Author Topic: Corona igjen  (Read 7313 times)

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #60 on: 01.04.2020, 14:41:32 »
Heisan, ConTrari1,
jeg ser nå at du publiserte innlegg om "Rules for Radicals" samtidig som jeg satt og skrev for å starte en ny tråd på dette.
Fordi jeg syntes dette var et så godt innspark fra Kent Andersen at det fortjente å bli dratt fram som egen sak. Enig?
 

Helt enig :-) En så god artikkel kan gjerne leses to steder!

Og: "How great minds do think alike!" :-)
To sjeler og en tanke, som en fin frue på trikken en gang uttrykte det, da både hun og en hardbitt arbeidskar siktet seg inn på samme sete.
"Ja, og to rumper og ei planke!"
« Last Edit: 01.04.2020, 19:40:54 by ConTrari1 »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #61 on: 01.04.2020, 19:37:58 »
I februar ville dette blitt kalt rasisme, men nå:

"– Folkehelseinstituttet har sett på koblingen mellom smittetilfeller og innvandrerbakgrunn. Det er først nå dette har blitt helt klart for oss. Vi ser at smitten har økt prosentvis i bydeler med en høyere prosentandel innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre, utdyper Steen."

"– Det foreligger nå informasjon om viruset på mange språk, men i disse miljøene finnes det mennesker som har lave leseferdigheter. Det er heller ingen hemmelighet at mange med innvandrerbakgrunn bor trangt, sier Steen, og legger til:
– Det er kanskje vanligere med fysisk nær kontakt enn mellom nordmenn, og budskapet om sosial distansering kan ha blitt dårligere oppfattet."

En epidemi tvinger oss å se realitetene i øynene, og skyver illusjoner og ideologier i bakgrunnen. Helsevesenet må ha vært fullstendig klar over dette i lang tid, men våger først nå, i Coronas dødsskygge, å gå offentlig ut med det.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/b5vGgq/smittevernoverlege-i-oslo-bekymret-for-oekning-i-oest-mange-bor-trangt


Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 040
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #62 on: 01.04.2020, 20:30:42 »
Forøvrig har Willis Eschenbach på WUWT sett på dødsratene i diverse land, og stilt spørsmålet: "Do lockdowns work?"
Eschenbach har sett på en del tall for dette, og finner at graden av "lockdown" faktisk ikke synes å bety så mye for det endelige antall døde.
I sin argumentasjon viser han først en graf for de 14 landene som pr. dato har høyest antall døde pr. million innbyggere, og finner at de - tross ulike grader av lockdown - følger en nokså lik kurve relativt til hvor de er i smitteutviklingsfasen:


Dette tester han så mot hvor sterke "lockdown"-strategier de ulike landene har anvendt, og finner altså at det ikke entydig oppnås lavere dødsrate dess sterkere lockdown: Oppå alt finner han at det landet som i særklasse har lavest dødsrate så langt, er Japan, som er det landet som har satt i gang færrest restriksjoner/lockwons:

 

Litt å tygge på der, er det ikke?

Personlig tror jeg at graden av overlevelse først og fremst er betydelig relatert til den faktiske kvaliteten i håndteringsevnen på sykehusene i de ulike land.
For å si det litt plumpt: Jeg ville foretrukket å bli behandlet for corona i Japan og ikke i Italia eller Spania.

I dag får vi forøvrig høre at rådgiveren til den italienske helseministeren opplyser at bare 12,5% av dødsfallene angitt som coronarelaterte er rene corona-dødsfall. De øvrige har skjedd av andre årsaker der corona bare var en del av bildet.

