Author Topic: Norge begynner nå frihandelsforhandlingene med Brexit-UK  (Read 217 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 3 040
  • Qui vivra verra
    • View Profile
I morgen er det oppstartsmøte for de avbrutte frihandelsforhandlingene med britene, etter at de innledende samtalene ble kansellert pga coronautbruddet.
Der deltar også Liechtenstein og Island, som Norge har bestemt seg for å forhandle sammen med.
Formålet med dette møtet er å få lagt et løp for de videre forhandlingene.

Det er også holdt enkelte digitale møter på embetsnivå underveis i krisen. Men formelle forhandlinger på politisk nivå er det fortsatt ikke snakk om. De starter tidligst opp i månedsskiftet mai-juni.

NTB skriver at hastverket er stort. Avtalen med britene må være på plass innen nyttår. Da utløper nemlig overgangsordningene som Storbritannia har fått på plass med EU. Den britiske regjeringen har stått knallhardt på at denne overgangsperioden ikke skal forlenges, noe som gjør tid til en kritisk faktor i arbeidet med å få nye avtaler på plass.

Er ikke helt sikker på hvilken tyngde vår nåværende forhandlingsledelse med næringsminister Iselin Nybø i spissen har?
Må innrømme at jeg kunne ønsket meg noen fra tungvekterlaget (bl.a. Evensen, Hauge, Lied, osv.) som i hine hårde dager fikset både midtlinjeprinsippet for sokkelen, petroleumsskattemodellen, tilhørende nye og utvidede fiskerigrenser og avtaler - til Høyres nå pedofilidømte Sven Ludvigsen laget skandale med å rote vekk norsk fiskeressurskontroll til evig tid før Stoltenberg II med et nødskrik reddet inn situasjonen og fikk redusert evigvarende til 20 år og hjemfallsrett. Men fiskeriene er igjen under Høyre-tilroting; nå ligger fabrikktrålerne i fjæra og truer den lokale fiskerinæringen mens verdiene forsvinner både fra landsdelen og landet. Vi får se om den nye fiskeriministeren våger å sette norske interesser foran globalistene her? UK må avtale frihandel både med EU og USA i samlet bilde
I går startet britene også første runde med formelle forhandlinger med USA.
Den norske delegasjonen har likevel god tro på at de kan klare sin del av forhandlingene innen de nevnte frister.

Link: https://www.document.no/2020/05/06/koronapausen-er-over-na-starter-forhandlingene-med-storbritannia/

« Last Edit: 06.05.2020, 10:55:47 by Telehiv »