Author Topic: Kritikken mot Energiewende øker: Tysk solkraft kræsjer?  (Read 152 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 786
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Det store medienettverket EURACTIV dekker hele EUs situasjon, og har nå en meget bekymret artikkel om tysk solkraft, der de skriver:

"Germany’s solar industry is in deep crisis and may implode in the summer"

Link: https://www.euractiv.com/section/energy/news/germanys-solar-industry-could-implode-this-summer/

Resett har slått opp saken i dag med henvisning til EURACTIVs artikkel, og tar opp solindustriens problem med at den fremdeles er avhengig av store subsidier for å overleve, sitat:

"Da dagens subsidieordning ble innført, ble det satt et tak på 52 gigawatt installert kapasitet. Tanken var at med et slikt omfang, burde industrien være godt etablert og i stand til å stå på egne bein. Det viser seg å være alt annet enn tilfellet.
Installert kapasitet er nå vel 50 gigawatt, og taket antas nådd i løpet av sommeren. Hvis det ikke fjernes vil mindre solkraftverk, som utgjør de fleste installasjonene i dag, stå helt uten subsidier.
Nå lobber industrien desperat for at taket oppheves. Ifølge BSW, industriforeningen for tysk solkraft, er forretningsforventingene blant medlemsbedriftene halvert i løpet av tre måneder, og det skal være uten «hjelp» av koronaviruset.
– Vi har aldri før opplevd et slikt tap av forventninger på så kort tid. Stadig flere bedrifter frykter for sin eksistens, sier lederen for BSW, Carsten König."

 
Løsningen vil være at tyske myndigheter utvider kriteriene for å fortsette med nye subsidieløsninger, noe som ser ut til å bli en opphetet (pun not intended) i den tyske riksdagen. Men nå er det vel investert så mye prestisje i dette at videre subsidiering vil bli tvunget gjennom.

Men som både Herdal, stadig flere tyskere - og filmen Planet of the Humans - spør: "Grønt, bærekraftig, fornybart og lønnsomt?Link: https://resett.no/2020/05/14/tysk-solkraftindustri-kan-implodere/

« Last Edit: 14.05.2020, 09:57:49 by Telehiv »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 804
  • View Profile
Merkels parti har en stor fraksjon som kobler solsubidier til begrensninger for bygging av ny vindkraft på land, særlig regelen om 1 km avstand mellom turbin og bebyggelse. Det går nok mot slutten for større investeringer uansett. I 2005 var jeg p  studiereise i Tyskland, vår kollega hadde en kamerat som var gründer for en stor solcelle-fabrikk og ga oss en personlig omvisning på en søndag formiddag. For oss var dette selve fremtiden. Idag er det bare sorgen.