Link: https://wattsupwiththat.com/2020/04/01/do-lockdowns-work/
« Last Edit: 01.04.2020, 21:15:38 by Telehiv »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #63 on: 01.04.2020, 21:39:14 »
Alt jeg har lest og hørt, tilsier at Italia har et utmerket helsevesen. Men når viruset starter hos pleiepersonalet, med tilgang til gamle og svake pasienter, blir effekten skremmende. Det er også påpekt at den store bruken av antibiotika, også i produksjon av matvarer, gir svakere immunforsvar hos de meste sårbare gruppene. Spania ventet altfor lenge med å begrense reiser i landet. De landene som har vært best i å stanse smitten, er vel Taiwan og Vietnam. Begge land har sine problemer med Kina, men er ellers svært forskjellige. Vietnam har en lang grense med Kina og et stort antall kinesiske besøkende hvert år. De stoppet utstedelse av visa for kinesere allerede tidlig i februar, og gjennomførte en delvis grense stenging. Første virus-tilfelle ble oppdaget 23 januar, en kinesisk reisende. Per i dag er et ingen Corona dødsfall i Vietnam.

https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Vietnam

Taiwan har selvsagt et spent forhold til Folkerepublikken, men var kanskje nettopp derfor meget tidlig ute med restriksjoner:

"Fear of China Made Taiwan a Coronavirus Success Story
Taiwan has 10 million masks a day, widespread tracking, and just 1 death despite being close to the outbreak.

When the first news about a mysterious illness in Wuhan started emerging in December 2019, Taiwan treated the news with utmost urgency.There are many hundreds of thousands of Taiwanese working in China, which means there is a high frequency of flights and travelers between the country and Taiwan—although the numbers have shrunk since China started limiting tourism to the country for political reasons.
Taiwan took measures early on, including inspecting plane passengers coming from Wuhan starting Dec. 31, banning Wuhan residents on Jan. 23, suspending tours to China on Jan. 25, and eventually banning all Chinese visitors on Feb. 6."

https://foreignpolicy.com/2020/03/16/taiwan-china-fear-coronavirus-success/

Jeg er generelt skeptisk til Eschenbachs lek med tall.

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 040
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Corona igjen - tidligere epidemier?
« Reply #64 on: 02.04.2020, 11:08:30 »
Jeg er generelt skeptisk til Eschenbachs lek med tall.

Enig i at det kan - og bør - stilles spørsmål ved alle pandemi-tall der noen har sanket sammen data for å vise et bestemt poeng, og ikke minst før vi i det hele tatt vet hvor det ender denne gangen.
Kenneth Richard har sett på noen data og artikler fra tidligere års (avsluttede) epidemier, bl.a. fra Italia, og viser bl.a. til denne og andre studier:I kildene det vises til her er er det mange interessante tall for epidemier/pandemier fra tidligere år, som kan bidra til å sette corona-saken i et mer samlet lys, men selvsagt, vi må vente med sterke konklusjoner til vi vet hvor dagens situasjon ender, både nasjonalt og globalt.

Link: https://notrickszone.com/2020/04/02/perspective-575000-people-died-from-2009-h1n1-pandemic-500000-people-die-from-the-seasonal-flu-each-year/ 
« Last Edit: 02.04.2020, 16:08:51 by Telehiv »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #65 on: 06.04.2020, 11:03:16 »
Ja, såvidt mulig må man trekke de som hvert år ville stryke med av influensa og andre lungesykdommer, fra Corono-tallet. Dette kan aldri bli noe eksakt svar, men en indikasjon kan være nyttig. Hvis det f.eks. viser seg å være langt færre influensa-dødsfall dette året enn normalt i et land, er det klart en sammenheng.

Det stilles nå svært kritiske spørsmål om hvor langt nede WHO er i lomma på Kina, og om dette gjør institusjonens råd og føringer mindre troverdige. Dr. Tedros, leder av WHO, får hard medfart i denne videoen. Han er den første leder av WHO som ikke har noen helsefaglig bakgrunn, men rent politisk. Og ikke spesielt god til å svare for seg...Som med andre FN-organer, bør man stille spørsmålstegn ved om vår regjering skal forholde seg seriøst til denne institusjonen.
https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2020/04/05/who-is-dr-tedros/

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #66 on: 06.04.2020, 12:40:24 »
Kina møter motbør nå. Uansett hvor mange milliarder ansiktsmasker de sender ut i verden, så har regimet mistet eget ansikt.

