Voldsomme snømengder på nordlig halvkule i år

Started by Telehiv, 08.04.2020, 10:02:15

Previous topic - Next topic

Telehiv

Det finske meteorologiske instituttet (FMI) har utviklet verktøyet SWE Tracker for å overvåke snømengden på den nordlige halvkule ved hjelp av satellitter.
Målingene er del av prosjektet Global Cryosphere Watch (GCW), som er tilknyttet WMO (Den meteorologiske verdensorganisasjonen).
Det WMO-styrte GCW måler snømengden (i gigatonn) og ikke utbredelsen av snødekket, slik NASA gjør.

På Resett kommenteres at snømengden har i årets sesong stort sett ligget over høyeste snømengde i referanseperioden 1982-2012 hele tida. Men først i februar tok det skikkelig av, og i mars ble det registrert ca. 250 gigatonn over tidligere rekord på 3 000 gigatonn.

Normalt begynner snømengden å synke fra midten av mars, men i år kom det er en atypisk kraftig vekst så seint som i begynnelsen av april. Som det framgår av kurva nedenfor er det 5. april ca. 500 gigatonn eller 20 prosent mer snø enn tidligere registrert rekord på samme tidspunkt.



Her til lands er det Nord-Norge og høyfjellet som har mottatt de største snømengdene. Det forventes at mange snøbreer vil vokse i år.
Men også mange andre steder i Norge, ikke bare i Nord-Norge, er det voldsomme snømengder i år.

Se f.eks. dette bildet fra veien opp til Folgefonna i Hardanger tatt fredag 20. mars:



Link: https://resett.no/2020/04/07/fortsatt-enorme-snomengder-pa-den-nordlige-halvkule/


Telehiv

#1
Det er altså snakk om uvanlig store snømengder for hele nordkalotten. Og her til lands ligger vi som nevnt ikke langt unna:

Allerede i mars lå det an til rekorder mht mye snø sent i sesongen. Dette har ytterligere forsterket seg i april og en rekke snørekorder har allerede røket.
Og nå er det varslet mer snø også i påsken. Noen steder har man rigget "målestaver" av ulikt slag for å følge med utviklingen:


Myrkdalen utenfor Voss har svære snømengder, bare så synd at coronaet hindrer folk i å bruke det som kunne blitt en av tidenes utfartspåsker i Sør-Norge:


Tromsø lå rett opp under snørekorden allerede for 3 uker siden, og der ser det ikke ut til å stoppe ennå:


I svenske Norrland er det samme sak, man snakker om 4 m snø og bilder som fikk folk til å tro det var aprilsnarr:


Link: https://www.dagbladet.no/nyheter/vanvittig-snobilde-vekker-oppsikt/70938880

Hovedbildet for påsken blir kanskje omtrent slik?

Ex-administrator


Telehiv

#3
Quote from: Administrator on 10.04.2020, 16:41:27
Ser ut som DB-artikkelen er fra i fjor.

Hehe, ja, jeg satt og så på årets rekordtall nord i Sverige og noterte ikke at artikkelen til bildet var fra i fjor, da det også var svære snømengder i Sverige.
Jeg nevnte 4 meter som da var i fjor. Men her i Nordbotten/Riksgrensen-regionen angir de nå hele 5,35 meter så dermed "underdrev" jeg faktisk årets forhold i disse trakter, så her blir det nok liggende snø lenge ennå (men så nydelig det ser ut, hva?):
https://www.skiinfo.no/norrbottens-lan/riksgransen/skianlegg.html




Boris den nye

#4
Er det ikke sånn istider starter? ;D

Telehiv

#5
Quote from: Boris den nye on 10.04.2020, 19:40:07
Er det ikke sånn istider starter? ;D

Vel, det er godt mulig, i alle fall en ny kald 30-års periode: Iflg. leksika har istidenes interglasiale (mellom-istids) perioder variert mht. klimaet. Den forrige, eem, var markert varmere enn den nåværende, som muligens er den kaldeste av de siste 5 interglasialene. For dem som frykter kaldere tider går det altså dessverre akkurat i den retning med mellomistidene...der vi pr dato er i en mellomistid og der forventet variasjon i jordas bane om sola kan tolkes slik at neste nedising burde begynne om ca. 30 000 år.
Men men, vi kan jo få en på tygga og plutselig oppdage at jorden fant det opportunt å starte ny nedising lenge før vi trodde...?!

