringer) har global temperaturtrend falt de siste 5 år:

 

Men som alltid når man debatterer temperaturtrender, vi må nok fortsatt vente noen år til før man kan endelig fastslå - gjennom faktiske observasjoner - at verden har entret en ny, signifikant kaldere periode enn varmeperioden (tydeligst i 1980-90-årene), som på sin side etterfulgte etterkrigstidens 30-årige kuldeperiode (tydeligst i 1950-60-årene). 

Tidligere skråsikre CO2-varmister og -alarmister rygger diskret på flere hold nå
Det er åpenbart at en rekke tidligere skråsikre varmistmiljøer begynner å sikre retretten nå; noen har uttalt at modellene er "running too hot" og at man bør justere for dette (siste: de merkelige krumspringene fra Stefan Rahmstorf i sjefsalarmistmiljøet i Potsdam), og andre har i flere år snakket om at naturlige variasjoner en kort periode kan overstyre CO2-effekten, osv.
Den ufrivillige komikken ligger hele tiden på lur: Ikke uventet har mange klimaforskingsmiljøer nå søkt seg til studier i Vest-Antarktis, der det fremdeles er mulig å finne noen lokale steder man kan spinne videre på CO2-narrativet uten at det bor folk i nærheten som kan protestere....noen forskere har f.eks. funnet noen grønne alger langs stranden ytterst og nord i Vest-Antarktis (Lagoon Island) som KAN skyldes "global warming" og som da naturligvis "will turn coastal Antarctica green" (sic):

Link: https://wattsupwiththat.com/2020/05/20/climate-change-will-turn-coastal-antarctica-green-say-scientists/
Ja ja... 

« Last Edit: 21.05.2020, 14:14:03 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 588
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Jeg nevnte det notorisk klimaalarmistiske miljøet rundt Rahmstorf, Schnellnhuber m.fl. i Potsdam, kanskje det er grafer som dette som har skremt Rahmstorf til å komme med sine merkelige og uklare uttalelser om "models running too hot"?


Figure 1: The five Ice Saints days in the state capital Potsdam. They are getting much colder.
2020 was the low point of the last 25 May months. On three days there were night frosts.


Her kan dere lese mer om Rahmstorfs baklengse saltoforsøk:
Link: https://notrickszone.com/2020/05/15/climate-alarmist-rahmstorf-quietly-concedes-models-are-crap-running-way-too-hot/comment-page-1/
 
« Last Edit: 21.05.2020, 11:27:49 by Telehiv »