Klimasykluser: Fordi solaktiviteten følger visse planetkonstellasjoner?

Started by Telehiv, 10.05.2020, 11:52:10

Previous topic - Next topic

Telehiv

Påfallende jordskjelvmønstre siste døgnet
New Zealand har akkurat hatt tre jordskjelv, Hellas har uvanlig mye aktivitet, Island også, og forventer mer.I USA er den såkalte Cascade Arc - den lange jordskjelvutsatte sonen langs USAs vestkyst - under stadig mer nervøs overvåking:Som denne og et par andre tråder her på kd.com har drøftet ved å vise til sentrale solforskere, foreligger det stadig mer forskning som indikerer syklisk samsvar mellom sol/planetaktivitet og jordskjelv/vulkanutbrudd. Electroverse kommenterer dette spesifikt ifm. den økte jordskjelvaktiviteten flere steder på kloden nå, og at vi hadde et tilsvarende bilde for nokså nøyaktig en solsykel siden:

Lenke: https://electroverse.net/the-day-the-earth-shook/
Telehiv

Quote from: Telehiv on 05.03.2021, 10:40:45
Påfallende jordskjelvmønstre siste døgnet
New Zealand har akkurat hatt tre jordskjelv, Hellas har uvanlig mye aktivitet, Island også, og forventer mer.

Ja, vi var på sporet her, for nå har altså Island fått et vulkanutbrudd, dog ikke særlig kraftig (så langt i alle fall) og uten noen kraftig seismisk aktivitet:NTB skriver at Islands hovedflyplass Keflavik og det lille fiskeritettstedet Grindavik ligger bare noen kilometer unna, og alle flygninger til og fra Keflavik ble innstilt. Området der vulkanutbruddet pågår, er imidlertid ubebodd, og det er ikke ventet at utbruddet vil utgjøre noen fare.

Lite utbrudd
– Utbruddet startet på Geldingadalur ved Fagradalsfjall klokken 21.45 i kveld. Utbruddet vurderes som lite, og sprekkdannelsen er rundt 500–700 meter lang. Lavaens størrelse omfatter mindre enn 1 kvadratkilometer, opplyser det islandske meteorologiske instituttet.
Instituttet beskriver utbruddsaktiviteten som liten. Det er dessuten målt bare svært små utslag på seismometrene, opplyser instituttet.


Ellers er alle de største veiene i området blitt stengt slik at folk ikke kommer for nær. Det er viktig at folk holder seg i ro de første timene for å se hvordan dette utvikler seg videre, sier Davíð Már Bjarnason i redningstjenesten til avisen.

Første gang på 900 år
Vulkanutbruddet er nær Fagradalsfjall og Keilir – to fjell som ligger i Krýsuvík-området – et vulkansystem uten noen sentral vulkan og hvor det ikke har vært utbrudd siden 1100-tallet. Det siste utbruddet på Reykjanes-halvøya var i år 1240.


Telehiv

Vi har på denne tråden vært innom temaet med at vulkanaktivitet kan kobles til endring i solaktivitet.
Dette har fått økt aktualitet etter at man i den senere tid har hatt ualminnelig aktive vulkaner mange steder i verden.
Vi har her særlig sett på solforskningsarbeider, men det er visst også noen vulkanforskere som driver og systematiserer den senere tids aktivitet, og som da kanskje kan bli en økt støtte for inputen i solforskernes analyser.
Vi får vente og se om det oppdages nye mønstre av interesse rundt dette.

Men den økte vulkanaktiviteten fortsetter uansett, nå er det øya St. Vincent i Karibia som har utbrudd.Link: https://electroverse.net/la-soufriere-major-volcanic-eruption-imminent-100000-ordered-to-evacuate/


Telehiv

WUWT har nå en artikkel om geomagnetiske forhold relatert til solstormer, som vi har diskutert her før.
Dette i forbindelse med "hundreårsjubileumet" for solstormen som rammet jorden i mai 1921, og særlig kraftig i New York-området:Den gangen hadde man ikke så avansert registreringsutstyr som nå, men det skrives at:
"Research in recent years has suggested that this super solar storm of May 1921 was equally as intense as the granddaddy of all super storms in recorded history – the "Carrington Event of 1859"."

De som vil lese mer om denne historien, finner litt av hvert her:
https://i2.wp.com/wattsupwiththat.com/wp-content/uploads/2021/05/image-101.png?w=752&ssl=1Telehiv

I artikkelen EARTH'S MAGNETIC FIELD JUST STRUGGLED WITH A WEAK CME: SIGN OF THE TIMES tar Electroverse.net opp saken med at man hadde en uvanlig (og uventet) G3 geostormeffekt på jorden for bare et par dager siden.
Det forklares bl.a. med at jordens magnetfelt er svekket mer enn både NASA, NOAA, ESA eller IPS har trodd så langt.
Electroverse peker på at ingen forutså at nivå 7 ville bli nådd:Hele historien kan leses her:
https://electroverse.net/earths-magnetic-field-just-struggled-with-a-weak-cme/