Men nøkternt sett: Vi har ut fra dette trolig ganske så god tid på oss, fremdeles iht leksika:
Den varmeste perioden etter siste glasiale periode var 8000 år f.kr., da Jostedalsbreen (og alle andre breer i Norge) var smeltet helt bort. Temperaturen har avtatt noe de siste 6 000 år, og nådde minimum ved "den lille istiden" for 300 år siden. Siden da har temperaturen steget. Og her på nordkalotten ser vi syklisk tilbakevendende 30/60 års varme/kalde perioder, der vi iht AMO-syklusen nå bør være i overgangen til en ny kald 30 års periode.

Mitt indre håp er derfor at vi "klimafornektere" om noen år - måtte Allah holde oss i live - kan gå rundt med en plakat med "Hva sa vi?!"
De senere års nedkjøling av Nord-Atlanteren og tilhørende tegn til ny snø- og isvekst på nordkalotten er jo de samme signalene vi fikk i årene før 1946 da mellomkrigstidens varme 30-års periode brått snudde til etterkrigstidens 30-årige kalde periode.

Men i fravær av god nok/pålitelig nok forskning får vi bare vente og se. Vi fornektere er da ikke vanlige "klimaforskere" heller, som driver og påstår ting som "settled" uten valid vitenskapelig grunnlag.

 


ConTrari1

#6
"Hva sa vi?" Å nei, det er vel større sjanse for at alarmistene vinner pr-kampen selv om de taper klima-kampen?

Scenario år 2520:
Hundretusener kjemper kontinuerlig mot de fremrykkende ismassene, med maskiner som er en slags gigantiske hår-fønere (derav ordet "føn-vind"). Allerede i år 2475 viste forskning at slike apparater er mer effektive til is-smelting enn prompende kuer og påske-egg.

"With Easter fast approaching, the thought of chocolate is probably on all our minds, but could the UK's love of chocolate be having a damaging effect on the environment?

A recent study by researchers at The University of Manchester and published in the journal Food Research International has looked at the carbon footprint of chocolate and its other environmental impacts."


https://wattsupwiththat.com/2018/03/29/eye-roller-study-easter-eggs-bad-for-environment-and-global-warming/

Klima-effekten av påske-egg var altså kjent allerede i det 21. århundre, men dengang ble den av uforståelige grunner ansett som noe negativt. Men som klima-redder ble eggene altså "knust" til fordel for mekaniske løsninger, det man med et gammelt uttrykk kaller "geo-engineering". Denne nye innsikten medførte også at det massive oppaling-programmet for storfe, som i løpet av få tiår hadde produsert flere milliarder kyr, ble stanset, og prisen på rødt kjøtt stupte. År 2520 satses det primært på klima-fønere for å seire på isfronten, og i første rekke står et amerikansk produkt, inspirert av en "hot air" frontfigur og pioner helt tilbake på 1900-tallet.

"The Al-Melter. 
Produced and donated by Al Gore Memorial Fund.
Successfully tested and tried out in frozen and fossilized climate research environments like CRU-UEA, CICERO and NASA.
Hot Air Saves Humanity!"
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: ConTrari1 on 12.04.2020, 19:34:53
"The Al-Melter. 
Produced and donated by Al Gore Memorial Fund.
Successfully tested and tried out in frozen and fossilized climate research environments like CRU-UEA, CICERO and NASA.
Hot Air Saves Humanity!"
¨
Hoho, da var denne påsken reddet!

ConTrari1

Quote from: Telehiv on 12.04.2020, 19:42:12

Hoho, da var denne påsken reddet!

«Vi kommer sent - hr. kunsel! men vi kommer godt!»
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

#9
Da har selveste NVE slått alarmistene - som aldri skulle se mer snø - på snuten igjen, for snømengdene er enorme i fedrelandet i år (også). NRK skriver:

"På Sognefjellet strekker brøytekantane seg høgt. På målestasjonen til NVE er det målt godt over to meter snø.
Fleire stader i fjellet i Sør-Noreg er det no mellom to og tre meter snø.
– Dette er ein av mest snørike vintrane vi har hatt på lenge, seier Heidi Backe Stranden, hydrolog i NVE.
På Sognefjellet, Hardangervidda, Filefjell og Vikafjellet snør målestasjonane ned. I Myrkdalen på Voss er det nesten tre meter snø.
– Målestasjonen der knekker grunna vekta av all snøen. Det er ikkje tvil om at det er mykje snø i fjellet både i Sør- og Nord-Noreg i år, seier Stranden."