Det er vel svært tvilsomt om noen kan få gjennom et økonomisk krav mot Kina. Men anklagen i seg selv vil være stigmatiserende, og pandemien kan føre til at mange land nå ønsker å gjøre seg mindre avhengig av kinesisk produksjon. Det er også sannsynlig at USA vil stille spørsmålet "med oss, eller med Kina" til sine venner og allierte. Det er et spørsmål man ikke så lett kan vri seg unna.

"Spredningen av koronaviruset utenfor Kina kan skyldes at regimet i Beijing brøt internasjonale avtaler, og det finnes i så fall grunnlag for erstatningssøksmål mot kinesiske myndigheter på flere tusen milliarder dollar, heter det i en rapport fra den konservative britiske tenketanken Henry Jackson Society.

I rapporten foreslås det flere forskjellige strategier for å stille Kina til ansvar, skriver The Times."


https://www.document.no/2020/04/06/britisk-tenketank-kina-kan-vaere-erstatningpliktig-for-pandemien/

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #67 on: 06.04.2020, 13:31:04 »

Det stilles nå svært kritiske spørsmål om hvor langt nede WHO er i lomma på Kina, og om dette gjør institusjonens råd og føringer mindre troverdige. Dr. Tedros, leder av WHO, får hard medfart i denne videoen. Han er den første leder av WHO som ikke har noen helsefaglig bakgrunn, men rent politisk.
https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2020/04/05/who-is-dr-tedros/

Ser at Joanne Nova også har en kritisk kommentar til Dr.Tedros, verdt å lese:

"The WHO Director General is Tedros Adhanom of Ethiopia. From 2012 – 2016 he served as Minister of Foreign Affairs in the one party government that rules Ethiopia. This is the same party that borrowed billions from China to build a railway line, then struggles to pay it back.  In Africa, Ethiopia is the second largest debtor nation to China — owing $13 billion."

"…Tedros said it is admirable that the Chinese government has shown its solid political resolve and taken timely and effective measures in dealing with the epidemic.

President Xi’s personal guidance and deployment show his great leadership capability, Tedros said."


Dette kan bli ord som WHO må betale en politisk pris for i fremtiden.

http://joannenova.com.au/2020/02/stinks-slow-wmo-let-coronavirus-run-but-ethiopian-chief-was-part-of-chinas-debt-trap-diplomacy/


Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 040
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #68 on: 06.04.2020, 16:14:14 »
Ser ut til at en del krefter har sett seg ut Kina som erstatningsansvarlig for corona-kostnadene i den øvrige verden?

Link: https://www.document.no/2020/04/06/britisk-tenketank-kina-kan-vaere-erstatningpliktig-for-pandemien/

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #69 on: 06.04.2020, 16:50:33 »
Ser ut til at en del krefter har sett seg ut Kina som erstatningsansvarlig for corona-kostnadene i den øvrige verden?

Link: https://www.document.no/2020/04/06/britisk-tenketank-kina-kan-vaere-erstatningpliktig-for-pandemien/

Som jeg linket til for litt siden, ja :-) Det blir mer tyngde i kritikken når den kommer fra offisielt politiker-hold i UK:

"Sakens moralske dimensjon fremheves også av utenrikskomiteen i det britiske Underhuset, som hevder at Beijing forsøkte å tåkelegge hva som var i ferd med å skje.

“Disinformation about Covid-19 has already cost lives. It is essential that the Government issues clear and transparent messages at home to confront and rebut disinformation spread by foreign powers.”"

Det er sterke ord fra engelskmennene, og det ligger nok mye sinne bak et slikt utsagn, som ikke tar noen forbehold; "rebut disinformation spread by foreign powers” er neppe noe de ville har skrevet for noen uker siden. Det butter imot for kineserne nå, det er vanskelig å se hvilke diplomatiske tiltak de kan gripe til for å endre dette negative bildet. Dette kan bli en gamechanger i internasjonal politikk.

Også verdt å lese, denne kommentaren fra Hans Rustad:
https://www.document.no/2020/04/06/kommunistpartiet-slapp-viruset-ut-i-verden-helt-bevisst/

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #70 on: 06.04.2020, 17:29:37 »
Oi! Det baller på seg nå, WHO ligger tynt an. USA er største bidragsyter, og de vil kreve endringer.