Link: https://www.nrk.no/vestland/nve_-_-dette-er-ein-av-dei-mest-snorike-vintrane-pa-lenge-1.14975267


BRØYTAR VEG: Terje Weka brøytar vegen over Sognefjellet. Det er sjeldan å oppleve så mykje snø.
FOTO: FREDRIK JOHAN HELLAND / NRK


Samtidig er det bare å begynne å gru seg til snøsmeltingen, når disse store vannmengdene skal passere forbi bebyggelse og infrastruktur plassert på de mest idiotiske og selvskadende steder.
For da får vi selvsagt servert av det samme NRK at vårflommen skyldes (menneskeskapte) klimaendringer, dvs. at FOR MYE av det som det tragisk nok skulle bli FOR LITE av (snø altså) også blir galt. Og selvsagt altså VÅR skyld. Det også.

Som Ry Cooder sang så klokt en gang: How can a poor man stand such times and live?

Link:
1974: https://www.youtube.com/watch?v=i8mOF332uwQ
1987: https://www.youtube.com/watch?v=6efQ_GyQW3o





Telehiv

#10
Moroorganet forskning.no - som på en nøytral og saklig og profesjonell måte egentlig skulle representere norsk forskning og Forskningsrådet på vegne av den norske stat - skuffer ikke denne sesongen heller, når en av deres toppjournalister - Marthe Dæhlen, også kjent som vara for Rødt i Oslo bystyre 2015-19 - i januar 2020 på sin side hentet fram en egnet "klimaforsker" som  kunne fremme det ikke akkurat overraskende syn at man forventer "betydelig kortere vintre fremover". Orakelet denne gangen var den unge og ivrige klimaforsker Reidun Gangstø Skaland på et arrangement i regi av Meteorologisk institutt samme uke i januar.

Resultatet?
Akkurat nå - midt i april!! - opplever vi en av de mest snørike og langvarige snøvintre på flere tiår.
Men som de sier i klimaforskningsmiljøet når ting blir motsatt av modellene: Dette er jo bare unntaket som bekrefter regelen.
Og det kan jo godt hende at det er.
Men ikke fordi at denne gjengen vet hva de holder på med. Men mer skråsikre blir de dess mer modellene rakner. Man har da justeringsmuligheter og andere Methoden....

Innen naturfaglig forskning er vi nok dessverre her nede på den absolutte C-klasse, bevist gjennom flere tiår. Dysleksi og fritak for å lese opplysende og faktautvidende skriftlige kilder fra helt siden oldtiden, samt fagbøker med utfyllende klimainformasjon i historiefagene, arkeologi, botanikk, zoologi, osv. ser f.eks. ut til å være et basiskrav for å kunne kalle seg "klimaforsker". Man kan jo ellers lett havne borti klimafornektende påstander, ikke sant? Sånt må unge lovende forskere med lesevansker spares for, det skjønner jo alle.

Link: https://forskning.no/vaer-og-vind/sa-mye-mindre-sno-blir-det-om-30-ar/1618071

Som "klimaforskerne" altså sa også om dette året:

Det blir dårligere skiføre i stadig større deler av landet. (Foto: Shutterstock / NTB Scanpix



ConTrari1

Jaja, en gammel traver dette, men kanskje ukjent for noen, Jørgen Randers 2008:

"-Er du redd for framtida?

- Jeg er personlig bekymret og det har jeg vært siden 1972. Det som affiserer meg direkte er tapet av den flotte naturen. Jeg liker å gå på ski og synes det er trist at skiføret forsvinner. På Bjørnholt i Oslo er det ført statistikk over antall snødøgn hver vinter siden 1902. I gamle dager var det 130 døgn med snø. Nå er det sunket til 90. Hvis man har lyst til å se klimaskadene, er det bare å se seg rundt. Det er ikke totalt ødeleggende ennå, men en jevn strøm av negative nyheter."

https://www.tu.no/artikler/jorgen-randers-klimakrisen-verre-enn-folk-tror/322569

Det har vært lite snø på Grünerløkka denne sesongen, men nord i Marka er det fortsatt føre:

"Svea/Mylla: Mylla løypeforening 14/4 kl. 06:39:
-3 grader. Lett skyet. Total snødybde er 0-60 cm. Løypene ut fra Myllsdammen, Ølja og Bislingen området er ok, det er fine forhold på Bislingen flott utforkjøring veien ned til Myllsdammen. Løypemaskinen må repareres før mer bruk, men regner med at det er i orden i løpet av noen dager. "

https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/nordmarka-nord/

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: ConTrari1 on 15.04.2020, 11:32:06
Jaja, en gammel traver dette, men kanskje ukjent for noen, Jørgen Randers 2008:


Jørgen Randers, professor emeritus, Handelshøyskolen BI

Randers i juli 2019 (se link nederst) har fremdeles alle svar klare - "klimakrisen" kan løses lett - og meget maktpreget, for han er jo ikke akkurat kjent som noen tilhenger av gammeldags demokrati:

"Realiteten er at løsningen på klimaproblemet er uhyre enkelt. Brenning av kull, olje og gass leder til utslipp av CO₂, som samler seg i atmosfæren og varmer verden. Dette kan bare løses gjennom obligatoriske fellestiltak. Utfasing av all bruk av kull, olje og gass gjennom forbud, subsidier og skatter – det vil si en sterk stat med bred oppslutning i folket."

Hans påstand om hvor "klimagassene" kommer fra er jo direkte kostelige, han skriver:

"Klimakrisen skyldes bruk av kull, olje og gass. Cirka 70 prosent av alle klimagassutslipp kommer fra forbrenning av disse tre råstoffene som vi henter ut fra Jordens indre. Hvis vi holdt opp å bruke fossile brennstoffer, ville dette ene tiltaket løse hele klimaproblemet.".

Å?! Det høres ut som han mener at 70 prosent av "alle klimagassutslipp" er menneskeskapte, og at naturen ikke bidrar med noe av typen skogbranner, vulkanutslipp, gassutslipp fra revner i jordskorpen over hele verden til lands og til havs, osv.?! Selv IPCC begrenser seg vel til 3-4% menneskeskapt, og innrømmer at resten er det naturlige kretsløp. Men Randers? Ved å stoppe helt opp med disse 3-4% (dvs. sette jorden i steinaldermodus) - men som Randers mener er 70%? - løser altså Randers altså alle problemer. Ja, hva er det vi har maktsyke økonomer til?

Enda verre blir det når han legger fram sine "beregninger" om hva det vil koste det norske samfunn å legge ned all oljevirksomhet i løpet av et par-tre tiår. For der har han i sin klokskap funnet at:

"Ekstrakostnaden er heldigvis begrenset.
I Norge vil det koste 1–2 prosent av brutto nasjonalprodukt og vil kunne finansieres ved heving av toppskatten. Det er viktig at ulempene ved omstillingen fordeles jevnt i samfunnet og ikke bare bæres av dem som mister jobben i fossil sektor. Det kan enklest skje ved at fellesskapet garanterer inntekten for denne gruppen – ca. 200.000 arbeidstagere i 2020 som må reduseres til 0 i 2050.
Det vil si et tap av rundt 7000 jobber pr. år til en kostnad for fellesskapet på ca. 14 milliarder kr pr. år dersom hver av dem skal ha lønn i to år mens de omstiller seg – tilsvarende 0,5 prosent av BNP."


Jaja, det var ikke rare kostnaden - vi kan jo trygt bare stenge ned med det samme. Bortfall av visse (enorme) eksportinntekter + milliardoverrisling av resten av samfunnet som i sum har gitt et oljefond på 10.000 milliarder kroner og kan fø på vettløse BI-emeritusers pensjon er jo bare tobakkspropaganda, det vet vi jo.

Og enda bedre: Randers kan sikkert overta styringen for hele avviklingsgreia og all den rikdom det vil medføre (som leder for en uavhengig klimaforskerkomite som kan overstyre demokratisk kontroll og dumme folkevalgte regjeringer, som denne gjengen foreslo for noen år siden), for å vise at regnestykkene hans holder. Yiiihaaaaaa!

Link: https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/wP4g5G/dropp-klimaskammen-stem-riktig-joergen-randers