"That means the United States contributed over $500 million in total to the WHO that year, which is just under one-quarter of the organization's yearly budget. The WHO's total budget for 2016 and 2017 combined was over $4 billion."

Mer forbausende er at de ellers forsiktige japanerne nå smeller til:

"Additionally, Japanese Deputy Prime Minister Taro Aso, according to Taiwanese television channel Formosa News, said that the WHO should change its name to the Chinese Health Organization over its handling of the coronavirus."

Dette er vel ikke offisielt, men inntil et dementi kommer, bør det tas for god fisk. Alt dette viser at et autoritært regime er dårlig rigget for å håndtere en PR-krise av slike dimensjoner. Deres instinkt vil alltid være å undertrykke og fornekte, slik man er vant til overfor egen befolkning. Dette gjør dem til en klossete operatør internasjonalt.

https://www.foxnews.com/politics/who-director-faces-growing-calls-to-resign-over-handling-of-coronavirus-china

Og dersom denne historien fra Frankrike er sann, så blir det virkelig pinlig:
"En amerikansk senator hevder at Kina bruker pandemien i et forsøk på utpressing av Frankrike:

Mark Green, 55, a senator from Tennessee, said: “In France, we were told in a conference call that Macron was talking to Xi and Macron asked for a billion masks and Xi said ‘We’ll give them to you if you implement 5G with Huawei’. That’s who China is and it’s time the world wake up.”"


https://www.document.no/2020/04/06/britisk-tenketank-kina-kan-vaere-erstatningpliktig-for-pandemien/


Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 040
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #71 on: 06.04.2020, 18:46:51 »
Som jeg linket til for litt siden, ja :-) Det blir mer tyngde i kritikken når den kommer fra offisielt politiker-hold i UK:

Den linken gikk meg hus forbi du, beklager at jeg ikke leste nøyere. Må være påskekyllingene som forstyrrer konsentrasjonsevnen  :o
Men rent generelt: Det ser virkelig ut til at det bygger seg opp til et etter-oppgjør rundt coronaen og verdensnedstengingen.
Som det heter i det bitre amerikanske mottoet: Somebody's gonna pay for my misery...
 

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #72 on: 06.04.2020, 19:44:35 »
Som jeg linket til for litt siden, ja :-) Det blir mer tyngde i kritikken når den kommer fra offisielt politiker-hold i UK:

Den linken gikk meg hus forbi du, beklager at jeg ikke leste nøyere. Må være påskekyllingene som forstyrrer konsentrasjonsevnen  :o
Men rent generelt: Det ser virkelig ut til at det bygger seg opp til et etter-oppgjør rundt coronaen og verdensnedstengingen.
Som det heter i det bitre amerikanske mottoet: Somebody's gonna pay for my misery...

Ingen årsak...;-) Men Kina tråkker virkelig i salaten nå. Siste nytt er at Italia -av alle land- sendte gratis smittevernutstyr til Kina i januar. Da krisen oppsto i Italia, kom utstyret tilbake -med faktura!

"After telling the world that it would donate masks, face guards and testing equipment to Italy, China quietly backtracked and sold the Mediterranean country desperately-needed medical equipment, according to a report.

What’s worse is that the personal protective equipment (PPE) China forced Italy to buy was actually the same PPE Italy donated to China before coronavirus rushed its own shores and killed nearly 16,000 people."


https://www.document.no/2020/04/06/italia-matte-kjope-tilbake-smittevernutstyr-det-donerte-til-kina/

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 1 200
  • View Profile
Re: Corona igjen
« Reply #73 on: 07.04.2020, 12:04:48 »
Ser ut til at en del krefter har sett seg ut Kina som erstatningsansvarlig for corona-kostnadene i den øvrige verden?

Link: https://www.document.no/2020/04/06/britisk-tenketank-kina-kan-vaere-erstatningpliktig-for-pandemien/

Som jeg linket til for litt siden, ja :-) Det blir mer tyngde i kritikken når den kommer fra offisielt politiker-hold i UK:

"Sakens moralske dimensjon fremheves også av utenrikskomiteen i det britiske Underhuset, som hevder at Beijing forsøkte å tåkelegge hva som var i ferd med å skje.

“Disinformation about Covid-19 has already cost lives. It is essential that the Government issues clear and transparent messages at home to confront and rebut disinformation spread by foreign powers.”"

Det er sterke ord fra engelskmennene, og det ligger nok mye sinne bak et slikt utsagn, som ikke tar noen forbehold; "rebut disinformation spread by foreign powers” er neppe noe de ville har skrevet for noen uker siden. Det butter imot for kineserne nå, det er vanskelig å se hvilke diplomatiske tiltak de kan gripe til for å endre dette negative bildet. Dette kan bli en gamechanger i internasjonal politikk.

Også verdt å lese, denne kommentaren fra Hans Rustad:
https://www.document.no/2020/04/06/kommunistpartiet-slapp-viruset-ut-i-verden-helt-bevisst/

De er eitrende sinna i Storbritannia nå. Den nevnte rapporten fra Underhuset siteres mer utførlig i dag hos Resett, og her foreslås det også med rene ord at man ikke kan stole på hverken Kina eller WHO, og at en nye global helse-organisasjon bør opprettes. Dette er et voldsomt slag i trynet på kineserne.

"Vi foreslår etableringen av en «G20 for folkehelse», som samler forskere fra verdens mest utviklede økonomier for å dele nøyaktige data i et åpent forum. Deltakelse vil være betinget på åpenhet og ærlighet. Jeg har skrevet til mine kolleger i G20-nasjonene i dag, og oppfordret deres parlamenter til å oppmuntre myndighetene til å fortsette dette initiativet."

https://resett.no/2020/04/07/utenrikskomiteen-til-det-britiske-parlamentet-kina-spredte-desinformasjon-om-covid-19/

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 040
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Corona igjen - vaksine til høsten?
« Reply #74 on: 11.04.2020, 14:14:37 »
En del forskere har vært skeptiske til at en (tilstrekkelig utprøvd) coronavaksine kan foreligge før halvannet år fra nå.Men NTB siterer nå britiske forskere på at en koronavaksine kan være klar allerede i september. De er 80 prosent sikre på at vaksinen vil virke.
Forsøk på mennesker skal starte opp allerede de neste to ukene, opplyser vaksineprofessor Sarah Gilbert ved universitetet i Oxford til avisa The Times (som nå dessverre har lagt oppslaget bak betalingsmur, så vi får stole på at NTB har oversatt korrekt)
– Jeg er 80 prosent sikker på at vaksinen vil virke, sier hun.
Britiske myndigheter har signalisert at de vil være villige til å betale for produksjonen av millioner av vaksinedoser dersom resultatet er lovende.

Tja, snakket akkurat med en person med kontakter i sånne forskningsmiljø, og som mente at en vaksine kan foreligge enda tidligere, så mye som satses rundt i verden å få dette til nå.
Eller kanskje blir vi skuffet i stedet? Jfr. at bare kontrolltiltakene før en vaksine kan slippes tar en del tid bare det. Men det hadde jo vært hyggelig om verden kunne slippes løs igjen allerede til høsten, ihvertfall.
 
PS: Hos Resett har de sitert mer fra Times-artikkelen enn det første NTB-sitatet jeg la ut øverst her, og tilføyer dette:

På direkte spørsmål om hvorvidt vaksinen vil være klar allerede i september, svarer Gilbert at det er den tidshorisonten man jobber ut fra.
– Men det er ingen garantier for at den vil virke, føyer hun til.
Utviklingen av vaksinen avhenger nemlig av at den kan testes der hvor det er relativt stor smittespredning i befolkningen, samt at spredningen skjer med en viss hastighet, slik at man raskt kan innhente en betydelig mengde data og slik finne ut om vaksinen virker.


Og dermed fikk jeg litt mer svar på min usikkerhet om evt. virkning, og nødvendig utprøvningsform og -periode.

 
« Last Edit: 11.04.2020, 14:23:32 by Telehiv »